Nem lehet törölni az új Resident Evil mentéseit

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Kisebb érdekesség ütötte fel a fejét a pénteken megjelenő Resident Evil: The Mercenaries 3D kapcsán: mint kiderült, a játék mentéseit nem lehet letörölni. Bár a Capcom tagadja, nagyon úgy néz ki, hogy a kiadó a használt játékokkal való kereskedést akarta megakadályozni ezzel a lépéssel.

Nem hittük volna, hogy valamiért külön cikket kell majd még szentelnünk a Resident Evil: The Mercenaries 3D-nek (a szintén 3DS-es Revelationst valamivel jobban várjuk azért), de ez a mostani eset egészen meglepő, nem nevezhető hétköznapinak.

A játék Amerikában a napokban jelent meg, Európában pedig pénteken fog, és az egyik legfőbb érdekessége, hogy nem lehet törölni a mentéseit, ami bizonyára érzékenyen fog érinteni néhányakat. Az érthetőség kedvéért jegyezzük meg: a The Mercenaries 3D nem olyan sztorivezérelt cím, mint a többi Resident Evil (ezt az irányt a Revelations képviseli majd), hanem egyfajta arcade shooter, ahol a teljesítményünkért és a csúcspontjainkért mindenféle extrát oldhatunk fel.

Éppen ezért, ha valaki újrakezdené a játékot, mert mondjuk perverz módon élvezi, ha a korábbi munkája teljesen eltűnik, vagy - ami sokkal valószínűbb - használtan veszi meg az új Resident Evilt, akkor minden feloldott tartalom elérhető marad, a korábbi eredményekkel egyetemben. Rendben, ettől még nem feltétlenül kell falnak menni, de néhányakat biztosan kényelmetlenül érint majd a dolog.

Ráadásul több mint valószínű, hogy a Capcom a használt játékokkal való kereskedés ellen találta ki ezt a "lehetőséget", amit a kiadó persze tagad: a közleményük szerint a játék értéke nem változik az új fícsör miatt, azt használtan is ugyanúgy lehet élvezni, mint egyébként. Jelzésértéke persze bizonyára volt az ügynek, a GameFlynál ugyanis már nem lehet kikölcsönözni a játékot.

Aki nem tudná, hogy mi az a Resident Evil: The Mercenaries 3D, nézze meg a Capcom Unity negyvenperces gameplay felvételét róla - a minőség nem a legjobb, de hát a 3DS nem is tud HD felbontást.

38.
38.
Sheldon Cooper
#37: Azzal azért vitatkoznék, hogy mondjuk a UK-ban nincs komoly használt játék piac. Mind a gamestation mind a Game jaték boltokban a boltok 30/40 százalékat használt játékok foglalják el mindenféle platformra. Ráadásul ha megveszel egy játekot a mosolygó eladó, egyből felhívja rá a figyelmed, hogyha kijátszottad a játékot, hozzd vissza nyugodtan a boltba némi készpénzért cserébe, ez inkább Magyarországon nem be vett szokás, szerintem. Ráadásul elléggé jól ki van dolgozva a renszer a bolt garanciát vállal a használt játékra, uhogy gyakorlatilag semmit nem kockáztatsz. A "gazdag" országokban is vannak kevésbé tehetősek, akiknek nem éri meg 30 /40 fontot adni egy játékért amit 6 óra alatt végig játszanak, + valahol a sporolás szokás kérdése is. Egy 4 csillagos skót szálloda bárjában igen gyakran rendelnek ugy bort a helyiek, hogy - vörös bort kérek . - Melyiket a 80 közül? - A legolcsóbbat. El nem tudom képzelni, hogy ugyanez az ember kiad kétszeres háromszoros pénzt egy játékra, amit használtan is megvehet.
37.
37.
simon 555
#36: ne az itteni helyzetet nézd.Amerikában,UK-ban meg a gazdagabb országokban az embereket nem érdeklik az ilyenek.Ott nem sz*rakodnak annyit a használt játékokkal mint itt mert megveszik az újat és akkor nincs gondjuk.
36.
36.
DeNzNlPt
#35: Belehalni nem fognak (legalabbis csak miattam nem), hanem ehhez a hirhez hasonlo baromsagokat fognak kiagyalni... Aztan amikor elegen fogjak megelegelni akkor fognak tole tonkremenni...
35.
35.
simon 555
#34: de te azt írtad,hogy a TE pénzedből él:D
szerintem ha TE nem veszed meg a következő játékukat nem fognak belehalni:)
34.
34.
DeNzNlPt
#32: #33

