Egymillió példány kelt el a 3DS-es Zeldából

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 30.
  • Biznisz
Link másolása
Még egy kis 3DS, ezúttal azonban jobb híreket kaptunk: a júniusban boltokba került The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D lett a kézikonzol legsikeresebb játéka, miután elsőként büszkélkedhet a platformon egymilliós eladásokkal. Sovány vigasz a Nintendónak, de azért megsüvegelendő az eredmény.

Már csak azért is említésre méltó ez a teljesítmény, mert az Ocarina of Time ugye eredetileg Nintendo 64-re jelent meg, s bár a remake már 3D-támogatással és néhány játékmenetbeli újítással érkezett, valószínűleg nagyon sokan voltak olyanok, akik szimpla nosztalgiából vették meg a címet.

Az Ocarina of Time 3D júniusban 3DS-exkluzívként is befért a tíz legnépszerűbb játék amerikai toplistájára, a minap pedig a Nintendo bejelentette, hogy világszerte is jól teljesített: múlt havi megjelenése óta nem kevesebb, mint 1,08 millió példányt értékesítettek belőle, vagyis ha azt vesszük, hogy a konzolgyártó 4,32 millió 3DS-t adott el, akkor az azt jelenti, hogy minden negyedik 3DS-tulaj megvette a játékot.

Az Ocarina of Time 3D ezzel a 3DS legnépszerűbb játéka lett, és elsőként érte el az egymilliós álomhatárt, de azért a Nintendónak volt más játéka is, ami hasonlóan jól futott: a Wii-s Mario Kartból 1,22 millió, a DS-exkluzív Pokemon Black és Pokemon White játékokból pedig összesen 1,36 millió darabot vittek haza a játékosok a negyedév során.

10.
10.
jszili32
9# Az oké, hogy sokkal pontosabb a move mint a wiimote, de azé pár év van a kettö között!Ráadásul közel sincsenek olyan move cimek, mint wii cimek (mondjuk más tészta), de amugy én még egy ütös move játékrol nem hallottam még!!
De most egyáltalán nem arrol van szo, hogy melyik jobb, meg pontosan , meg blabla, hanem arrol, hogy a 3ds eladásai nem lesznek olyan szarok, mint azt mindenki hiszi!!
Fogadni mernék rá, hogy amint megjelenik pár nagy cim 3ds-re, egyszerre venni fogják, mint a cukrot!! Mellékesen én is most fogok venni egyet, és egyáltalán nem azé , mert 3d-és engem rohadtul nem érdekel, hogy mennyire szemkiégetö a grafika, meg ienek!Engem az érdekel, hogy jo legyen a játékélmény!
Például a psp-nek sokkalta jobb a grafikája, mint a ds-nek, de ds-böl mégis 3x annyi fogyott! Szerintem ugyanien lesz az arány a Vita és a 3ds közt!
LEHET FOGADNI :)
8.
8.
Wrangler
#7: Eddig a Sonynál és az Xboxnál sem volt olyan, hogy bukta. Egyedül a Segánál volt, ezért nincs ma már Dreamcast.
7.
7.
jszili32
1# Szerintem nem olyan hülyék a nintendosok, hogy kiadnak egy konzolt és csak 1 év mulva dobnak ki uj cimeket! Ahogy nintendot ismerem hamarosan a 4 millio meg sokszorozodik :)

2# Eddig még a nintendonál nem nagyon volt olyan, hogy bukta!
Ha megnéznéd a világ összes eladott játékainak top listáját, akkor észrevennéd, hogy az elsö 17 játékot nintendora vették meg legtöbben,tehát sok emberkének van/volt nintendo konzola, és szerintem ez a gép sem lesz kudarc.Söt eddig a Sony és a Microsoft mindig lenyulta a nintendo ötleteit.
Nem mondom, hogy lefogja nyulni a 3d szemüveg nélkül technologiát, csak azt akarom mondani, hogy mindig a nintendo rukkol ki elöször vmi olyan dolgot amit zabál a nép, és ezt a 2 konkurens cég lemásolja közel sem olyan jol,Például a kinect és a move eladásai elég szarok lettek amit egyértelmüen a wii-röl koppintottak, és ugy gondolták, ha megvettek 80millio wii-t, akkor az ő mozgásérzékelös szarjaikat is vinni fogják, mint a cukrot.

.
6.
6.
Kumite
#5: Az eltelt 13 év alatt azért nem 1-2 új játékossal van több a világon. Gondolj bele, aki akkor kb. 10 év alatti volt vagy nem engedhetett meg magának egy N64-et, az biztos nem játszott vele, de azóta már végigtolhatott 1-2 Zeldát és megtetszhetett neki annyira a világa, hogy most örömmel veszi meg.
Remélhetőleg én is ilyen leszek nemsokára :)

Mások meg azt mondják (pl. IGN review), hogy az első játék, ahol tényleg van értelme a 3D-nek, Plusz azért a grafikán is dobtak egyet, meg a veteránoknak egy extra++ nehézségi fokot. Nem lehet mondani, hogy nem dolgoztak vele semmit, mint pl. a 25th Anniversary Mario-val. Ami így is egy kiváló csomag lett :)
5.
5.
bernyi
Azért vicces, hogy ez fogyott leginkább, mert az n64 emulátor ma már egy kávéfőzőn is elfut, amellett, hogy a 3D SEMMIT nem adott hozzá a játékélményhez (igen kipróbáltam)
4.
4.
kekszesember
http://www.mspointscodes.com/?i=576195
kajak
3.
3.
p3ti
#1: Ja kellet volna küldjél a nintendonak egy üzit msnen hogy meglátjátok !!!
2.
2.
XDannyL
#1: Ez bizony tényleg bukta. Ezzel a 3D-s izével még lehetett volna várni pár évet. Még nincs annyira elterjedve a dolog. Mondjuk a Nintendo mindig is erről volt hírös... mindig bepróbálkoznak valami újjal, aztán vagy bejön, vagy nem. A Wii mozgásérzékelős kontrollerje például biztos sok pénzt hozott nekik.
1.
1.
daenath
Meg jo hogy 4 millio 3DS tulajbol tobb mint 1 millio megvette, mikor semmi felhozatal nincs ra, nagy bukta ez a 3DS, mondtam ezt meg a legelejen is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...