Perelné a Namco Bandai a The Witcher 2 fejlesztőit

  • Írta: InGen
  • 2011. július 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Mint azt már mindannyian tudjuk, készül a The Witcher 2 a Microsoft konzoljára, így a PC-sek mellett az Xbox 360-as felhasználók is élvezhetik az utóbbi idők legnagyobb szerepjátékát. A kiadás azonban nem halad zökkenőmentesen, így most perbe került a CD Projekt RED.

Történetünk ott kezdődik, hogy a CD Projekt RED úgy döntött: nem a Namco Bandai fogja kiadni a The Witcher 2 Xbox 360-as változatát. Habár a PC-s verziót az utóbb említett cég jelentette meg, s a CD Projekt képviselője szerint lett volna lehetősége rá, hogy a konzolos kiadásra is ajánlatot tegyen, de végül a Namco Bandai ezzel a lehetőséggel nem élt.


A lengyelek ezért a THQ ajánlata mellett döntöttek, amire a Namco Bandai rögtön perrel kezdett fenyegetőzni, szerintük ugyanis megszegik a korábban megkötött, kiadással kapcsolatos egyezményeket. A dologgal kapcsolatban a CD Projekt RED ügyvezető igazgatója, Adam Kicinski a következőt mondta: "Az általunk tavaly aláírt szerződés kizárólag a The Witcher 2 PC-s terjesztésére vonatkozik. Ezt direkt pontosan belefoglaltuk az iratokba, hogy később ne legyen semmilyen félreértés."

Kicinski hozzátette azt is, hogy habár a Namco Bandai egy ideig visszatarthatja a CD Projekt felé irányuló kifizetéseket, de a lengyel cég jelenleg kiváló pénzügyi pozícióban van, így ez nem hatja meg őket, ráadásul a Namco Bandai-nak előbb-utóbb úgyis fizetnie kell majd. Az úriember ráadásul abban is biztos, hogy ha a dolog végül eljut a bíróságra, úgyis ők fognak nyerni.

9.
9.
Józsi_Doe
"ha a dolog végül eljut a bíróságra, úgyis ők fognak nyerni" - akkor bizonyára nincs tisztában azzal a ténynel, hogy a bíróságon az nyer akinek több pénze van. Kétlem hogy a cdprojektnek több pénze lenne, mint a Namconak.
8.
8.
Mortis
Én azért nem döntenék ennyiből azon kérdésről, hogy melyik félnek van igaza...Hmmm, tény, hogy a Namco mostanság elég rossz játékokat ad ki a keze közül, de lehetnek jogosak is a vádak.
7.
7.
mdr88
szerintem Namco-ék ezt bő nyállal becuppantották :D
6.
6.
MangaBoyKing
A namco is kb olyan rohadék mint a sony,az is mindig mindenre rátenné a mocskos kis kapzsi kezét.Jo lenne ha valaki felvásárolná és szétdarabolná,azt a 2 céget,mert az utobbi jopár évben rengeteg játékot filmet stb-t tettek tönkre .
5.
5.
Lordnekroseth
A namkó kussoljon a fos gamekkel amiket kiadott mostanság.
4.
4.
bitbandita
Jöhetne valami tartalmasabb dlc, mert az eddigiek elég soványak voltak....
3.
3.
T3te
Remélem ez miatt nem fog késni...
2.
2.
vuliem
Húha... engem nagyon is izgat az xboxos verzió, remélem nem lesz ebből nagyobb gáz... :O
1.
1.
KENKILL
Hát remélem semmi gond nem lesz a CD Projekt-nél mert az utóbbi évek egyik legjobb játékát tették le az asztalra. Bár az xboxos verzió engem nagyon nem izgat, azért jó lenne ha ez a zseniális játék minél több emberhez jutna el.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...