Az Xbox 360 ára nem fog csökkenni

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Mostanában érdemes előkaparni a megtakarításainkat, rövid időn belül két konzol ára is esett, ráadásul nem kizárt, hogy egy harmadiké is fog. A Microsoft viszont egyelőre nem akarja csökkenteni az Xbox 360 árát, jól megy nekik így is, legalábbis ezt mondja a cég egyik alelnöke.

A GamesCom egyik legnagyobb bejelentése volt, hogy a Sony lefaragott a PlayStation 3 árcédulájából, ami immár 50 dollárral, illetve euróval olcsóbban szerezhető be. Rövid időn belül ez már a második konzol, aminek esik az ára, nemrég a Nintendo is a 3DS olcsósítása mellett döntött, ráadásul nem kizárt, hogy az újrafaragott Wii-ért is kevesebb pénzt fognak kérni. (Akár a PSP-t is idevehetjük ugye, de ott nem árcsökkentés történt, hanem egy új, butább modellt dob piacra a Sony.)

Mindezek ellenére a Microsoft nem fogja az Xbox 360 árát csökkenteni, bármennyire is várnak erre a vásárlók. A redmondiak egyik alelnöke, Chris Lewis szerint a fokozodó versenyhelyzet ellenére sem érzik úgy, hogy olcsóbban kellene adniuk a konzolt, meg ők már egyébként is számoltak vele, hogy a Sony előbb-utóbb lépni fog. Csak összehasonlításképpen: Amerikában a 250 gigás Xbox 360 300, a 4 gigás 200 dollárba kerül, tehát a 160 gigás merevlemezzel szerelt PS3 szépen beékelődött közéjük a maga 250 dolláros árcímkéjével.

A lényeg ennyi, de Lewis persze nem felejtette el a marketinget sem. A közérdeket szem előtt tartva ezt a részt kivonatolva közöljük: az Xbox 360 nagyon jó, a Kinect zseniális, a Live egészen elképesztő - Redmondban mindenki boldog. (Persze tény: Amerikában tényleg az Xbox 360 vezeti a versenyt.)

29.
29.
p3ti
Itt a néha túl méretezett játék árakkal van a gond . De ha pontosan átszámolja az ember pl. egy új játék ára 11500ft volt a konzol boltba , az 275ftos Euróval átszámolva : 41,81.-€ Én gyakran járok ki bécsbe , ott 59 € kezdődnek a játékok , sőt látok olyat is ami 69€ , új játékot 40ért nagyon ritkán találni . De azt hozzá kell venni hogy "kicsit" több a jövedelem odaát .
28.
28.
p3ti
#26: 53.900 ft a Slim 250 GB . Hol pénz éhes ez neked ? Nem értem ...
27.
27.
givi6
a jó öreg microsoft...
pénzéhesek, és jjól forgatják a kártyákat
26.
26.
Jhonyy24
penzehes microsoft.....sajnos,azert lehagyhatnak az arbal a nyuvesek
25.
25.
Mathia$
On: Az elmúlt 2 évben mindig a PS3 mögött volt eladásokban a X360, ezek után a köztük lévő rés akár év végére az előbbi javára döntheti át az eladott darabszám mércéjét. Jelenleg 55.4 - 53.5 az állás milliókban az X javára és egyre csak csökken az előnye. A földön viszont jelenleg több online/offline használatban lévő PS3 van már.
24.
24.
gucho
szerintem sem drága már...
23.
23.
Mathia$
#6: igen, feketepiacon garancia nélkül beszerezve könnyű ilyen olcsón adni :D

Amúgy már le kéne szállnotok erről az 1€=1$ hisztériáról, mert már többször el lett magyarázva, hogy ez miért is van. Nem a valutaárfolyamoktól függenek a konzolárak különböző régiókban hanem az ottani legmeghatározóbb ország gazdasági helyzetétől. Az Euró úgymond mesterségesen túl van értékelve a dollárhoz (meg amúgy minden más valutához) képest.
Ez akkor változna ha az Unió távolabb kerülne a széteséstől és szeretett országunk (és még pár hasonló helyzetben lévő szomszédunk) gazdasági helyzete stabil alapon stabil kezekben lenne.

