Csökkent a Capcom nyeresége is

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 29.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom ugyan nyereséggel zárta az első pénzügyi negyedévet, de mind a bevétele, mind pedig a profitja csökkent, mert nem igazán volt nagy játékmegjelenése az elmúlt hónapokban. Azért az új Street Fighter és a 3DS-es Resident Evil hozta az elvárt eladásokat állítólag.

A Capcom az április-június közötti időszakot 154 millió dolláros bevétellel zárta, ami éves szinten 37 százalékos csökkenést jelent, míg a nyeresége - neki legalább volt - 23 százalékkal, 9,97 millió dollárra esett vissza.

A kiadó elsősorban arra fogta a teljesítményét, hogy nem igazán volt nagy megjelenése az elmúlt három hónapban. A Resident Evil: The Mercenaries 3D-ből 400 ezer példány kelt el, míg a Super Street Fighter IV: Arcade Editionből 300 ezer, ez a két cím a Capcom szerint hozta az elvárt számokat. Különösen jól szerepelt az egyelőre csak Japánban kapható, PSP-exkluzív Monster Hunter Portable 3rd is, ebből 100 ezer példány talált gazdára.

A játékeladások egyébként éves szinten 57 százalékkal zuhantak, ezekből 83 millió dollárja származott a cégnek, a nyeresége pedig 76,5 százalékkal 5,39 millió dollárra olvadt. Mindezzel szemben szárnyra kapott a Capcom mobiltelefonos és facebookos divíziója, az ilyen platformokra megjelenő játékokból 15,7 millió dollárnyi bevételt és 5,8 millió dollár profitot szerzett.

Szintén jól szerepelt a cég játéktermes részlege annak ellenére, hogy a márciusi, Japánt ért katasztrófák komolyan érintették: 10 játéktermét is be kellett zárnia a cégnek, ezeket azonban április végéig helyrehozták, és vígan muzsikálnak: a Capcom szerint a gazdasági helyzet kedvez ezeknek a gépeknek, mert mindig rendelkezésre állnak, és viszonylag olcsón hozzáférhetők.

6.
6.
p3ti
Ideje lenne vmi ütőset hozni , mint pl. Resident evil 6 .
4.
4.
Mortis
Mondjuk amilyen sz*rokat mostanaban kiadnak a kezeik kozul, nem is csodalkozom...
3.
3.
DON GONDOCS
Csak adják ki pc-re a játékaikat. Semmi gond nincs.
2.
2.
strike19
Remélem jó lesz a RESI 6.Ezt várom legjobban.De remélem wiiú-ra kiadják resi5 ,mert csak így lenne teljes a gyűjtemény.
1.
1.
Darox
De legalább még mindig nyereséges a cég, ha jó játékokat készítenek továbbra is, vagy még jobbakat akkor újra nagyobb nyereségük lesz, de ehhez a gazdasági helyzeteknek is a helyére kéne billenniük világ szerte, mert a mai ember kevesebbet költ videó játékokra mert a megélés az fontosabb. (A legnagyobb gamerek az utolsó mondatommal vitába fognak szállni! ;) )
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...