Latom ket vicces huszarral alok itt szemben. En szeretem a Capcom jatekokat csak az uzleti politikajukat tartom felhaboritonak. Abban meg nincs igazad hogy a Capcom nem izgatja magat miattam mivel az olyan emberek mint en (akik 5-10 jatekot vettek a kiadotol) tartjak el oket. Az RE5 is csak azert vettem meg hasznaltan mivel gondoltam, hogy a megsporolt penzbol fogom megvenni a hianyzo Versus modot. Az hogy ez zavarja oket azt meg a fenn irott hirbol is jol ki lehet venni.

Az 576ban meg engem biztos nem fogsz latni vasarolni mivel az hogy tul van arazva az enyhe kifejezes (ja meg jelenleg nem Mo.-n elek).
33.
33.
Tocy
#32: És ha igen? Mi van ha néhány szerencsétlen játékost minden CAPCOM játék megjelenésekor kirángatnak reggel a zuhany alól, amúgy pucéran bevágják őket egy fekete terepjáróba, majd addig ütik-verik a kocsi hátsó ülésén, míg meg nem érkeznek az első 576 boltba; ott pedig, ha nem hajlandóak még ezek után sem megvásárolni a kiadó friss játékát, akkor áramot vezetnek a külső nemi szerveikbe, miközben a legújabb Kiszel Tündés naptárral pofozzák a szerencsétleneket - egész addig, míg meg zokogva meg nem veszik az illető CAPCOM játékot -, hm? Olyan hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet?
32.
32.
simon 555
#30: a Capcom pont szarja le,hogy te megveszed e vagy sem már nem rosszból.
és igen szemétség.de meg lett mondva.ha nem tetszik ne vedd meg,ne törődj vele és kész.téged valaki kényszerít rá,hogy Capcom játékot vegyél?
30.
30.
DeNzNlPt
#29: Na ilyen szoveggel ne gyere. A CAPCOM AZ EN PENZEMBOL EL, MIVEL EN TAMOGATOM OKET AZ RE1 OTA. Az utobbi evekben egyre szemetebb az uzletpolitikajuk es en ez ellen emelem fel a hangomat. A LEGALAPVETOBB funkciot vagyis az uj jatek kezdeset vettek ki a jatekbol. Na ne mond hogy ne akadjak ezen fenn.
29.
29.
simon 555
#28: ha nem tetszik ez a dolog nem kell megvenni.ugyan ugy a DLC-t és az újra kiadott játékot sem kell megvenni.
semmi sem kötelező...
és nem védem a Capcomot csak elmondtam a véleményem erről az egészről.
28.
28.
DeNzNlPt
#26: Na legyszives ne ved a Capcom-t. Rendszeresen kitalalnak valamit amivel atbaszhatjak a vevoiket. Az RE5hoz a VERSUS modot mely alapbol benne kene legyen a jatekba DLC-ent arultak. RE5-t pont ezert hasznaltan vettem meg, mert szerintem pofatlansag. Hasonloan, most csinaljak a Dead Rising 2 uj reszet, mely ugyanazt a palyat tartalmazza mint a Dead Rising 2 csak mas karakterrel es ezert akarnak majd elkerni 40dollar/euro-t (ahelyett hogy DLC-kent 10-15dollar/euro-ert arulnak). Ezen konnyu azt mondani, hogy ne akadjunk fenn, de kepzeld el ha majd autos (pl a Forza 3 Ultimate Edition-n is sokan kiakadtak mivel volt benne harom auto melyet a huseges Forza 3 fan-ok nem kaphattak meg anelkul hogy ujra megvettek volna a jatekot) vagy multiplayer heavy jatekok is igy lesznek. Az orom egy resze oda vesz mely pont a levelling up szisztemabol szarmazik.

