GC 2011: Nem mostanában jön a Blizzard DotA

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 18.
  • Hír
Link másolása
Hatalmas a DotA-láz, és úgy néz ki, hogy hatalmas biznisz különböző DotA-klónokat gyártani is. Nem elég, hogy ott van nekünk a League of Legends, a Heroes of Newerth, készül a DOTA 2, még a Blizzard saját DotA-változata is fejlesztés alatt áll. Habár a megjelenésére még jó sokat kell várni.

Sokan úgy gondolják, a Blizzard hatalmas hibát követett el, amikor nem szerződtette le valamilyen formában a Warcraft III-as DotA készítőjét, IceFrogot. Az úriembert így végül a Valve kapta el, így gyakorlatilag ők csinálhatják a "hivatalos" DOTA 2-t. Ezzel szemben a Blizzard még tavaly bejelentette, hogy elkészíti a saját DotA-verzióját Starcraft II alá.


Azóta azonban semmi. A Starcraft II-höz közben több hivatalos "mod" is készült, melyben a Blizzard különböző játékstílusokkal kísérletez, de a DotA-ról egyelőre nincs hír. Nos, a GamesComon a Starcraft II egyik designere, Jonny Ebbert elhintette, hogy a Blizzard DotA megjelenése valamikor az SCII első kiegészítőjének piacra dobása környékén várható.

Tekintve, hogy a Kerriganre fókuszáló Hearth of the Swarm egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, s nagy valószínűséggel csak valamikor a Diablo 3 megjelenése után jöhet ki, sajnos úgy látszik, hogy a Valve-féle DOTA 2 is előbb a piacon lesz, mint a Blizzard saját megoldása.

10.
10.
brianaspirin
#4: teljesen igazad van.
már csak 11 millióan játszák...
9.
9.
Mortician
#5: Egyébként ez a kép a Valve féle DOTA2 egyik concept artja. A Blizzard féléről még semmi sincs, tudtommal.
8.
8.
abydos
7.
7.
Speper
#4: Hát igen ha a WoW hanyatlani is fog a "Titán" "bedarál" majd mindent :) Ők profik, tudják mit csinálnak. Anno a Warhammer Online is hogyan volt beharangozva? WOW verő!!! És miket lehet hallani felőle, F2P lesz! :) Szeretem az SW-t jómagam is, de a gameplay alapján nem lesz nagy durranás az MMO... 1-2 év és F2P lesz az is figyeld meg!
6.
6.
Stranger666
#4: Jó nagy butaságokaz beszélsz. Mire a wownak "leáldozik", addigra kiadják a nextgen MMO-t. ami egyesek szerint sokkal nagyobb rétegnek szól majd.
am a wownak 11 millió játékosa van.
5.
5.
HerodPK
Kulonben is ranézek erre a kepre és ralehet tenni 1 az 1 ben a lol ra a dota 1-2 és Hon boritora is..GG blizz... eljott az ido hogy te is masolj ne csak toled:)
4.
4.
HerodPK
ugyan mar rettegni? a lol kiadas ota tor 1 re magasabbra.....holot a HoN nak valtani kellett mert fail:) kijon a domination..és vilagvége.......a blizzardnak nagyon hanyatlik a szekere....csak elnézve mennyi ember hagyja ott a wowot....nnem 10- 20 hanem 100k ugyancsak a star wars bejelentés ota fikazzak ..és rekordokat dont csak az elorendelesben:) mi lessz ha kijon végre...nem uti le a wowot de bedaral a preztizsbe az tuti....
3.
3.
Speper
Ha a Blizzard kidobja a saját DotA játékát, az összes többi retteghet :) Biztos vagyok benne, hogy a Blizzardé lenne a legjobb... hisz eddig az általuk készített MMO és RTS top1 világszerte...
2.
2.
Split
#1: Szerintem nem olyan, egyáltalán nem. A DotA 2 grafikai színvonala messze a legjobb a saját kategóriájában (vérző szívvel mondom ezt, hiszen nekem a LoL is nagyon tetszik, de egy-két [pl. Morgana, vagy Katarina] karaktermodell poligonjait egy kezemen meg tudnám számolni erős túlzással... :) ), főleg ezzel a fakó, pasztell világgal.
Ezen kívül azonban semmit nem véltem felfedezni benne, ami annyira lenyűgöző lett volna. Játékmenet bitre pontosan ugyan az, mint a sima dotában, hősök úgyszintén. Nem is vártam sokkal többet, de azt azért lássuk be, hogy most egy olyan játékra várunk (várunk?), amit már egyszer rongyosra játszottam... :P
1.
1.
Cuppak
Néztem videókat a dota-2ről, nagyon jó, bár kb ugyanaz mint a lol :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...