Újra feltalálja a Sony a Kinectet a PS4-hez?

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 5.
  • Pletyka
Link másolása
Meglehetősen vad pletyka látott napvilágot a napokban, a DigiTimes értesülései szerint a Sony jövőre tervezi piacra dobni a PlayStation 4-et, a konzol gyártását pedig már az év végén megkezdi. A feltételezett specifikáció legérdekesebb része a Kinect-szerű kamera. De mondjuk: ez csak pletyka.

Bár a Sony és a Microsoft úton-útfélen hangoztatja, hogy vannak ugyan terveik a jövőre nézve, de még jó ideig nem akarják piacra dobni a PlayStation 3 és az Xbox 360 utódját, az várható volt, hogy a Nintendo Wii U bejelentésével igazi infódömping indul majd meg a következő generációs gépekről - mégha azok sokszor alaptalan pletykák is.

Most a PlayStation 4 van újfent soron, a DigiTimes értesülései szerint a tajvani Pegatron Technology és Foxconn cégek fogják ismét gyártani a gépeket, ráadásul ha minden jól megy, akkor már az idei év végén megkezdik a munkálatokat azzal az állítólagos céllal, hogy jövőre már 20 millió PS4-et szállíthassanak ki a világ minden pontjára.

Bár a specifikációról sok szó nem esett, egy érdekes tényezőt kiemelt a hír: a PlayStation 4 állítólag egy Kinect-szerű mozgásérzékelős kamerával érkezne, ami nem csak érdekes, de talán még igaz is lehet. Egy ilyen kütyünek az EyeToy jó alapot szolgáltatna (a rossz nyelvek szerint a Microsoft innen nyúlta a Kinect alapötletét), ráadásul a Sony sosem volt szívbajos, ha valamit utólag kellett átvennie a konkurensektől, elég csak a PlayStation Move-ra gondolni (amiről pedig persze a Sony-rajongók nem felejtik el megjegyezni, hogy hamarabb megszületett, mint a Wii).

Akárhogyis, a Nintendo a Wii U bejelentésével mindenképpen megkavarta a konzolgenerációk ütemezését, akár árcsökkentéssel, akár új konzollal, de a Sonynak és a Microsoftnak muszáj lesz lépnie valamit a Nintendo hirtelen jött újdonságára - még akkor is, ha az teljesítményben nem is biztosít akkora előreugrást.

46.
46.
XDannyL
Hát ez nagyon gyenge pletyka x)
Nem hiszem, hogy van aki ezt beveszi =D Én mindig is mondtam, hogy a PS4 2013- 2014 körül várható.
45.
45.
#32: értem én mit mondasz, de nekem igazából tökmindegy ki mivel játszik.
nem számítom bele a nintendot ha játszani szeretnék, gondolom ezt látod azért :)
mondjuk úgy, hogy kívül esik az érdeklődési körömön mint konzol.
ettől függetlenül volt nekem is anno NES, meg supermario3 - ehh mennyiszer kivittem :D szóval nem kell aggódni. :D
köszi a videót, de továbbra is azt tartom, hogy a nintendo nem az én világom. majd veszek a gyerekeknek! :)
mindenkinek más tetszik, nem kell ezen parázni.
44.
44.
shatterhand
#43: nyitóárakat is hozzá veheted
gyak mindig duplázott az indulóár
ok a ps4nél már nem hinném,hogy 200e fölött lenne, de itt most "kevés" lenne egy szimpla "2-3szor erősebb a generáció". Akkor meg még korai lenne.

