Elköszönt a LulzSec, abbahagyják a támadásokat

  • Írta: InGen
  • 2011. június 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy néz ki, hogy vége a nagy hacktertámadás-hullámnak, ami az utóbbi másfél hónapban rettegésben tartotta a világ legnagyobb vállalatait is. A LulzSec néven futó csoport hivatalosan is közölte: abbahagyják, feloszlanak, de azért búcsúajándékként szétszórtak még pár dolgot.

A LulzSec egészen pontosan 50 nappal a megalakulása után bejelentette, hogy véget vetnek tevékenységüknek, feloszlanak, de a követőket és a rajongókat arra bíztatják, ne hagyják abba az AntiSec mozgalmat, és harcoljanak a nagy cégek biztonsági intézkedései ellen: "Az egész káosz, és a masz mögött mi azért igazán hiszünk az AntiSec mozgalomban."


A srácok most azt remélik, hogy ők elindították a lavinát, s utánuk egy forradalom fog következni, s sokan követik majd a példájukat. Nem búcsúztak azonban egyszerűen: végső ajándékként hátrahagytak legalább 50 ezer hozzáférést különböző játékos fórumokról, 550 ezer felhasználó adatait a Battlefield: Heroes bétatesztben résztvevők közül, 200 ezer hackfórum felhasználói adatot, valamint különböző belsős AT&T és AOL információkat.

Úgy tűnik tehát, hogy a többek között a Bethesdát, a Nintendót, az Epicet és a Square Enixet is feltörő csapatnak vége. De lesznek-e követők? Átveszi-e valaki a stafétát, hogy továbbra is félelemben tartsa a világvállalatok vezetőit és biztonsági szakembereit? Hasznos vagy káros volt-e a csapat tevékenysége?

52.
52.
l.rics16
ahoz képest hogy én hisztizek irogatsz itt 30 soros beszédeget magadról ami tulajdonképen senkit nem érdekel tanulhatsz a harwardon is felőlem akk is hülyének tartanálak a kommenteid alapján vagy csak egy lulzsec fanboynak ami egyenlő a hülyével
51.
51.
Tocy
#50: Tényleg? Miért? Mert nem azt gondolom, amit te? :D Hát rossz hírem van, nem is fogom, akárhogyan hisztizel. :D Mert az észérvek nélküli, "hülye, b-zi, szemét, utállak" jellegű komment az hiszti, az meg rám nem hat. :D

De igen, biztos én vagyok a hülye, elvégre alig tanulok őőő... 8 éve informatikát, amely 8 év utolsó 4 évében az informatikához kapcsolódó jogi ismereteket is hallgattam. :D Ez alatt az idő alatt dolgoztam is ilyen témakörben, nem egyszer, nem kétszer, úgyhogy legalább egy minimális fogalmam van az informatika biztonsági részéről.

És te, te mit tettél le az asztalra ezalatt? Valószínűnek tartom, hogy a homokozóban húzkodtad a lányok haját, és a dömperért verekedtél a többi kölyökkel. Én láttam az érme mindkét oldalát ebben a témában, hát te? Fröcsögsz itt, érvek és indokok nélkül - illetve azt hiszed, vannak érveid, pedig a szomorú igazság az, hogy neked csak VÉLEMÉNYED van (jobb esetben, rosszabb esetben csak a MÁSOK véleményét bégeted), amit tényként közölsz, majd elvárod tőlem, hogy egyetértsek vele; hát addig állj te féllábon! :D

Majd ha megtanultál érvelni, helyesen írni - na meg helyesen olvasni -, na majd akkor leállok veled beszélgetni. Addig meg fröcsögj magadnak a saját szórakoztatásodra!

