Perel az Activision a ModernWarfare3.com miatt

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A Call of Duty kiadója panaszt nyújtott be a ModernWarfare3.com oldal üzemeltetői ellen, miután a kérdéses szájt átírányította a látogatókat a rivális háborús frencsájz, a Battlefield 3 hivatalos oldalára. Az Activision szerint mindez lejáratás, és a fő riválist akarják előnyösebb helyzetbe juttatni.

A domainnév-jogvitában az Actiivison panasszal fordult a National Arbitration Forumhoz, mely a webcímeknél fellépő nemzetközi jogvitákat rendezi - a hírek szerint Bobby Kotick csapata több ezer dollárt is fizetne a ModernWarfare3.com-ért.

A múlt héten általános derültséget keltett, hogy a nevezett oldal a hivatalos Battlefield 3 szájtra irányította át a nagyérdeműt, mely egy igen tisztességes fityisz a Call of Duty új részének orra alá. Bár sokan gyanakodtak rá, mégsem a rivális vállalat, az EA birtokában van a domainnév, hanem magánszemélyek kezében. A vicces kedvű tulajdonosok lejárató kampányt indítottak a Call of Duty: Modern Warfare 3 ellen, hiszen jelen sorok írása közben már lejárató videót találunk rajta, valamint olyan felhasználók hozzászólásait, akik nem titkoltan a Battlefield 3 mellett érvelnek. Szerintük a MW3 csupán "az előző rész másolása és beillesztése", valamint többek szerint a játék E3-as demója "Epic Fail".

Az Activisionnek ez természetesen nem tetszett, 11 oldalas panaszdokumentumot nyújtott be az illetések szerveknél, melyben leírják, hogy a ModernWarfare3.comot "fő versenytársai" támogatásáért hozták létre, ez pedig tisztességtelen piaci előnyhöz juttatja többek között az EA-t. Külön felhívják a figyelmet arra, hogy a militarista témájú lövöldözős játékok piacán igen kiélezett a verseny, ezért semmi helye nincs hasonló lejárató kampányoknak.

88.
88.
Cuppak
#77 WTF? Nagyobb múltja? BF-nek van nagyobb múltja, és hidd el BF2-vel többen játszottak mind CoD-dal, bármikor.
87.
87.
simi
#86: egész jó ötlet, kösz!
86.
86.
simi
#85: inkább fogd be és menj vissza pornót nézni
85.
85.
simi
Hé, nehogy már a nintendo kimaradjon a flame war-ból, a wiiu-t nem akarja szidni valaki?

akkor majd elkezdem!
öhmmm..... a nintendo ratyi
84.
84.
CJgabor
#18: ha mondjuk ezt az oldalt az EA vagy DICE alapította volna, akkor igazad van. de ez egy "unofficial fan site" amit "támadás ért" az oldal szerint xD
#19: mad, brah?
#20-22: egy szóval se mondta hogy védi a BF-et. +szerintem még te nem játszottál azzal a játékkal. habár sztem a legrosszabb BF, még így is üti a legutóbbi két-három COD játékot.
#27: ti tényleg nem értitek hogy mi folyik itt? (mielőtt bárki ebszólna hogy fanboy meg hasonlók, hozzátenném, hogy a COD4ig COD "fanboy" voltam és a COD4 máig is a kedvenc FPS-em) az MW2 egy nagy lehúzás volt. szvsz ronda grafika, didekált szerók hiánya PC-n ->adminok hiánya ->hackerek, moddolt lobbyk -> sok GL-es, kemper és egyéb low. kiegyensúlyozatlan játékmenet, idegesítő killstreakek, szar, kicsi mapok... és mindez 12ezerért, PC-re (vhol olcsóbb). a Black ops ugyanez, csak ott voltak dedi szerók meg kevesebb a GL-es, de az meg már unalmas, hisz' ugyanaz mint az MW2 ráadásul szarul van optimalizálva és k**va ronda. a COD4 óta valóban nullát fejlődött a sorozat, és ami a leginkább meglepett, az az, hogy a műanyag grafika mellett még a szar hangok is ugyanazok a két játékban! ami már csak azért is baj, mert rohadtul nincs közük a valósághoz...
#35: True-true.
#39: THAT'S WHAT SHE SAID! Hahaha
#40: szerintem nem vagytok sokan akik így gondolkodtok. amúgy ha meg ez kell akkor menj játszani MW2vel, be b*ssz ki több mint 10k forintot az ablakon, ugyanazért.
#44: túl hosszú lenne a kommentem ha ezt msot leírnám, már így is az.
#51: igen, már eléggé sokan belegondoltak, hiszed vagy sem.
#60: Nagy gépigény? meglepően jól optimalizált játék lesz, és szerintem, lowon szebben fog kinézni mint az MW3 maxon. de ez csak tip,, a minimum gépigénye viszont tényleg a tűrhető kategóriába lesz sorolva. lassú játékmenet? hú de tudod. nem modolható? mert az MW2 az volt ugye? ja tényleg, teli volt moddolt meg hackelt szar lobbykkal a PC-n... én szerintem nem ez az igazi moddolás. MW3nak ugyanaz a motorja mint az MW2nek, aminek ugyanaz a motorja mint a WAWnak és COD4nek, ami unalmas, elavult és ronda. hahó, fanboy!
#77: ezt most lehet hogy félre értem, ebben az esetben elnézést, de hogy is van a CODnak nagyobb múltja? mert a BF a régebbi játék. vagy úgy érted hogy a COD többet adott el? mert akkor értem:D a COD4 az jó volt, sztem okkal volt sikeres.
#80: a magadfajta noskill 12 éves trickshot hero-k miatt utálom az MW2-t (többek között). ne legyél büszke a commando perkedre, az a lowoknak való. sokan az iylenek miatt utálják a codot.
#81: szerintem csak viccelt. :) sarcasm FTW
83.
83.
CJgabor
Activision, u mad, bro?
82.
82.
LtK
#77: Nem, nem mondom , hogy COD fan vagy, te hülye vagy =D Már megbocsáss.... rossz olvasni amit írsz. Olyan nehéz lenne végiggondolni mit akarsz leírni és megfogalmazni? Battlefield 1942 (2002) , Call of Duty (2003) . <-/Ez szól Fontos96nak is/ Melyiknek is van nagyobb múltja? Mi az,hogy "a többi dolog a játékban egy nagy bukás lesz" ???Most egy játék vagy bukik vagy nem, nincs olyan, hogy egy része bukás =D=D=D Miért is lesz nagyobb jövője a Codnak?=D
81.
81.
Mortician
#77: Ezt komolyan gondoltad?
77.
77.
Genezis
#43: Most komolyan, mi vagy te egy médium.. láttál egy 12 perces trailert és ebből megmondod az igazat?! Na nemár.. kitudja (nem valószínű) de az is lehet hogy amiket megmutattak a BF3 ból annyi az egész lényeg a többi dolog a játékban egy nagy bukás lesz de mondom nem valószínű csak lehet de ugyan ez előfordulhat a MW3 nál.... Mondjuk a CoD-nak nagyobb múltja van de a BF-nek sem kcisi.. szoros verseny lesz.. de aztán és ha a BF nyer akkor mivan... valószínűleg visszamenőleg és előreláthatólag is a Cod Nak nagyobb jövője van.. és most ne mondjátok azt h Cod fan vagyok... persze egy "legendán"nőttünk fel de a BF-ek is királyak nagyon azokat is tolom... és szerintem sokan így vannak
76.
76.
Garfartix
#50: Hát nem éppen, nem tudom, hogy ezt honnan vetted, "öcsisajt".