De az E3on se láttunk egy bejelntést se egyik cégnél sem. Ezen kívül se a pletykákon kívül. És egy új gépet nem szoktak csak úgy hipp-hopp előhozni. Demózgatni kell, hogy csorogjon a nyál, meg egy-két hír, hogy melyik kiadónál van vmi készülődés. Eddig csak vágyálom meg pletyka volt.
43.
43.
tabu3x
Egyébként, nem volna időszerű az eljövetele?
ps - 1994
ps2 - 2000
ps3 - 2006
=> ps4 - 2012
42.
42.
tabu3x
#37: Ez így igaz, a Nintendot kihagytam a képletből.
41.
41.
p3ti
#37: Egy kicsit durván fogalmaztam . De viszont ez a véleményem . A bocsánat ebben az esetben a lenéző kommentemért szól , nem a véleményem miatt . ;)
40.
40.
p3ti
#38: "A generációváltást tudomásul veszem csak mint újabb pénzkiadás nem örülök neki. Jobb szeretem, ha játékokra kell gyüjtenem és nem új gépre." Ha így írtad volna az elejétől kezdve akkor még egyet is értettem volna veled . (Y) Valamelyik kommentemben írtam is hogy jobb lenne ha a saját platformjukra fejlesztenének a kiadók olyan nagyszerű játékokat mint az exclusive címek . Akkor tuti hogy sok olyan cím születne ami még tovább "életben" tartaná a mostani konzolokat . Itt már sok fejlesztő panaszkodik hogy elavult a mostani generáció , hol ott rejlik bennük még sok kihasználatlan dolog . Minden esetre nagyon reménykedem hogy nem fognak ráfeküdni a 3Dre .. tőlem nagyon távol áll .
39.
39.
vincze1211
#34: Lehet igazad van.Lehet, hogy csak egy szájbefogási lehetőség.Vagy pedig(ami sztem valószínűbb), hogy most kiadták a kinect-et, kiküszöbölik a hibáit és mire jön az új box, addigra egy tökéletes technika lesz a birtokukba(amíg a Sony csak próbálgatni fogja újdonsült szüleményét).A Microsoft mindig is tudott taktikázni, szal kíváncsi vagyok, mivel rukkolnak elő.Lehet, hogy karácsonyra már itt lesz az új box :D(bár nem tartom valószínünek :D)
38.
38.
shatterhand
#35: Videoton volt az első konzolom '83körül. Ha ez jelent vmit. Azóta minden komolyabb géptípus megvolt és túlvagyok pár cserén is. És az új gépek hallattán sose örülök,mert jöhet a pénzgyüjtés. Ps3nál ez már külön fájdalmas volt,mert 1évembe és rengeteg játékomba került köszönhetően,hogy megszünt az emulálás.

De itt máson ment a vita.
Abba "kötöttél bele",hogy én a ps4et azért nem várom mert inkább pénzem nem lesz rá (ez részben igaz is mint ahogy a játékosok 80-90%nak se lesz...szokás szerint és ez természetes is!). Még1szer leírom miért nem várom a ps4et: amint kijön az új gép lehet utánna fényezni az eladásokat gép terén, de akkor már 100%osan nem szoktak jönni komolyabb címek. Na, ilyenkor hajamra kenhetem a "10évre" tervezünk szöveggel. Aki játszik és szeretne továbbra is jó címeket kapni a gépére az csak addig jár jól míg nincs következő generáció. Aminek az ára más tészta és abban egyet is értünk.

A generációváltást tudomásul veszem csak mint újabb pénzkiadás nem örülök neki. Jobb szeretem, ha játékokra kell gyüjtenem és nem új gépre.
Most annyiban könnyebb a helyzetem,hogy az online-nak hála ezúttal sok játékra nem maradt időm és azokat 2-3ezerért már be tudok majd szerezni. Kicsit könyebben tudok pénzt spórolni miközben az időt is el tudom majd ütni a kimaradt címekkel.

peace (mert öreg és higgadt vagyok, ilyenen nem kapok össze:)
37.
37.
Kumite
#36: "Exclusiv-okban a sony mindig is nyerő volt."
Kételkedem. Xbox-szal versenyben van, az biztos, de hogy a Nintendohoz képest sehol nincs, az szintén 1000%.