U.i.: Nálad mi ez az állandó "arra vered" meg "arra vernéd" téma? Na mindegy is. Majd ha egyszer szerzel egy barátnőt, talán nem fogsz állandóan a maszturbációra asszociálni.
50.
50.
l.rics16
tocy én nem gondolom hogy mindenki egy ostoba fasz én csak azt gondolom hogy te vagy egy ostoba fasz
49.
49.
Tocy
#48: És az miért van, hogy ha én bármelyik, LulzSec-ről szóló hírhez írok egy kommentet, te jössz, és nekiállsz trollkodni, mert szerinted mindenki egy ostoba f-sz, aki nem a te véleményedet osztja?

#46: Yup, kb. egy véleményen vagyunk, csak azt mondom, hogy amíg hackerek vannak, addig igenis legyen gondja mindenkinek a dolgai védelmére. Nem mondtam, h a LulzSec jogosan csinálta, amit csinált, csak azt, hogy én örülök neki, hogy a Sony miattuk végre komolyan fogja venni a biztonság kérdéseit. Mert hát ki tudja, hány hacker volt már a rendszerben a LulzSec előtt... tudod, a csöndesebb fajta hackerekre gondolok, akik nem verték nagydobra a dolgot, csak vigyorogtak, és élvezték, hogy hasznot húznak a rendszer gyengeségeiből.
48.
48.
l.rics16
tocy miért van az hogy eddig bármeik lulzsec ről szóló hirben te véded őket a komenteidben mintha arra vernéd hogy há jól kicsesztek a userekel meg a sonyval és istenited őket
47.
47.
randall13
#46: Bocs, de még egyszer nincs kedvem cikket írni, itt olvasd végig a #42-es kommentemet, ha érdekel az álláspontom:
http://www.gamekapocs.hu/hir/24103/geohot_mar_a_facebooknak_dolgozik#comments
46.
46.
Tocy
#45: "És aztán akkor mivan ha nincs tűzfal? Ha nem lennének nyomorékok a világon, még vírusirtóra sem lenne szükség ami lefogja a gép teljesítményének a felét." Ez úgy jogos is, meg nem is. Jogos, mert igazad lenne, ha egy utópisztikus társadalomban élnénk.

Kár, hogy nem ott élünk. Ma már, ha kocsid van, veszel rá riasztót. Ha házad, akkor egy jól záró bejárati ajtót. Ha biciklid, szerzel hozzá biciklizárat. Ha szervered van, akkor meg veszel rá tűzfalat, vírusirtót, és - például - veszed a fáradtságot, hogy rágúglizz a "how to establish a secure server" kifejezések valamelyikére. Hogy a Sony ezt miért nem tudta megtenni? Ki tudja, lehet, hogy ők is csak naivak voltak, a Lulz meg visszarángatta őket a realitás talajára, nem tudom.

Azt tudom, hogy ha tényleg cleartext-ben tárolták a felhasználók jelszavait, ráadásul egy nyomorék tűzfalat nem tudtak beállítani, akkor a szomorú igazság az, hogy az egyik haverom 14 éves öccse biztonságosabban tudott felhasználói adatokat kezelni a házilag összehányt GTA szerverén, mint a Sony a PSN hálózaton. Ami gáz.

Ja, és hogy mi van a felhasználókkal, akik egyáltalán nem is értesültek a leállásról? Hm. Szóval ők olyan felhasználók, akiknek egyáltalán, sehol nincsenek ismerőseik, barátaik, akik említették volna nekik, hogy "hé, feltörték a PSN-t, lol"? Sőt, az elektronikus sajtóból se értesültek az eseményekről azóta sem? Egy sötét szobában tengetik mindennapjaikat, ahol, ha nincs PS network, akkor nincs kapcsolat sem a külvilággal? Sőt, miután újraindította a Sony a hálózatot, utána sem hallottak volna a dologról? Na igen, őket valóban elfelejtettem számításba venni és ebben a kommentben szeretném őket megkövetni. Elnézést kérek tőlük utólag is.
45.
45.
randall13
#44: És aztán akkor mivan ha nincs tűzfal? Ha nem lennének nyomorékok a világon, még vírusirtóra sem lenne szükség ami lefogja a gép teljesítményének a felét.

