Launch trailert kapott az új Harry Potter

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 13.
  • Videó
Link másolása
Vannak még köztünk Harry Potter-rajongók? Mármint azok, akik a játékadaptációkat imádták? Kényes témába csapunk, ha azt boncolgatjuk, milyen lenne az ideális játék a varázslótanonc utolsó kalandjának okán. Nem pont ilyen, de még nem próbáltuk ki. A megjelenés mellé egy előzetessel gazdagodunk.

Vajon győzedelmeskedik-e Voldemort nagyúr? Netán a mindig szer felett jóságos Harry Potter és bájos brigádja a végső, nagy csatában végre helyt áll? Van egy tuti tippünk, miszerint a nagyúr már elkésett a tervével, számos alkalommal tudta volna legyilkolni Harryt - már a negyedik részben is.

Szóval itt van nekünk a Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 launch trailere, ennek nyomán bizonyára sokan elrobognak majd a boltba, hogy még a film előtt lebokszolják az utolsó küzdelmet. Egy Kinect nélküli, harmatos Gears of War-klónnal van dolgunk ezúttal is.

32.
32.
giga321
#23: A te ötleted ku..ára tetszik. Főleg az hogy kapunk levelet és akkor eldöntheted hova akarsz tartozni. Én mindenképpen 2 karakterrel nyomulnék és akkor 1 lenne Halálfaló 1 meg Főnix tag. És ugye utána meg tovább fejlődsz még több erős varázslat stb stb.
31.
31.
Adamknight
#29: Ja most olvasom hogy folyamatosan nő az Ap-k száma, akkor ne vedd figyelembe az előző kommentem
30.
30.
Adamknight
#29: Ez is jó, csak ott ragadtam le, hogyha az elején mindenkinek 0 AP-je van és az összes varázslat AP-be kerül, akkor hogyan tudnánk elkezdeni a harcot? :D
29.
29.
Naridar
23: alapnak jó lenne. Ami pedig a harcrendszert/varázslatokat illeti, szerintem GoW-koppintás helyett össze lehetne szedni valami eredetit. Én a következőre gondoltam:

Olyan helyeken, ahol ellenfelek vannak, egy gomb lenyomásával a körülöttünk lévő 10-15 méteres részt "lezárjuk", azok a csapattársak és ellenfelek, akik ezen belül vannak, egyfajta hibrid körökre osztott csatában tudnának varázsolni, ez a következőképpen működne:

A harc elején mindenkinek 0 AP-je (Action points) van, a sebesség tulajdonságtól függően folyamatosan növekszik (egy maximális értékig, szinttől függően ez 40-300 AP). Minden játékos előtt 3-6 varázslatkártya van (szinttől függően), amit a gép véletlenszerűen sorsol, de gyengébb varázslatok nagyobb eséllyel kerülnek elő (természetesen csak azok kerülnek elő, amit a játékos már megtanult). Minden varázslat kerül egy bizonyos mennyiségű AP-be (pl. egy stupor csak 35-be, de mondjuk egy crucio 120-ba). Ha a játékos elől elfogynak a varázslatok, a maximális AP-je 1/4-ért újra előhívhat 3-6-ot (erre akkor is lehetőség van ha még van előtte, ekkor azok elvesznek). Szintén lehetőség van a maximális AP 1/4-ért koncentrálni, ekkor erősebb varázslatok fognak a következő újrahívásnál előkerülni, ezt halmozni is lehet, de csak egy adott ideig (pl. 1 perc) érvényes.

Csatákban a bal analóg karral lehet mozogni így fel lehet használni a terepet (fedezék, stb.). A "lezárt" részt azonban nem lehet elhagyni.

Varázslatokat úgy lehet tanulni, hogy ha egy könyvben megtaláljuk (és nem mindegyiket egyszerű), kijelölhetjük (egyszerre 1-et, később legfeljebb 4-et) és a csatákban kapott másfajta tapasztalati pont (pl. LP, learn points) ha elér egy bizonyos értéket, akkor azt a varázslatot használatba vehetjük. Tanulni kijelölt varázslatok a normális valószínűség 1/4-ével kerülnek elő csatákban ha még nem sajátítottuk el őket.