#35:
"Max azért rinyálnak a konzol váltás miatt mert végre ki tudták perkálni azt a kőkemény 50 rongyot a 360ért és most ülnének rajta éveken keresztül."
Rég láttam ilyen lenéző hozzáállást / hozzászólást.
36.
36.
tabu3x
#17: Persze, utólag azt mondták, h előbb kellett volna kiadni. Ha nem vetted volna észre, pont amellett foglaltam állást, h mielőbb jönnie kéne a ps4-nek, okoska:-)
btw, azért volt veszteséges, mert az árakat a piac határozza meg, nem az önköltség, és mivel a ms és a nintendo agresszíven árazott, a sonynak is igazodni kellett. És sajna hiába csökkent folyamatosan a gyártási ktg, ha a piacon az eladási árak csökkenése mindig beelőzte azt. Na, ez az, amit nem találták el vmi jól. Megjegyzem, a ps3 gyártása a fentiek miatt nem 2 év után, hanem csak 2010-ben fordult nyereségesbe.
Khm. a 3d tán nem graf? Akkor mi?
Exclusiv-okban a sony mindig is nyerő volt. Ebben most mi volt oly nagy megállapítás?:-)
35.
35.
p3ti
#33: Hát ez a lényege a gen. váltásnak . Azért hozzák az új konzolt hogy ahoz megfelelő játékokat gyártsanak hozzá . A technika fejlődik .Ennyi erővel maradhatott volna a ps1 is . Biztos hoztak volna még új crash bandicootot rá ... Max azért rinyálnak a konzol váltás miatt mert végre ki tudták perkálni azt a kőkemény 50 rongyot a 360ért és most ülnének rajta éveken keresztül . Viszont akinek meg vannak release óta a gépek már kíváncsiak 1 újabbra . "Tapasztaltál már generációváltást egyáltalán" igen ilyenkor fogtam magam , eladtam a régi gépet , ráfizetéssel elhoztam az újat. De a kommented után egyre jobban kételkedek abba hogy rendelkezel bármilyen fajta konzollal.
34.
34.
shatterhand
#31: sztem a kinect is inkább csak ezért "van",hogy ne kelljen túl korán előállni új géppel.
Ezzel a boxxal most sikerült elhúzniuk az elején, de ennek a sony is köszönhető ,mert rohadt drágán kezdte árulni a gépet.

Annakidején a dreamcast is csak 1 évig volt csodagép, mire a ps2 kiadta a technikai részleteket már mindenki tudta,hogy halott gép. Az utólagos DC éra bár nem rossz, de azért mégse nevezhető sikernek a gép.
33.
33.
shatterhand
#22: Tapasztaltál már generációváltást egyáltalán? Amint közel van az új gép az összes nagy kiadó arra összpontosít. Lehet csak 2év múlva jön ki az ütős címük, de a lényeg akkor is,hogy nem írnak már új és komolyabb címet a régire.
1kivétel volt eddig az a God of War2. Ők még úgy gondolták (helyesen!!),hogy jobban megéri a régire kiadni és az még mindig szép lesz. Így is lett.

Nekem nem kell mondani,hogy jöhet még akár 2-2 killzone vagy uncharted ugyanilyen szinten is akár, ha sokan krákognak,hogy itt a határ. És akkor most miafa.. van? Ha elérik a határt akkor nyomassák a szebbnél szebb játékokat és ne akarjanak már váltani. Csak sajnos eddig sose így ment. Ezért is nem lett MGS2 ps1en, Killzone2-black2 ps2-n, stb,stb.
32.
32.
Kumite
#30: Mindenki számára mind 3-nak a legnagyobb-nak kell lennie :P Ezért is hivatkoznak rájuk sok külföldi oldalon "The big three"-ként.

"leginkább gyerekeknek szóló játékok"
Tévedés :P Ez is van, az is van. Minden van. Gondolom a sztereotípiák beszélnek belőled tévesen.
Itt egy Pokemon Black / White nyitási várakozási sor, amiről látatlanba biztosan azt hinnéd, hogy gyerekeknek való játék (nem játszottam még sosem vele):
http://www.youtube.com/watch?v=gu5-SD9z_5U
Hány gyereket látsz? Ha még csak az emberek fele is a gyerekének veszi meg (nem hiszem), még akkor is rengeteg felnőtt van.
Zelda, Mario, Metroid, Donkey Kong, Super Smash Bros, Wii Sports, Sports Resort, Wii Fit stb. szériák egyike sem (csak) gyerekeknek szól.
Tény, hogy a többi konzolon sokkal több a véres és/vagy fotórealisztikusabb játék, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Nintendo játékok gyerekesek lennének vagy gyerekeknek készültek volna.