Egyébként most nem hozza be a weboldalt. :D
74.
74.
xboxman
Én megveszem mind a kettőt ki is fogom pörgetni őket aztán kész :D nem kell szórakotni hogy melyik a jobb hisz mind a kettő k*rva jóó lessz xd :D ez az én felfogásom :D
73.
73.
falselight
#72: ennyi erővel a második részt is felhozhattad volna. de amúgy szinte biztos, hogy jobban lesz optimalizálva az új mw mint a bo.
72.
72.
K2 The Highest
#70: COD-ot mondtatok! A COD4 az egy COD!
De akkor legyen MW2!
A BO optimalizálatlan lett, de az nem az IW műve szal nem érdekel...
71.
71.
player 1
Háhá! Szeretek nevetni ezeken a kommenteken (ez a jobb, az a jobb) :D
Hát én már el kezdtem gyűjteni mind a kettőre :D
70.
70.
falselight
#67: ja, vegyünk példának egy 4 éves játékot.:D
67.
67.
K2 The Highest
#66: Hát tényleg...Akár 1 maggal és egy 8600 vagy 8500GT-vel is elfut..:Akár Maxon is...vegyük a COD4-et...
66.
66.
Cuppak
#60 CoD nak nagyon nagy a gépigénye.. már nem azért..
65.
65.
jymri
#64: Köszönöm, hogy megválaszoltad helyettem :)
64.
64.
falselight
#60: mit jelent az, hogy nem megbízható? lassú játékmenet? az mlc-köcsögöknek biztos. nem modolható? majd meglátjuk, hogy milyen zseniális modok fognak készülni az mw3-hoz. a gépigényről meg annyit, hogy a bf minimális gépigénye nem lesz nagyobb, mint az mw3-é, egy erősebb gépen viszont forradalmi lesz a grafikája. a pc s irányításról nem érdemes beszélni, konzolon más a helyzet. egyébként én azt gondolom, hogy konzolon jobb lesz az mw, pc-n viszont a bf gyilkolni fog.
63.
63.
simon 555
egyetértek az oldalon hozzászólókkal:D
teljesen igazuk van,én sem mondhattam volna szebben.
62.
62.
ReNegAdE
#61: A vélemény nyilvánításoddal csak az a baj hogy a kultúrát mellőzi!
61.
61.
freezerHUN
Lécci emberek.. fogjátok be a pofátokat...ízlések és pofon nem????? akkor meg??a sok ember okoskodik... fogadjunk ezt a bejegyzést is lefogják szólni de leszarom xD
és ha pl egy cod os védi itt a cod ot... ne tegye.. inkább menyen játszani.. ugyan ez vonatkozik a BF esekre... (én személy szerint cod os vok..) nah de anyi a lényeg ne hisztiz fórumokon hanem játssz..vagy ne legyél koczka és meny le haverokal...
60.
60.
RECh
#57: Hátránya? Nagy gépigény, lassú játékmenet, nem modolható, nem megbizható, azzal, hogy ugyanaz a motorja az MW3-nak mint MW2-nek azt jelenti, hogy jó az irányitás és gyorsan fut a legtöbb gépen.. soroljam?
59.
59.
ReNegAdE
#45: Hát én elmúltam 35 és az értelmi szintemet is többre tartom egy 12 évesnél de én jobban szeretem a COD szériát!Mindazonáltal a BF3 "reklámján" jót derültem!Kár ebből ügyet csinálni,sokkal jobb lenne ha valami frappáns választ találnának ki!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...