A játéknak lehetne történetvezetésű (az eredeti könyvek, nem a filmek) része, illetve szabad-játék (online és offline módban).

Nem mintha amíg az EA-nál van a sorozat, erre bármilyen esély lenne. Más kiadóknál (Ubisoft, Square Enix, neadjisten Sega vagy Bandai Namco) már rég lett volna ennyi eszük.
27.
27.
bzsp
f.szért nem tudnak egy normális hp játékot készíteni, pedig lenne rá igény. az a baj, h erre is van, hiába sz.r, nekik meg csak a bevétel a fontos.
26.
26.
Slik
sajnálom, hogy vége az egész sorozatnak
25.
25.
Józsi_Doe
Szerencsére van demo, és ennyi bőven elég is volt ebből a gagyiból.
24.
24.
vuliem
#23: Ezt nem fokozni kell, hanem le kell programozni :P Bár az mmo ötletnek én speciel nem vagyok a híve, inkább single player + nagyon jó multi, mint a régi nagy RPG-ben (Baldur's Gate, Icewind Dale, Nverwinter Nights)
23.
23.
Adamknight
Ideális HP szerintem egy olyan mmo lenen, ahol a karaktered fejlődés közben nő is. Mondjuk megveszed a varázspálcád, majd bemész Roxfortba, ott eldöntöd hogy melyik házba szeretnél kerülni. Bár mondjuk szinte biztos hogy mindenki Griffendéles vagy Mardekáros lenne, ezért arra gondoltam, hogy
Griffendélbe mehetnének a harcosok (akiknek sok támadó varázslatuk lenne, de kevés védekező)
Hugrabugba mehetnének a healerek (sok gyógyító varázslattal, valamennyi védelmezővel és kevés támadó spellekkel)
Hollóhátba mehetnének a hybridek (nekik lenne a legtöbb varázslatuk)
Mardekárba mehetnének a rouge-ok XD (Különböző mérgező főzetekkel, meg megtévesztésen alapuló mágiával + fekete mágiával operálhatnának, valószínüleg kevesebb, de annál erősebb varászlatokat használhatnának)
A tankokat nem tudtam hirtelen hova tenni, de lehetnének ők is Hugrabugosok.

Ezt követően questelünk egy csomót, új varázslatokat tanulunk, majd 19. életévünk után kapunk 2 levelet. Az egyikben a meghívnak minket a Főnix Rendjébe, a másikban pedig burkolt utalást találunk arra, hogy csatlakozhatunk a Halálfalókhoz ha akarunk. Ezt szépen eldöntjük, utána kezdődhetnének pvepvp questek, ahol mondjuk a halálfalók azt kapják feladatul, hogy intézzenek el egy mobot (pl a Mágiaügyi Minisztert XD) a Főnix Rendjébe tartozók meg hogy védjék meg azt. Így hírtelen ezek jutottak az eszembe. Várom a további utalásokat, hogy szerintetek ezt hogy lehetne tovább fokozni? :D
21.
21.
Garfartix
#14: Hát igen, ez engem is zavart. Egyébként a varázspálcákkal tényleg lehet folyamatosan lőni, a filmekben és könyvekben azért nem lőttek folyamatosan, mert hülyén hangzott volna, ha Harry folyamatosan ordibálja: STUPOR STUPOR STUPOR STUPOR STUPOR STUPOR STUPOR !
20.
20.
vuliem
#19: Inkább kevesebb időt kéne rpg-kel töltenem. :D
19.
19.
Mortis
#8: Kissé kevesebbet kéne szívni, barátom. :D Nagyot néznék, ha belevágnának egy ilyenbe. Meg Rowling sem adná rá az áldását.