Én sem vagyok casual játékos, ahogy a többi Wii tulaj nagyon nagy %-a sem az.
31.
31.
vincze1211
Ez fura.Én inlább egy új Xbox érkezését tartanám jó ötletnek.Mivel a ox lassan eléri(ha már nem érte el) korlátait, a PS3-ban meg még van lehetőség.Szerintem ez nem több, mint pletyka.A Sony szerintem nem sokat nyerne ezzel.A PS3 szépen fogy, nagy a rajongótábora, már az ára sem olyan csillagászati így szerintem sokkal értelmesebb ötlet lenne, ha kihoznák rá ezt a kinect szerű dolgot, minthogy egy új konzollal rukkoljanak elő.Mint azt már említettem egy új Xbox konzol sokkal indokoltabb lenne.
30.
30.
#24: jogos, a nintendót kihagytam a képletből. úgy 3 :)
részemről a m$ és a szotyi a két legnagyobb, és sztem akinek nincs wii-je, vagy nem tudja/nem érdekli mekkora a nintendo piaca ugyanezt mondaná.
továbbá úgy tűnik a m$ és a szotyi sem nagyon foglalkozik vele, én úgy látom hogy leginkább ötletládaként tekintenek a nintendora!
szóval bőven benne van, hogy a szotyi feltalálja a bilire a fedőt, újra!
de jól megférnek legalább, ez is valami.
korábban már irtam, hogy értem már miért gyárt leginkább gyerekeknek szóló játékokat a nintendo. nyilvánvaló, hogy engem, és a nem casual játékosokat azok kevésbé érdeklik. én személy szerint nem tartom túl nagyra a casualt, de azt elismerem hogy igény van rá - és van is aki kiszolgálja.
tény, hogy a piac folyamatosan változik, és a casual nagyon erős. szóval a lényeg, hogy én személy szerint nem zavartatom magam a nintendo miatt, sok sikert nekik. szükségük is lesz rá, lesznek vetélytársaik. :)
29.
29.
arpuc
Szerintem ez felesleges lenne, mivel a ps 3 tökéletes egyelőre. Ráadásul én pont mostanában terveztem egy ps3 vásárt, de ha nemsokára kiadják a 4et, akkor tuti h nem veszek 3mat. Vagy szerintetek érdemes?:O
28.
28.
attila 999
tiszta felesleges meg a ps 4.most aknazzak ki csupan a grafikai maximalitast a gepre.2-3 evig meg siman toppon lessz. amennyiben kijonne a ps 4,nagy hulyeseg hogy nem jonnenek jatekok a 3-ra.azert nem kell elfelejteni hogy mereg draga lessz az uj konzol.nekem a ps 3 boven biztosittja a tokeletesseget,az elmenyt,jo par jatek jatek van ra amit meg nem is jatszottam.hamarabb fog csokkenni a gep ara,es igy meg nagyobb teret hodittanak majd.playstation 3 a vilag legjobb kozolja minden teren,ezt a sony is tudja,nincs ertelme elore kapalozniuk.
27.
27.
MR.WOODCOCK
#26: PS3-on lassan elérik a maxot az új címek? XD Sajnos ebben a gépezetben nincs már több kakaó, kb minden exklúzív címet csak HD Ready-ben tudnak megírni, párat fel tudsz skálázni, de az meg nem az igazi, De még rosszabb a helyzet nem Sony-s játékoknál, ott már butítják szépen nekünk a textúrát, aki meg összerak egy normális PC-t és nem fizet játékokért 3x jobb minőséget élvezhet...Sajnos--> A hiba oka pedig egyszerű, mivel PS3-ban csak egy 256 Mb-os videókártya van, szerintem RAM se sok, proci az erős, hát 2006-ban még jónak számított ez így..Valamit ki kellett nekik is spórolni, érdekes, hogy sokáig nem volt nagy nyereség
26.
26.
Quent1n
Bőven jó még a PS3 de az XBOX is. Az eladások ezt mutatják. Akkor meg minek rohannának egy új konzollal? A Nintendo rohan, de jó eséllyel a Wii U nem fog akkorát ütni mint az elődje. Hisz azt anno azért vette mindenki mert családi móka, kicsik szeretik a grafika meg senkit nem érdekel. Egyelőre nem olyan meggyőző az új cucc.

PS3 meg most kezd igazán beérni, grafikában lassan elérik a maxot az exkluzív címek, innentől kezdve lehet még jobban rágyúrni a játék többi részére. A "lenne igény egy új konzolra" dolog meg olyan, hogy ha jövőre kijönne a PS4 akkor a PS3-ra több játék nem nagyon jönne hisz mindenki menne át, mert erősebb vasra könnyebb fejleszteni ugye, nem kell annyit tökölni az optimalizálással. A PS3-tól én még mindenképp várok, pár komoly exkluzív címet és, hogy Move-ra jöjjön pár komolyabb játék, mert azért abba is van még tartalék.