Meg egyebkent is: Ha en a sajat jatekommal akarok New Game-t kezdeni akkor engedjek meg! A RDR-t is ketszer jatszottam ujra fuggetlenul attol hogy a kuldeteseket ujra lehet jatszani, mivel en ugy szeretek jatszani. Sot a Merceneries-t is ujra kezdtem egyszer mivel egyszeruen nem elveztem mar, hogy soha nem tudom megdonteni a rekordjaimat es nem elveztem a jatekot...
27.
27.
#26: Itt nem felháborodásról van szó, hanem elvekről amiket TomGoodman is leírt lentebb. Egyszerűen képtelenek kiszakadni a statisztikáikból és nyíltan gondolkodni. Hasonló ez az eset a netről történő zenevásárláshoz, tudod az audio cd halála téma...közben pedig külföldön sok helyen virágzik a dalvásárlás, mert csomóan szeretnek megvenni dalokat, albumokat a netről, és bevétel származik belőle. Sokaknak ez is állati hihetetlen, csak tudnám miért dolgoznak akkor abban a szakmában??
26.
26.
simon 555
most nem értem mit kell ezen fennakadni?Oké pofátlanság és?De attól még meg lehet venni ugyan ugy használtan a játékot.Senki nem akadályoz meg benne,hogy megvedd...
Ezzel csak próbálkoznak és valaki biztos ez végett nem használtan fogja megvenni de attól még te ha nagyon akarod meg veheted használtan!Majd akkor legyetek felháborodva ha a játékok géphez lesznek kötve,vagy PSN/XBL accounthoz.
25.
25.
Németeknél indult egy kezdeményezés, pont a Microsoftnak és egyéb nagy software cégeknek mentek neki pont ez miatt és egyre inkább úgy néz ki, hogy bíróságon is simán bukik a Microsoft. Nem is olyan régen volt épp nálunk egy ilyen cég aki használt windows-okat forgalmaz és tavaly 50 perük volt amit mind meg is nyertek ! A lényege az egésznek, hogy ha megvetted a terméket és nem licencet (éves karbantartási díjat fizetsz) akkor a software-gyártó nem szabhatja meg, hogy mit csinálj vele mert az adás-vétel következtében átkerül a te tulajdonodba és onnan már neki nincs rendelkezési joga a software felett. Szóval ez egy nagyon érdekes és vélhetően kritikusan kérdéses dolog lesz előreláthatólag...

Visszájára fordítva a dolgot én például nem veszek semmit (nagyon, nagyon, nagyon... és főleg nagyon ritkán fordul elő) premierkor! Megvárom, míg lemegy 5k alá az ára, ezért játszok most a Witcher első részével és majd jó esetben csak jövőre a másodikkal (ha csak nem lesz valami sirály kis akció valahol)... Szóval ezt ugyanúgy bukták, mintha használtan venném. Ha meg nem megy le az ára akkor nem veszem meg.