No de mi van azokkal a felhasználókkal, akik pl egyáltalán nem léptek be a leállás idejéig? Hülyék mert nem váltottak jelszót és ezért szívják meg? Az ő hibájuk, hogy semmit sem észleltek a leállásból? Te mondtad, hogy vannak olyan hackerek, akikről nem is tudunk. Ilyen alapon honnan tudhatjuk biztosra, hogy senkinek sem éltek vissza az adataival? Már épp elég az ha az email címedről vagy az email címedre küldözgetnek.

Én is egy kérdéssorral szeretném befejezni:
Volt-e értelme amit csináltak? Igen. Mennyi? Elérték, hogy a felhasználókkal megfizettessék az okozott kárt. Lett erősebb védelme a sonynak? Igen. Szükség lett volna rá, ha ezek nem jönnek? Nem.
44.
44.
Tocy
#42: "...az aki nem változtatja meg időben a dolgait még megszívhatja." Hát igen, azok, akik tudják, hogy feltörték a rendszert, amibe regisztrálva vannak, de mégsem cserélnek jelszót, azok szívják is meg. :D Ez kb. olyan kapitális ökörség lenne, mintha egy betörés után nem cserélnél zárat. Amúgy meg, ha az adatokat haszonszerzés céljából szerezték volna, akkor miért tették volna közzé? Miért kiabálták volna ország-világ előtt, hogy "igen, mi törtük fel XY céget, lol"? Elhihetitek, hogy nem azok a cyber-bűnözők a veszélyesek, akikről mindenki tud, hanem azok, akikről senki sem tud... Ők most is figyelhetik észrevétlenül a levelezésedet, az xbox live accodat, a psn fiókodat, a facebook-odat, hogy szép csöndben adatokat halásszanak rólad és az ismerőseidről - és ők nem fogják kiírni, hogy "háhá, feltörtelek k-csög", hogy tudd, jelszót kéne cserélni. :)

