A 3DS húzta a Namco Bandai eladásait

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
Érdekes módon valakinek bejött a Nintendo 3DS, a Namco Bandai három legkeresettebb játéka egytől-egyig a kézikonzolra jelent meg az elmúlt hónapokban. Persze milliós eladásokat ezek sem produkáltak, a Namcónak már a százezres nagyságrend is bőven megfelel ezek szerint.

A Nintendo ugyan az alacsony kereslet miatt kénytelen volt drasztikusan megvágni a 3DS árát, a kiadók többsége pedig vagy kivár a 3DS-es címek megjelentetésével, vagy azon panaszkodik, hogy éppen mennyire nem futnak a kézikonzolra megjelent játékaik, a Namco Bandai magához mérten tisztességes mennyiségben tudott túladni a 3DS-es játékain az április-június közti időszakban.

   

A japán kiadó három legkeresettebb játéka az új handhelden mutatkozott be, a kizárólag Japánban kapható One Piece: Unlimied Cruise SP-ből 170 ezer, míg a Tales of the Abyssből 150 ezer példány kelt el - ezek után kissé meglepő, hogy a világszerte kapható Ridge Racer 3D-ből csupán 90 ezer kópiára futotta.

Mindezek mellett további érdekesség, hogy a Namco Bandai kifejezetten jól teljesített az első pénzügyi negyedévében: a bevételeit éves szinten 108 százalékkal 1,1 milliárd dollárra növelte, míg 21,2 milliós veszteségéből 42,1 millió dolláros profitot csinált. Megjegyzendő azonban, hogy a Namco talán túlzottan is a japán piactól függ: míg a szigetországban 107,4 millió dolláros üzemi eredményt tudott felmutatni, addig Európában és Amerikában egyaránt veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

2.
2.
A Capcom elvan a Monster Hunterrel, a Street Fighterrel (jön a Street Fighter X Tekken) és a Resident Evillel (mellékágak, 3ds)
1.
1.
bernyi
Szegény embert az ág is húzza. xD
Valaki tud mondani mostani AAA-s címet a namco-tól? 2009-ben Tekken 6 , meg a ninja theory-s Enslaved és ennyi. Az is már egy éve és pénzügyi bukás volt. A capcom sem alkotott (és a köv. dmc-vel sem fog) sok maradandót mostanában. Hiányoznak a régi jó japán játékok méltó folytatásai :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...