Szóval tessék befejezni a konzolgyártók hibáztatását a magas EU-s árak miatt, mert QRVÁRA NEM ők a felelősek érte!
19.
19.
soap mactawish1982
biztosra lehet venni hogy ő is fog konzol árat csökkenteni!!ez szerintem nem is kérdéses!előbb vagy utóbb de fog az tuti!szerintem!!de úgy is kiderül majd minden!
18.
18.
Dercsi
Sokan fogtok savazni, de szerintem a játékok árai nem drágák, sőt tovább megyek, a konzolok ára sem drága...külföldön, a külföldi keresethez képest! Csak nekünk Magyaroknak vannak az új gémek elérhetetlen magasságokba, 40-50 euróba... Külföldön egy átlag melós4-6 órás keresetével vesz egy játékot,(ez Magyarországon átlag 3 napi bér) 2 napi keresetével akár egy konzolt...(ez Magyarországon akár 2-3 HETI!!! fizetés)
Majd ha itt is eu-s fizuk lesznek nem lesz gond hogy melyik gémmel kocogjak haza...milyen konzolt vegyek...
17.
17.
Mortis
Par honapot adok nekik, aztan meggondoljak magukat.
16.
16.
ZsupiDav
#13: A PS3-ból hétről hétre 20 ezerrel többet adnak el, mint XBOX-ból, mégis a Sony csökkenti a konzol árát. Ezzel ha nem is előzik meg, de legalább közelebb kerülnek az XBOX-hoz az egyetlen piacon, ahol még meg tudja verni a PS3-at. Szerintem, ha a Microsoft nem akar bajt, akkor csökkenteniük kell.

A játékokat pedig nem kell a megjelenéskor megvenni ugyanúgy, mint a konzolokat sem. Én eddig egy játékot vettem meg teljes áron (GT5) és egyet pár napja rendeltem elő (UC3), de ezeken kívül mindet 5-6 ezerért vettem.
15.
15.
#14: Mik a koordinátáid? :) Már pakolok! :)
14.
14.
volkornka
#13: Mert a vásárlók kiengesztelése az első :)
Ja bocs, rossz bolygóról beszéltem.
13.
13.
#12: Egyetértek...de sajnos amíg nem fogy elég kevés belőle, addig ugyanaz történik mint a Microsoft-nál, fogy ez így is, minek kéne csökkenteni?
12.
12.
Sun9us
A játékok árát csökkentsék, ne a konzolokét. 3-4 új játék árából lehet venni egy konzolt...... :(
11.
11.
adriano28
9.
9.
szuja
amugy mit írt anonymus??
XD
8.
8.
fojesz
#6: Csakhogy ezek a boltok elfelejtenek forgalmi adót fizetni az eladott Xboxok után. Innen az árkülönbség.
7.
7.
szuja
#3: egyetértek veled strike 19
6.
6.
galmat
Amerikában 300 dollár a 250GB-os Slim?? Az érdekes, mert itthon van olyan konzol bolt ahol ugyanez 49990 Ft, a sima 4GB-os slim meg 39500 Ft. Szerintem ennyiért simán megéri.
5.
5.
wildláma
pedig cs9kkenthetnék, mivel venni akarok egyet :D
3.
3.
strike19
#2: Azért ne ír kálj ilyeneket. Én se szólom le a PS-edet vagy más egyéb konzolodat. Mindenki saját maga dönti el ,hogy tetszik vagy nem.Szerintem az ilyen kommeteket is törölni kéne nem csodálkozom , hogy facebook-ra nem csinálnak dislike gombot.
1.
1.
strike19
Fog az csökkenni!!
DE NEM MA! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...