Szerintem nem sürgős dolog ez és ha jósolni kéne 2014-re mondanék egy új Xbox-ot és 15-re egy új PS-t, de nekem a mostani PS3 is tökéletesen megfelel, én a játékélményért vettem nem az 1080p-ért, abba meg ott van a szeren. Nem hiszem, hogy nagyon fel kéne fújni a témát. Majd ha csak 5 millió helyett 500.000 játék meg el akkor lehet iparkodni. A PC nem vetélytárs egy konzolnak, mert a játék kínálat és a mozgásérzékelős cuccok tekintetében is elmaradt. Csak a grafika, meg a klasszikusan egeres (RTS,RPG stb) játékok maradtak az ütőkártyái, és hogy ott minden játék "ingyen" van, de pont emiatt nincs sok game e masinára szóval ez kétélű dolog. Mindenesetre kíváncsian várom ki lép elsőnek a két óriás közül.
25.
25.
leviske
Egy hirtelen lépésre nemigen tud egy vállalat mást válaszolni, mint az árcsökkentés.

Eleve mondjuk nem vagyunk még ott, hogy jelentősen előrébb tudjon lépni a rendszer és anno már nyilatkozták is, hogy 2016 előtt nem nagyon szeretnének új konzol generációt kiadni.
24.
24.
Kumite
#21: "új konzolok meg akkor fognak kijönni, ha a két legnagyobb úgy dönt hogy itt az ideje."

Az egyik már döntött, 2012-ben jön is, Wii U néven. Na de ki a másik nagy? [ez itt a gonoszan/bólogatóan helyeslő smiley helye, mivel most a Nintendo a legnagyobb, akár tetszik, akár nem:) ]


Saját vélemény:
PS4 még jó ideig nem jön, hiszen nem lehet még olyan régen, hogy pozitívba fordult a mérlegük: magának a gépnek a fejlesztési költségeit, a sokáig veszteséges gépeladásokat tekintve, a Move fejlesztési költségét és a PSN hekkeléssel elvitt pénzt figyelembe véve. Utóbbi kettő miatt talán még annyira sincsenek pozitívban, mint azt elsőre tippelné az ember.
22.
22.
p3ti
#19: "Igazából ezért nem várom a ps4et mert onnantól kezdve már semmi se jön" max azért nem várod mert nem lesz rá keret . Ekkora baromságot már régen hallottam... szerintem illene még mind2 gyártónak killzone , god of war , gears of war kaliberü játékokat hozni a gépekre . Én rohadtúl nem bánnám a kövi generációt , kérdés hogy készen állnak e a játék fejlesztők erre a lépésre.. Mert hogy a frostbite meg az unreal engine tudna produkálni az 1 dolog.. de van még itt rengeteg fejlesztő akit ki végezne 1 gen. váltás . Azoknak most kéne összeszedniük magukat hogy 1 bizonyos konzolhoz optimizálva adjanak ki jó játékokat . Nem állandóan ez a 8 platformos f*st erőltetni .
21.
21.
#20: annyira nem kell ezt a dolgot komolyan venni, hogy ég és föld. parasztvakítás az egész. ha nem lenne szebb pc-n, akkor a pc tényleg rég ment volna a süllyesztőbe mint játékplatform. meg aztán meg kell élnie az intelnek is, nvidia, amd, meg az összes hardvergyártónak valamiből.
egyszerűen túl nagy üzlet ez ahhoz, hogy a pc-t kizárják ez itt a lényeg. és ha már nem zárják ki, akkor meg úgy is kell a cuccoknak kinéznie rajta, hogy megvegyék az újabb hardvert a júzerek. nem kell ezen sokat vergődni, ilyen egyszerű.

új konzolok meg akkor fognak kijönni, ha a két legnagyobb úgy dönt hogy itt az ideje. úgyis mindegyik a wii-t másolja, ráadásul most benne vannak a 3D és mozgásérzékelés témában, bőven lehet azzal még majomkodni. legfeljebb árcsökkentést mondanék, de új konzolok szerintem még legalább 2-2.5 év mire jönnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...