Második analóg kart kap a Nintendo 3DS?

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 23.
  • Pletyka
Link másolása
Bár a Nintendo többi kézikonzoljához képest az is újdonság volt, hogy a 3DS-re egyáltalán került analóg kar, egy friss pletyka szerint a japán gyártó már dolgozik az új gép átalakított változatán, amin már két darab ilyen korong fog tetszelegni. A régi gépekhez kiegészítőként lehetne megvásárolni a plusz vezérlőt.

A konzolok folyamatos átalakítása a Nintendótól sem idegen szokás, sőt ha a Wii-re gondolunk, tudhatjuk, hogy a gyártó akár kiegészítőket is ráerőszakol a felhasználóira a jobb játékélmény érdekében. A francia 01net magazin (ők szellőztették meg az első Wii U-részleteket is) egy névtelen Nintendo-alkalmazottól arról értesült, hogy most a 3DS-t szeretné felturbózni a cég.

Mégpedig nem is akárhogy. A most kapható konzolokhoz 10 dolláros kiegészítőt dobna piacra, amin egy második analóg kar feszítene, sőt állítólag már dolgozik a 3DS ráncfelvarrt modelljén is, ahol kevesebb figyelmet szentelne a 3D-s látványnak, s amelyiken már alapból két analóg kar lenne. Amellett, hogy ezzel az ötlettel a játékokat is könnyebben irányíthatjuk, a Nintendo a Vitának is be tudna kavarni, hiszen a fejlesztők sokkal könnyebben portolhatják majd így át a Sony gépére bejelentett címeiket.

Más kérdés, hogy a második analóg kar kockázatokat is hordozhat magában: ha a rajongótábor megoszlik, a külsős fejlesztőknek még több bosszúságot és nehézséget okozhat a játékok készítése, így a mostaninál is jobban eltávolodhatnak az egyébként sem túl jól muzsikáló 3DS-től. A Nintendo természetesen nem kommentálta a pletykákat, de ha azok beigazolódnak, az újdonságok már a jövő év folyamán boltokba kerülhetnek.

29.
29.
szami1
Nintendo DS -- Android -- PSP -- Nintendo 3DS -- PLAYSTATION VITA!!
Nekem ez a sorrend! :)
28.
28.
daenath
#23: Kicsit ironizaltam ;) De teny hogy szerintem ezzel akkarjak csokenteni a vesztesegeket. Amugy tenyleg szep hosszu es tartalmas komment :D
27.
27.
genius95
#8: hát mivel te kérdezted elmondom ,de ez ugy mindenkinek itt szol ,hogy a 3DS jobb grafikáju mint a PSP!!!ugyhogy aki psp vagy 3ds inkább 3ds:))!!Ja és azt meg végképp nem értem hogy mi a francért (már elnézést a kifejezésért) sz*rozza mindenki a 3ds-t??hisz egy uj grafikai motirt raktak a gépbe és a psp-nél szebb is ,sőt még 3d megjelenítés ,tehát ha vki erre tud mondani egy okot ezek után amit elmondtam hogy a psp mért jobb mint a 3ds vagy hogy mért rossz a 3ds azt válaszként megnézném ...most ezt mind nem idegemben irtam csak nézem folyton hogy mindenki mondja hogy hu fde rossz ,de ezek akki mind ezt irják 100% hogy nincs 3ds-ük!!
Ennyi , köszönöm !:))
25.
25.
volkornka
#14: "Szerintem az összes nintendo ds sz*r"
Erre mit lehet mondani? Egy szar már évtizedek óta nyomja le a többi konzolt :D
Nekem is van psp-m, és sajnos nemsok játék köt le rajta. A ti trollkodos nyelveteken mondhatnám ,hogy szar a psp, de természetesen ez nem így van.
És nintendo 64 óta azzal a szarral játszom...:) pedig van ps2-m is.
23.
23.
Kumite
#2
"Az nem is baj hogy erőkülönbség ég és föld a két gép között? "
Portolás és egy az egyben megfeleltetett átírás között van különbség. CoD-ok is vannak Wii-re...

#8
A DS akkor kezdett el nagyon térhódítani, amikor az érintőképernyős dolgok csak a legmenőbb üzletemberek legmenőbb Palm PDA-ikban volt (2004). iPhone és még inkább az App Store sehol sem volt. PSP meg "csak" egy kézi méretűre csökkentett PS1 tudásával rendelkezett, nem volt benne olyan killer feature, mint a két kijelző vagy az érintőképernyő. Az előzőek "többek között" értendő, a játékok mennyisége, minősége és hordozható játékélményre valósága is közelebb van az emberekhez. Utóbbi alatt azt értem, hogy a buszon zötykölődve nem biztos, hogy egy nagy hardcore címet akar még a leg HC-abb user is tolni, amikor 10 percre kapja csak elő a gépét.
Ez csak pár példa, rengeteg más is a DS elsöprő győzelme mellett szólt.

#11
"de akkor sincs semi esélye"
Idővisszateker, olvas 2004-es kommenteket a DS vs PSP harc okos(kodó) előrejelzőiről... Az idő majd megmondja, mi kell az embereknek. A DS-nek egyébként sem a PSP a fő ellenfele, hanem az iPhone és az Android. 1-3 év múlva pedig a WP7.

