Mobilra és szociális játékokra rendeződik az Atari

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A világ legnagyobb játékkiadói sorra állnak át, vagy erősítenek a mobilos fejlesztésre. Az Electronic Arts folyamatosan vásárolja fel a casual játékokban tapasztalt stúdiókat, az Atari pedig most bejelentette, hogy komoly személyi változásokkal támadnak a mobilos- és szociális játékok frontján.

Nem kevesebb, mint három új alelnököt nevezett ki az Atari, melyek mindegyikének főként a mobilos játékok és a casual gaming a szakterülete. A cég célja ezzel teljesen egyértelművé vált, amit csak megerősít, hogy éppen pár napja jelentették be, hogy eladták a Star Trek Online-t és az új Neverwintert játékot készítő Cryptic Studiost, amivel a vezetőség igyekszik visszaszorítani az egyre jobban elharapózó veszteségeket.


Az új kinevezések sorában az első Owais Farooqui, a casual portál kings.com egykori ügyvezető igazgatója, aki korábban a Discovery Channelnél és az Alteránál is vezetői pozíciókat töltött be. Mostantól az Atarinál ő lesz a digitális kiadásért felelős alelnök.

Második nevünk Maria Pacheco, aki korábban az Electronic Arts mobilos stúdióinál, a Sprintnél és a Vivendinél is dolgozott, utóbbinál a mobilos ág vezetőjeként. Ennek megfelelően az Atarinál ő lesz a mobilos nagyfőnök.

Végül pedig itt van nekünk Robert Mattes, aki ugyan közvetlenül nem kapcsolódik a mobilos-szociális témába, hiszen ő az új CFO, vagyis a pénzügyekért felelős alelnök. Ettől függetlenül nem mehetünk el amellett, hogy komoly tapasztalata van a mikrotranzakciós fizetési modellekkel, így kétségtelenül illik a vállalat új stratégiájába.

8.
8.
Extol
#7: Ezzel egyidőben érkezett a hír hogy HP kilép a pc gyártásból :D
7.
7.
Quent1n
#6: Egyébként addig nem kell fosni amíg a PC-s hardvergyártók megvannak. Addig mindig lesz pénz PC-s gammák fejlesztésére. Meg hát PC-n is most elég erős lett a budget vonal.
6.
6.
Quent1n
#5: PC-n az segítene igazán, ha a szoftver warez megszűnne egyik napról a másikra. Akkor az eladások megugranának mindenképp, mert ugye nyugaton azért van erre pénz csak ott is úgy vannak vele, hogy ha ingyen ott van akkor minek vegyem meg. Aztán ott is be lehetne vezetni amit most kezdtek el konzoloknál, hogy a használt játékoknál nem megy a multi és akkor ahhoz kód kell, így onnan is dőlne a bevétel. Márpedig ha a kiadóknak dől a zsé akkor a játékok is jönnek. Ha a PC-s játékok legalább közelítőleg tudnának olyan eladásokat hozni mint a konzolosok, nem dobná be egy Atari a törülközőt ebbe biztos vagyok.

Mobilpiac meg virágzik, mert ezek az okostelefonok tleg nagyon tudnak és van létjogosultságuk. Korábban én is azt mondtam, hogy jó a régi teló is, de mióta droidos telefonom van jól jön, hogy tudok vele navigálni, bárhol netezni, menetrendet nézni, játszani metron pl. , filmet nézni vonaton, nagy mennyiségű zenét felmásolni és hallgatni. Engem egy dolog zavar ezzel kapcsolatban, hogy a telefonok eredeti funkciójukat (telefonálás) egyre szarabb minőségbe látják el sok esetben, valamint, hogy az üzemidejük nevetségesen alacsony. De egyelőre ez a jövő. Csinálnak egy 2-300 forintos alkalmazást és eladnak belőle 4-500 ezret is akár.
5.
5.
Extol
Elkurvul ez a világ. Attól még gyártanak más platformra is biztos, de a mobilon erősít most azt írja. Ez a mobil baromság mostmeg mindenütt ez megy, nemtom, nekem egy 7-8 éves telefonom van, nem okos, de arra kitünően használható amire eredetileg kitalálták. TELEFONÁLNI! Mi a sz*rnak ez a nagy teljesítményű távrecsegő, munkában meg órán azzal szórakozik a jónép attól lett olyan nagy platform. Én nagyon fosok hogy ha így megy tovább PCre tényleg nem fognak készülni játékok.
4.
4.
Quent1n
#2: 20 év múlva: Benned nincs számítógép?! De gáz vagy! :D
3.
3.
Mortis
Banom, banom, de ertheto. :) Csak eljek tul ,kicsit szedjek meg magukat, aztan mehenek ujra a tripla A-s cimek(szep alom?).
2.
2.
princeps27
durva ez a nagy reformálódás, sztem 20 év múlva az lesz, hogy: Neked van számítógéped, de gáz vagy
1.
1.
Quent1n
Most mindenki a közösségi és mobil játékokhoz menekül, így próbálnak életben maradni. Drukkolok az Atari-nak már csak a neve miatt is, remélem sikerül 1-2 jó címet produkálniuk mobilra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...