HWSW: A csúcson hagyja abba a HP

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 20.
  • Biznisz
Link másolása
Eladja vagy leválasztja személyi számítógépes üzletágát a HP, a webOS-t pedig kivonják a piacról. A vállalat jelentős stratégiaváltást határozott el, Leo Apotheker elnök-vezérigazgató irányítása alatt az IBM nyomdokaiba lépnek, írja nagytestvérünk, a HWSW.

A személyi számítógépes üzletág eladását fontolgatja a HP - jelentette be közleményben a vállalat. A világ első számú PC-gyártójának nyilatkozata szerint tárgyalások folynak az üzletág egyben eladásáról, azonban a multi nem zárja ki a forgatókönyvek közül a PC-s részleg egyszerű függetlenítését sem.

A személyi számítógépekért felelős Personal Systems Group (PSG) a HP messze legkevésbé jövedelmező egysége, évi 10 milliárd dolláros forgalom mellett mindössze 500 millió dollár nyereséget tudott produkálni. Ugyan ez a részleg adja a HP-n belül a legnagyobb bevételt, nyeresége abszolút értékben is elmarad a vállalati irányú egységek mögött. Mára a személyi számítógépek egyértelműen visszafogják a HP nyereségességét és növekedési potenciálját, bár tény, hogy (eddig) veszteséget sem termeltek.

Ez még nem minden, a HP a webOS-es készülékeit is kivonja a piacról - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

17.
17.
strike19
Én azért sajnálom ,hogy folyamatosan csökken a PC iparba gyártók száma.Engemet az is sokkolt , mikor kiszállt az IBM és nem gyárt több apple gépet.Mondjuk attól ,hogy nem gyárt attol ő uralja az a server piac nagy részét és az összes konzolba a ő processzoruk van.
16.
16.
Quent1n
Nah azért nem kell félteni a HP-t. Ez nem volt egy buta lépés és marhára nem félnek ők az Apple-től. Egyszerűen a PC-s piac azon szegmense amiben ők ott vannak eléggé zsugorodik, a tabletje meg bebukott szépen. Ettől még egy óriás cég és egyáltalán nincs félnivalója az Apple-től.

givi6: Remélem láttad, hogy hamisított képekkel indultak 2szer is. Az Apple célja nem az, hogy kinyírja a Samsungot mert az nem fog menni. Egyszerűen csak a karácsonyi szezon előtt szívatni akarja. Megjegyzem, a Samsung készítői a Galaxy S-el eléggé melléfogtak, mert lehet magyarázni de total Iphone kinézete van csak méretben más. Valahogy nem hiszem, hogy ennyire nincsenek kreatív emberkéik...

ATi0021: A webOS bukta egyelőre, de nem reménytelen operációs rendszer korántsem, amennyire én hallottam azt csak jegelik egyelőre.
15.
15.
ATi0021
#11: Nem csak az Applere kell gondolni. A mai világban divatos lett, perelni minden apró baromság miatt. Akár a külső, akár a technikai dolog szabadalma miatt. Az Applet csak azért írtam, mert náluk látszik elég erősen. De mondhattam volna akár MS-t is, vagy mást. Megjegyzem az MSnek jelenleg több bevétele van ilyen perekkel nyert Androidos pénzekből, mint a saját WP7jéből.

Szóval nem véletlen, hogy gyorsan megszabadulnak a webOS stb dolgoktól még mielőtt egy gyártó elkezd perelni, hogy ez olyan mint a miénk. Ami persze lehet szimpla bepróbálkozás is, hátha átverik a bíróságot, mint ahogy azt az Apple tette a Samsung esetében.
14.
14.
givi6
#11: a 7. nem mond hülyeséget,
elég egy kicsit hasonló kütyüt vagy szoftvert csinálni mint ami az apple-nek van, és már is perelnek,
nem tom láttátok e a képeket az egyik új ht mobilról, elvileg hasonlított az iphonera, ( sztem nem nagyon, csak egy kicsit az alap forma) de már perelték is lopásért, nem tudom megnyerték e, de a samsungosat igen, szval
de el kell ismerni, hogy az apple-től tényleg elég sokat loptak....
13.
13.
vergil14
12.
12.
roadkill1
#3: Szellemeskedni probaltal, de kijelentesed sajnos csak tajekozatlasagodrol tesz tanubizonysagot.
11.
11.
Wrangler
#7: A HP nem fél a szabadalom perektől, ugyanis egyáltalán nem hasonlítanak a HP termékek az Apple termékéhez... Mellesleg perelni utólag is lehet ! Szóval a HP nem az Apple miatt tette ezt
10.
10.
Cooper911
#3: Szervereket, háttértárolókat, biztonsági megoldásokat, stb.
9.
9.
adriano28
8.
8.
Extol
#6: Csak viccelek persze :) Mindenki úgysem fog kivonulni, de mivel csökken az eladás így több gyártóhoz kevesebb vásárló tartozik, így legalább hogy a HP kivonul, a többiek erősíthetnek magukon. Amugy sem HP gépet terveztem vásárolni :)
7.
7.
ATi0021
#5: De ez nem fog megtörténni. A HP csak azért vonul, ki mert szimplán félnek az Apple féle piszkos módszerektől, szabadalom perektől. Jelenleg a Samsungra vannak rászállva, de idővel akár a HP is látókörbe került volna.
6.
6.
shooter1234
#5: Na még csak az kéne. Vegyem elő ismét a C64 -et? :(
5.
5.
Extol
Kivonul még az AMD meg az Intel azt kéééééész lehúzhatjuk a rolót vagy mehetünk kunyerálni a NASAhoz
3.
3.
Extol
Mert mit árul még a HP nyomtatók és PC-k mellett ami nyereséges? Kávédarálót? Fűnyírógépet?
1.
1.
p3ti
Apósom depressziós lett mikor ezt meg tudta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...