#12
"A nintendo megint bukni fog mint a Virtual Boynál..."
Meg mint a Wii-vel vagy a DS-sel, ugye? A VB-nak és a 3DS-nek semmi köze nincs egymáshoz, még csak nem is ugyanabban a kategóriában indultak versenybe.

#19
"mashogy kell tobb zsetont kihuzni az emberek zsebebol"
Egy oldal szerint 10$ lesz, azaz max 2000 Forint. Hát ebből nehezen gazdagodna meg bárki is...



Huhh! Hosszú és tartalmas komment lett :)
22.
22.
secret.
#19: Vmi ilyesmi szaga van :/
21.
21.
secret.
Am nemtom mért kell balhézni,a dolog ugyan az. A 3dsnek van 3d-je,(ami jól ráküld a játékélményre),a vitának meg több analog karja és szebb grafikája(ami királlyá teszi a konzolt).Ennyi.Ugyanez volt a ds vs psp-nél is. A cikkhez meg: Nintendo te most b*szakodsz velünk?! Egy konkrét analogkart akar beépítetni? Na ez annyira hülyén hangzik,hogy nem hiszem el.Nem kell minden sz*rt elhinni,amit a neten olvanak,főleg a 3ds körül.Ha meg megteszi...akkor ennyi, PSVita lessz a zsebemben.
20.
20.
givi6
#16: ki az a hülye, aki ilyen kis szaron néz filmet, vagy ezen netezik
ha van géped akkor minek a szaros ds vagy psp-n nézni :P
max akkor, ha nem otthon vagy, de van net elérés, ( de akkor már okos telefon, mert abban még telefon is van :P )
a filmről ne is beszéljünk
19.
19.
daenath
"a gyártó akár kiegészítőket is ráerőszakol a felhasználóira a jobb játékélmény érdekében" En inkabb ugy mondanam "ha mar csokentetek a 3DS arat akkor mashogy kell tobb zsetont kihuzni az emberek zsebebol" :P
17.
17.
Nyúl
jszili32

Köszi a választ amugy nekem van egy PSP m =D és amiota meg van már valamiért érzékeny letem a grafikára és a kameranézetre XD(ezzen kivül egy érthető magyarázatot kaptam)
16.
16.
Pufikvad
#15: Szerintem sokkal több és jobb játék van hozzá lehet filmet nézni zenét halgatni és netezni is rajta
15.
15.
jszili32
#14: Mondj 1 okot amiért jobb a psp a ds-nél, a grafikán kivül!!!
14.
14.
Pufikvad
Szerintem az összes nintendo ds sz*r nekem van psp-m és ds m is meg játszottam a 3ds -sel is de szerintem mindkettőnél sokkal job a psp. Azt se értem hogy kiegészitőként hogy lehet egy második analóg kar valaki fel tudna világosítani engem erről?
13.
13.
jszili32
#8: Ez nagyon egyszerü kedves Nyúúúl.
Azért szeretik jobban a DS-t az emberek, mert a DS nem a grafikárol hires hanem a játékélményröl.Mert ha megveszel egy psp-t és veszel hozzá egy játékot, akkor szerintem azt nagyon hamar meg fogod unni, még a god of war-t is, hiába a legjobb psp játék a világon. De a mugy a ds egy picit régebbi mint a psp. Valamint azért szeretik jobban a DS-t az emberek, mert 2 képernyöje van amiböl az egyik érintös és ez még jobban fokozza a hordozhato játékélményt.
ennyi...
12.
12.
Andy Lightning
A nintendo megint bukni fog mint a Virtual Boynál...
10.
10.
FekaFOB
#2: Az egy dolog, hogy erősebb a Vita, de egy grafikailag visszafogottabb port simán készíthető 3DS-re.
Egyébként nem értem a Nintendot, hogy már megjelenéskor miért nem figyelt két analóg kar a 3DS-en. Én ezt pl tök alapnak tartottam volna egy újgenerációs kézi masinán.
9.
9.
Robbie17
Parázik Nintendo a Vitától xD
8.
8.
Nyúl
Nekem csak egy Advance SP van a Nindendotól mert akkor még nem volt PSP ezért nem értem hogy mit szeretnek a DS és 3DS-ben nem lenék képes annyi pénzt kidobni egy DS-re ha tudom hogy van PSP valaki elmondja mi olyan jó a DS és a 3DS-ben nagyon kiváncsi vagyok.

Válaszokért előre is köszi.
7.
7.
jszili32
Én már vettem 1 hete, nekem semmi bajom nincs a géppel.
De ezt a kiegészitö dolgot én sem értem...talán rá kell ragasztani az analog a készülékre ? :|
6.
6.
abydos
Ha megválnak a 3D-től, akkor tuti nem veszem meg, hiszen akkor a későbbi játékoknál is háttérbe kerülhet.
5.
5.
dean winchester
#3: én fogok venni a héten ha minden jól megy :)))
4.
4.
volkornka
#3: Én tuti vennék ha lenne rá pénzem:).
És eszembe se jutna venni vitát.
3.
3.
Nathan
foss ez a 3DS én nem is veszek nem is akartam:D
kinek van iten 3DS e?????
2.
2.
ZERO88
"fejlesztők sokkal könnyebben portolhatják majd így át a Sony gépére bejelentett címeiket" Az nem is baj hogy erőkülönbség ég és föld a két gép között?
1.
1.
Hogy-hogy kiegészítőként? Ezt nem értem, beviszed és szétszedik? o.O
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...