HWSW: Elkészült a Windows Phone Mango

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 27.
  • Hardver
Link másolása
Már a gyártóknál van a Windows Phone "Mango", a Microsoft okostelefonos operációs rendszerének következő verziója. A rendszer számtalan újdonságot hordoz mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára, az első őszi okostelefonok pedig már ki is szivárogtak, írja a HWSW.

Elérte az RTM (Release to Manufacturing) fázist a Windows Phone "Mango", jelentette be a Microsoft. Ez a redmondi nyelvezetben azt jelenti, hogy a kódot lezárták, az operációs rendszert pedig kiadták a gyártópartnereknek és a szolgáltatóknak, akik a saját eszközeikre optimalizálják, illetve elkészítik hozzá a megfelelő drivereket. A tervek szerint a "Mango" frissítés formájában még az ősszel megjelenik, és ugyanebben a periódusban várható új okostelefonok piacra lépése is.

A Microsoft-mérnökök munkája az operációs rendszer fejlesztésének befejezésével azonban nem ért véget, a következő feladatot a már legyártott Windows Phone telefonok frissítési folyamatának implementációja jelenti. Mint ismeretes, a Microsoft korábban azt ígérte, hogy az összes piacon lévő Windows Phone 7-es okostelefon ingyenesen frissíthető lesz a most kiadott "Mango" rendszerre - az új funkciók tehát minden felhasználó számára elérhetőek lesznek, függetlenül a készülék gyártójától, vagy a hálózati szolgáltatótól.

Az első mangós telefont a Fujitsu-Toshiba szállítja majd - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

14.
14.
Sogi
#13: ja most látom, hogy mások is írták a find my phone-t, arról beszéltem amúgy :)
13.
13.
Sogi
#2: az egész telefon ugye egy windowslive-os felhőre szinkronizál szinte mindent, és ott van nyomkövető opció, de szerintem a fószer egyből hard resetelt, mert nem találja egyáltalán... :\
12.
12.
simon 555
#5: akkor már 3 egyforma telefon lesz?:D
mert a Nokia WP telefonja is egy az egyben N9.bár mivel mind a 2 Nokia ezért logikus,hogy egyformák bár nekem jobban tetszene az N8 formavilága.
11.
11.
simon 555
#6: én a Nokia Panorama-ra esküszöm:)
minden van benne ami kell és ami a legjobb ingyé van.
10.
10.
dareal
#9: a photaf nagyon komoly, nem akartam elhinni. tényleg olyan profin összevágja a képeket, hogy betojsz. persze vannak hibái (leginkább fénybetörés problematikák lehetnek, de ha általánosságban azonosak a viszonyok, akkor az sem jellemző), max ennyit kell már otthon retusálni (nekem eddig 6 képből 1 darabot kellett csak piszkálni, azon is csak egy automata fénybeállítást :))

az első tesztképen pl egyáltalán nem láttam az illesztési pontot, akárhogyan nagyítottam. pc-re töltve azért már láttam, de ott is bőszen kellett keresni :)
9.
9.
hakydakillah
8. én photoshopra esküszöm mindenben(hamarosan az is elkészül), de azért ilyen jó kis progikat kötelező tartani a mobilban is. Be is szerzem őket, köszi a tippeket!
8.
8.
dareal
#7: az alábbi 2 progit neked is ajánlom, ha nem ismernéd őket :)
7.
7.
hakydakillah
5. akkor a gazdija is nagyon okos lesz :-D
6.
6.
dareal
#5: ha megvan, akkor szólj nyugodtan. már amennyiben kell segítség :)

ja, a múltkor elfelejtettem ajánlani!
photaf, panorámakép készítő program. szájbaszexuáltan jó, iszonyat durván jól összevágja a képeket. persze nagyjából jól kell tartanod a telót (ebben nagy segítséget nyújt a 2 "víz"mérték).
el sem hittem, hogy ilyen van, á, mondom tuti bóvli. leszedtem a lite verziót és kb 5 perc után mentem a marketre megvenni :D

http://www.youtube.com/watch?v=kB9cxQ70QDA

kis videó róla.


a másik:
TouchRetouch, jól alkalmazva komoly, de persze nem minden képen lehet tökéletesen alkalmazni az effekteket.

http://www.youtube.com/watch?v=UiaCUWvcZGU&feature=related


have fun! :)
5.
5.
tjames
Kajak úgy néznek ki mint ahogy a Nokia N9 fog....
:) Ami kinézet nekem nagyon bejön amúgy!!!
De ha minden jól, megy addigra már rég okostelefonos leszek.... ssss nem akarom elkiabálni, de most tolok egy maszekot egy okostelcsiért ;) Ha megvan írok róla!
4.
4.
Reaper
csatlakozok az előttem szólóhoz nekem is omnia 7 van bár a find my phone alkalmazást nem igazán értem szal hogy hogy kell használni de egy próbát meg ér!
3.
3.
rozi07
#1: uffff reszvetem:( nekem is omnia 7-esem van es imadom!
amugy meg darealnak igaza van alapbol rajta vn a find my phone probald meg!(ha meg nem tetted volna)
2.
2.
dareal
#1: nem volt rajta szoftver, amivel nyomon követheted? buta kérdés, akkor nem írtál volna :(
1.
1.
Sogi
nekem meg most lopták el az omnia 7-esem, hurrá!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...