Említésre sem méltó, rókabőr.
18.
18.
Skyrocker1
HP MMORPG elégé adná szerintem.
17.
17.
Wrangler
A Halál ereklyéinek első része haláli volt.. :D Köze sincs a jó kis régi HP játékokhoz, még a barátnőm sem tudott játszani vele. Tiszta TPS volt az egész, ahogy a kollega is mondja előttem. De volt géppuska, mesterlövész, puska, gránát meg ilyenekhez hasonló varázslatok, fedezékbe kell bújni, és ezerrel (egérrel kattogni) nyomkodni a kontrolleren az R2/RT gombot. GAGYI, de ennek elég jó grafikája lesz. Az előző rész sem volt csúnya, bár a környezet egyes helyeken hihetetlenül el volt hanyagolva.
16.
16.
Joc1
#15: Én ölni tudnék egy jó HP rpg-ért :D Csak a sok kaszuál marhának az túl bonyolult -.-"
15.
15.
Zeroni
Tök vicces, olvasni a kommenteket. Szinte mindenki tök jó ötletet talált ki, izgalmasat újat, mindegyik olyan amivel én is szívesen játszanék. Még is, hogy lehet, hogy folyamatosan ilyen szarokkal jönnek ki, amikor látszik, hogy lenne igény a fantáziára... :S
14.
14.
Doc.
Full auto varázspálcák, olyan az egész mintha egy tps-re ráhuzták volna a HP világot.
13.
13.
Joc1
#12: A szinkronon én is besírtam :D Olyan fura "dallamos" kiejtéssel beszéltek :)
12.
12.
Garfartix
#11: A szinkron az jó volt, mindig visszapofáztam a gépnek ;D
11.
11.
adikas
Szerintem a legszarabb filmből készült játék.
Hol van már az 1-2 része ,amit még annak idején halomra nyomtam, bár még a HP5 is egész jó lett, talán szinkron miatt is.
10.
10.
Garfartix
#8: Fincsi játék lenne, én is gondoltam rá. HP- Sims :O :D

9.
9.
giga321
#1: Ez nem is rosz ötlet el is tudnám képzelni. Először mindenki csinál egy karakter. Kiválasztja a haj típust haj színt meg szem típus szem szín arc típus bőr szín , meg test típus. Aztán kapsz az elején mondjuk 5 varázslatot amik arra jók kb hogy kis koboldokat öljél vele aztán küldetéseket kapsz megcsinálod őket és az így szerzett tapasztalati pontokat el osztod arra az 5 mágiádra amelyikre akarod. Aztán vehetsz tárgyakat idővel ( százfülé főzet meg seprű amivel különböző csak seprűvel érdemes küldiket csinálhatsz és vagy a gyorsabb utazás miatt is kelhet ) meg bájitalokat amikkel erősítheted magad stb stb. Aztán később vásárolhatsz már új ruhákat meg új erősebb pálcát. Minél erősebb vagy annál erősebbek az ellenfeleid de te is annál erősebb varázslatokat rakhatsz be és támadhatsz velük.

Szóval ezt simán eltudnám képzelni multiba mások ellen. stb.
8.
8.
vuliem
Az ideális HP játék szerintem egy RPG lenne, ahol nem Harryvel és társaival kellene menni, hanem generálsz egy saját karaktert és egy ilyen mellék sztoriszálat jársz végig, ami párhuzamosan megy a könyv eseményeivel. Szépen kezded elsőben, roxfortban meg minden, aztán lehet haladni a 7. könyv eseményeinek végéig. Ehhez jönne egy nyitott világ (mint anno az 5. játékban), gyűjtögetéssel meg felfedeznivalóval, a harcnak simán jó, ha lekoppintják a Gears of Wart (csak akkor tegyék igényesen!), egy rakás spellt beletolnak, upgrade rendszerrel és hasonlókkal, és a változatosság kedvéért tegyenek bele párbeszédrendszert és állítsák döntések elé a játékost.

Na, nekem így ez villant át a fejemen :D
7.
7.
mugen
A besorolásnál a Fantasy Violence az mit dob? O.o
Am kicsit viccesnek tűnik hogy tényleg úgy osztanak pálcával mint a GoW-ba. :)
Kismuksóknak biztos menő...
6.
6.
K2 The Highest
#5: Emma Watson Nekem is bejön, de nem csak ezért nézem a filmeket:D
A Játék valahogy nem tetszik...Az ötödiken kívül egyiket sem tudtam végigvinni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...