Azért azt is felfoghatná már a sok okos elemző, hogy ha valamit 100-an meghallgatnak / játszanak / megnéznek ingyen és mondjuk nem tudna a 100 ember ingyen hozzájutni, akkor is jó ha max 30-50 megvenné, vagy még annyi sem. Nem buknak egyenes arányban 100 példányt, ami azért nagyon nem mindegy!!! Statisztikailag jól hangzik, csak semmi köze a valósághoz. A használt piac is érdekes kérdés: azon szintén nem agonizálnak, hogy aki elad valamit, az valószínűleg vesz helyette mást. Ha nem adná el, lehet nem is venne másikat azonnal... Ez megint egy elméleti kérdés, sosem fogunk rá egzakt választ kapni, addig meg lehet szép statisztikákat építeni, csak arra alapozni elveket mind hazugság. :(
24.
24.
#4: Vannak amúgy normális kiadók, például a Sacred 2-nél pc-n az van, ha feltelepíted kell net: regisztrál. Amikor rányomtam az uninstall-ra deaktiválta az acc-ot, tehát eladhatom és más újra regelheti...ennyi.
23.
23.
#19: Menjenek a picsába, ez mindenhol így van. Veszek egy tévét, majd eladom két év múlva, és?? Tönkrement az LG? Utálom ezt a buziságot!
22.
22.
Cooper911
#19: Ez mondjuk az autógyártóknak miért nem okoz gondot? Vagy a hardwaregyártóknak? stb stb...

Ha eladok egy játékot nyilván veszek újat. Ha nem adom el nem veszek újat. Ezt miért nem képesek felfogni?
21.
21.
Cooper911
Én mondjuk pont lesz.rnám hogy valami hülye achievement unlockolva van és nem nekem kell szenvedni a feloldásával.

"Éppen ezért, ha valaki újrakezdené a játékot, mert mondjuk perverz módon élvezi, ha a korábbi munkája teljesen eltűnik,"
Csak ez lehet az oka. Mert egy jó játékot többször is végigtol az ember, de ezt?
15.
15.
p3ti
Érdekes elképzelés , de 1 halom f*s úgy ahogy van. Mivan ha megveszem a gammát , kijátszom , majd be cserélem 1 újabb verzióra ? Miért baj ez ? akkor mindenki dobja a kukába a megunt játékait ? Pl. van 1-2 retro cím amit szándékozok be szerezni , mint pl. N64es Zelda . Akkor végülis ezzel él tovább a régi zelda rajongó tábora.. ugyan úgy mint a régi resi részeknek . Akikből lesz az új vevő kőr ... Na de ők tudják , én szeretem nagyon a capcom címeket , de mostanság nálam ívelnek lefelé.
12.
12.
Griewer
#7: aakkor, ha a kiadó pl gondol egy vissza kérheti mindenkitől a gamet, mert az övé?
11.
11.
bledzer
Olyan nincs, hogy nem lehet letörölni... csak ügyesnek kell lenni :D
7.
7.
tundra
krisz, nagyon egyszerű: ha veszel egy autót akkor te leszel a tulajdonos és azt csinálsz vele amit akarsz. Játéknál viszont azért fizetsz, hogy játszhass vele, a Mercenaries ugyanúgy a Capcom tulajdona marad.
5.
5.
Naridar
3: A 3DS a játékkártyán tárolja a mentéseket.

Amúgy meg egyszerű: ha a játék kiírja hogy "Mentés: ne kapcsold ki a konzolt", egész egyszerűen kikapcsolod, a mentés sérül, elvész. Habár lehet hogy van biztonsági mentés.
4.
4.
Gamer
Nagyon helyes! Éppen ideje volt, h tegyenek már vmit ez ügyben! A hackereket mindenki tudja fikázni, na akkor urak, vége a "becsületes" használt játék piacnak, csengessétek csak ki a nagy lóvét a kiadóknak a sok selejtes játékért :)
3.
3.
David Sheppard
Ezt nem értem egy használt játék hogy tudja tovább vinni a mentéseket? ha a mentés az más gépén van??
2.
2.
DeNzNlPt
Nincs uj a nap alatt. A Capcom meg mindig egy ritka szemet ceg. Last RE5 versus mod, stbstb. De hat en nem is tamogatom oket es minden jatekukat szandokasan kesve es hasznaltan veszem meg. (Az RE 4 HD-vel talan kivetelt fogok tenni, de nem biztos, attol fugg mennyire lesz pofatlan az ar)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...