Perli a Square Enix a Deus Ex szivárogtatóit

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A hírek szerint a Square Enix megtalálta azokat a személyeket, akik nemrégen kiszivárogtatták a Deus Ex: Human Revolution egy korai, előzetes, de már játszható változatát. Az anyag egyből ellepte a torrentoldalakat, a videómegosztók pedig hemzsegtek a gameplay felvételektől.

A játéknak a PC-s verzióját lehetett így beszerezni, de arra már a letölthető fájlok mérete (3,98 GB) is utalt, hogy a teljes programot nem, csak legfeljebb az első tíz óráját lehetett végigjátszani. Ahogy az várható volt, egy újságíróknak szánt tesztverzió kötött ki a neten, de közvetlenül mégsem újságírók tehetők felelőssé a szivárogtatásért.

A Patent Arcade jelentése szerint a Square Enix egy tizenötfős olasz csapatot gyanúsít a korai változat publikussá tételével, akik egy kizárólag újságíróknak fenntartott, védett oldalról szerezték be a programot. Úgy tudni, a hozzáférési információkat a szintén olasz GMC magazinon keresztül kapták meg, majd lemásolták a játék kódját, és feltöltötték az internetre.

A vádirat szerint a GMC munkatársa - akié a kód volt - erről nem tudott, és nem is adott engedélyt, ráadásul a tettesek IP-címe sem köthető a laphoz. A Square Enix 5 ezer dolláros kártérítést követel.

9.
9.
Józsi_Doe
5ezer dolcsi kártérítés? ez vicc? mégha 5 millió lenne vagy 50!
8.
8.
hakydakillah
Ez az összeg tényleg egy vicc. Eltörni a kezüket, összetörni az összes tulajdonukban levő pc-t, és legalább 1 millió dolláros pert a nyakukba :-)
7.
7.
wigyory
Szerintem is csak nagy hirverés az egész, kellett a reklám a game-nek és evvel jót tettek vele.Öt ezer dolcsiért ekkora balhé-ez hülyeség! Amúgy ez a 3 csöves takaritó jól mutat a képen.
6.
6.
Tomek1988
1 misi 15 embernek, ráadásul hosszú per... Vicc... Marketing, vagy dac.
A játéknak szerintem is jót tett a kiszivárgott verzió, mióta végig toltam, tuti vétel és biztos, hogy nem vagyok egyedül....piece
4.
4.
Exnem
5000$ = 923 899,994 Ft
3.
3.
l4cyk4
5 ezer dollár? ezért érdemes pert indítani? eléggé marketing szaga van.
2.
2.
falselight
a játék kiszivárgása jót fog tenni a végleges terméknek, a visszajelzésekből sokat tanulhatnak a fejlesztők.
1.
1.
NinjaNorb
Jó kifogás lesz hogy ők csak a divatot kővettékxD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...