Egyébként meg, aki nem látja, miért volt ez hasznos: a Sony bizonyos szerverein a mai napig nem lenne tűzfal (!) ha a LulzSec nem csinálta volna, amit csinált. Bűnözők? Igen. Börtönbe kell őket csukni, ha előkerülnek? Igen. A tevékenységük szült hasznos melléktermékeket? Igen. Igazán túl van ez már tárgyalva.
43.
43.
K2 The Highest
#42: Nem használták fel, mert mindenkinek megmaradt a pénze és minden egyebe.
Úristen, bele ne haljanak már, hogy nem tudtak multizni pár napig...Istenem, van udvar, utca sőt megsúgom vannak igazi focipályák meg minden (meg Single Player)...Aki ezután nem változtat az meg is érdemli, ha már erről van szó. Látom Te semmit sem értesz ebből...Na mind1...Majd megjön az eszed. Ha nem lennének a LulzSec-hez hasonlók, akkor soha a büdös életbe nem lehetne normális védelem a gépeken, a cégeknél...Gratulálok, hogy azt a pár sort amit írtam sem tudtad értelmezni.
42.
42.
Extol
#41: Honnan tudod hogy nem használták fel egy ember adatát sem? Kikerült a cégektől rengeteg felhasználói információ, e-mail címtők kezdve jelszavak, attól hogy most nem nyúltak hozzá még később megtehetik, és az aki nem változtatja meg időben a dolgait még megszívhatja. És az is hasznos lehet hogy több százezren nem bírtak játsszani a játékkal amiket megvásároltak. Ez rohadt hasznos, tényleg igazad van!
41.
41.
K2 The Highest
#40: Te komolyan ennyire képtelen vagy értelmezni amit mások írnak? Na várj...Segítek.
Az Én gépemre soha nem fognak betörni, mert egy magánember ("kisember") gépét konkrétan lesz*rják. Ha pedig Sony-tól lenyúlták a dolgokat, akkor miért nem használták fel? Hmm? Egyetlen egy usernek az adatait sem használták fel semmire és a lóvéjuk is megmaradt. A Sony bukott, mert neki is szenny védelme van/volt és kész. Egyértelműen hasznos amit csinálnak! Ha nem foglalkoznánk miattuk ennyire a megfelelő védelem felépítésével, akkor jönnének olyanok, akik nemhogy lenyúlják az adatot, de mindent fel is használnak. Lenyúlják a szla. számod és aztán a pénzed, stb,stb...Attól, hogy Te csak azt látod ebből, hogy a csúnya, rossz bácsik szétszedték a Sony rendszerét és ők a rohadékok, attól még ez nem így van.
40.
40.
randall13
#38: Nem, nem a kis emberek adataira mennek, csak ellopták pár millió sony felhasználó adatát. De ők a cégek adataira mennek... Végül is, igazad lehet...
Az, hogy őt jót akarnak, egy hatalmas baromság. Eszükbe sem jutott hogy megváltsák internetvilágot, csak pár fotelharcos unatkozott. És ti most ezeket istenítitek, akik másokat meglopnak.
39.
39.
macderrik
a hackereket általában felbérlik. De ha kicsit utánaolvastatok volna és belekostoltatok volna a hackerkedésbe akkor tudnátok hogy elsősorban az élvezet miatt csinálják . :D
38.
38.
vytros
#35: K2-nál a pont, ezek az emberek egyáltalán nem a kisemberek adataira mentek, hanem a cégekére, a többi adat melléktermék. De belegondolhatnál, hogy jobb hogyha néhány ilyen "szórakozásból feltörő" emberek szerzik meg az adataidat, mint hogyha valaki olyan aki úgy gondolja, hogy egyszerűbb így megkeresni a pénzt mint jelentkezni egy IT szakembernek. Hallottunk már olyanról az elmúlt hetekben hogy valakinek eltűnt a pénze?
37.
37.
K2 The Highest
#35: Nem tartom ott az adataimat...Nekem van ennyi eszem...
Az Oprendszert újra lehet rakni és valszeg ők nem a magánemberek gépére mennek, hisz nem kis senkik. És, ha Ők nem lennének, akkor ennél, a mostaninál is silányabb védelem lenne...Szóval ennyi. Nekem ez a véleményem és ennyi, nem kell írni rá semmit.
36.
36.
Tocy
#35: Ez a vírusosdi amúgy honnan jött?
35.
35.
randall13
#34: Gondolom akkor is ezt mondanád, ha betörnének a gépedbe és telepakolnák vírusokkal amik szétszedik az oprendszert vagy lelopnák a bankkártya adataid.
34.
34.
K2 The Highest
Ezek nem megijedtek...Sőőt...Szerintem, ha most mindenki aki ellenük van elkezdene hencegni, akkor valami nagyon durvát csinálnának! Én mindig is veletek voltam LulzSec!
32.
32.
Lordnekroseth
Nem mögéjük..hanem ellenük fognak felálni max.....Azzal hogy bejelentették faxa vírusokat hagynak nekünk csak még jobban szeretjük majd őket? BIZTOS KURVÁRA !Ott rohadjanak meg.
31.
31.
randall13
#9: Ezért fog világháborút nyerni Magyarország. Nálunk még nincs mit megbénítani :D
30.
30.
randall13
#24: Az elméleteddel csak az a baj, hogy minden valamit érő cég szervereihez betörtek, ráadásul az érintett oldalak tulajdonosai között nem igazán van összefüggés.
Bizonyára a 100 forintos cégek bérelték fel őket.
29.
29.
adriano28
#28: (?)bemoderált üzenet
28.
28.
adriano28
27.
27.
Extol
Aha, egyet elkaptak közülük, rájöttek hogy nem jó ötlet xarakodni, azt lelépnek. Helyes!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...