Jót tett az Age of Conannek az ingyenes modell

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Ahogy az várható volt, az Age of Conan játékosállományára is kedvezően hatott az ingyenes modell bevezetése. Az Age of Conan sokak számára az egyik legérdekesebb MMORPG-nek tűnt, nem csoda, ha rengetegen vártak csak arra, hogy az üzemeltetője felhagyjon a havidíj szedésével.

Az Age of Conant is óriási hype övezte anno, s nem csak azért, mert a gyakorlott MMO-snak tekinthető Funcom állt mögötte. A játék viszonylag egyedi témát boncolgatott, borzasztóan szép grafikával indult a mezőnyben, sőt korábban Xbox 360-as verziót is bejelentettek belőle, igaz, az valószínűleg már sosem fog elkészülni.

Néhány év után viszont ezt a címet is utolérte a végzete, a Funcom a múlt héten bejelentette, hogy az Unchained alcímet kapott játékot ingyenessé teszi: igaz, a nemfizető játékosok két karaktert tarthatnak egyidejűleg, és más funkciók is korlátozottak, vagy egyáltalán nem elérhetők a számukra. A pénzesebb kollégák továbbra is előfizethetnek, ilyenkor minden tartalom elérhetővé válik.

Bár pontos számokat nem közölhetett, Craig Morrison, a játék fejlesztésének vezetője szerint az ingyenes modell bevezetése óta sokkal többen játszanak az Age of Conannel: sok az új játékos, emellett számtalan régi felhasználó is visszatért. A közösség visszajelzései pozitívak, az átállás óta egyetlen nagyobb technikai baki sem hátráltatta a játékot. A nyilvános mutatókon is jól szerepel a cím, az Xfire például jóval magasabb forgalmat jelez, mint eddig.

A nyilatkozat biztató, mi azért a pontos számokra is kíváncsiak lennénk: az ingyenes modellre váltás tekintetében talán a Lord of the Rings Online az abszolút befutó, ez esetben ugyanis a Codemasters előfizetési díj nélkül is meg tudta sokszorozni a nyereségét, ami mindenképpen említésre méltó eredmény.

9.
9.
goblinfing
#7: + pm-be ugass ne itt a kommentek között mert nem ide való..
7.
7.
johnnydick
#6: :D Ki törölt le, és ki könyörgött , hogy mennyek vele Terrariazni ? :) 1 vicc vagy
6.
6.
goblinfing
#3: johnnydick=Stan= 1 dagadt kis szar aki könyörög hogy vegyék vissza ha letörlik.
5.
5.
hedzsooo
5.96 Gb meg lejon es en is majd megnezem vegre. ^^ ;D
4.
4.
wildláma
én is elkezdtem vele tolni, és nagyon bejön.
3.
3.
johnnydick
#2: goblinfing = Turulszem (a retard)
2.
2.
goblinfing
én is visszatérő vagyok :P
1.
1.
Dark_Temptation
nagyon jó játék :) csak nekem alig fut el :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...