Szakítani fog a Rockstar a Team Bondival?

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 5.
  • Pletyka
Link másolása
A hírek szerint meglehetősen elmérgesedett a helyzet a Rockstar és az L.A. Noire fejlesztője, a Team Bondi között. Mindezért elsősorban az ausztrálok menedzsmentje tehető felelőssé, s mostanra odáig durvult a helyzet, hogy a Rockstar nem is akarja kiadni a korábban annyira imádott stúdió új címét.

A Gameindustry.biznek a Team Bondi két korábbi munkatársa nyilatkozott a helyzetről, de csak név nélkül természetesen. A srácok állítása szerint a Rockstar és a fejlesztőcég kapcsolata mélypontra került: a kiadó és a stúdió közötti feszültség már az L.A. Noire fejlesztése közben előjött, most már viszont előbbi szabályosan "megveti" az ausztrál csapatot, és meglehetősen valószínűtlennek tűnik, hogy a következő játékuk kiadását elvállalja.

Az, hogy valami nem volt rendben a háttérben, már a múlt hónap óta sejthető, ekkor láttak napvilágot olyan híresztelések, miszerint az L.A. Noire fejlesztőit brutális körülmények mellett dolgoztatták, a játékot író és a fejlesztést vezető Brendan McNamara vezetési stílusa pedig hagyott némi kívánnivalót maga után.

"A Team Bondi most egy másik kiadó után kutat a következő játékához, de a Rockstarral való kapcsolat rendkívül megromlott - Brendan a személyes viziójának sikereként aposztrofálja az L.A. Noire-t, de szerintem a Rockstar az, aki megmentette a projektet" - nyilatkozta a névtelen munkatárs, aki szerint a kiadó óriási pénzt ölt a projektbe minden nehézség ellenére, és a marketingeseik is remek munkát végeztek. Ha ez nincs így, a Team Bondi évekkel ezelőtt lehúzhatta volna a rolót.

A brutális munkakörülmények miatt az International Game Developers Association is vizsgálódik, a korábbi fejlesztők szerint ugyanis olykor heti 110 órákat dolgoztak mindenféle kompenzáció nélkül, McNamara pedig rendkívül lekezelő volt a munkatársaival. Említésre érdemes az is, hogy az L.A. Noire stáblistájából 130 fejlesztőt egyszerűen kihagytak.

A Rockstar szerencsére folyamatosan közreműködött a fejlesztésnél, a producereik egyre több tanácsot adtak, és befolyásolni is tudták a helyzetet, így a Team Bondi menedzsmentjének nem egy őrült döntését felülbírálták. Programozókat, animátorokat, művészeket és minőségellenőröket vezényeltek a csapathoz, hogy a projekt ne bukjon be. Ebből fakadt a konfliktus is: a Rockstar nem akart feleslegesen az egyébként független Team Bondi vezetésével foglalkozni, míg a Bondi fejeseit zavarta, hogy a kiadó mindenbe beleszólt.

Korábban a Rockstar imádta a csapatot, állítólag még azon is gondolkodtak, hogy belőlük lesz a Rockstar Sydney, azonban minél többet dolgoztak együtt, annál jobban biztosak voltak benne, hogy ez óriási hülyeség lenne.

15.
15.
pepsus
#14: Ha jol tudom, a gta meg a rdr, rage enginet hasznal, mig ez havokot. Legalabbis azert gondolom mert a tokk hatuljan befigyel a havok logó. Ha nem igy lenne javitsatok ki :)
14.
14.
LtGlove
Az L.A. Noire egy nagyszerű játék lehetett volna. Már bejáratott úton járt, a Rockstar engine-je már bizonyított a GTA és a RDR alatt, egyszerűen ki kellett volna hozni belőle a maximumot. Helyette egy szörnyen lineáris, agyonscriptelt és főleg bugos játék lett. Kevés olyan játékot játszottam X-BOX-on, ami lefagyott volna játék közben, ez viszont lefagyott többször is, úgy hogy áramtalanítanom kellett. Olyan is volt, hogy beakadt a scriptelt üldözés egy nem várt baleset miatt és egyszerűen nem ment tovább a sztori. A motion capture és a zenei rész tényleg szép munka, de a többi olyan EA színvonalú. A csillagos R-től nem ezt várja az ember.

Végigjátszottam, de nekem csalódás volt. Most már értem is, hogy miért.
13.
13.
Quent1n
#12: Már nagyon-nagyon sokszor leírtuk, hogy nem tudjuk 100-ra. A Gamestar anno nyomott valamit, hogy igen lesz de azóta ez afféle urban legend lett, mert semmiféle külföldi, készpénznek vehető infó nem szivárgott ki a dologról. Ha lesz akkor 1-2 éven belül úgy gondolom kijön.

A hírhez annyit, hogy aki 110 órát dolgozik több alkalommal is az egy hülye. Ez rabszolgamunka kb.

Amúgy meg a pénz beszél a kutya... Egy LA Noire szerintem nem rossz ajánlólevél ..
12.
12.
lolman598
egyébként nem hallott vki arrol h lesz e Red Dead PC-re?mer azt tudom h L.A. Noire az lesz,de RDR?
2.
2.
aruha
bocsánat *Red Dead Redemption*
1.
1.
aruha
Na szép..kibújt a szög a zsákból..hát az L.A.Noire fele akkora sikert hozott mint pl egy Red Dead Detemption..dehát ez érthető...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...