Újra megjelenik a Sonic CD

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 26.
  • Bejelentés
Link másolása
A korábbi pletykáknak megfelelően a Sega hivatalosan is megerősítette, hogy visszatér a Sonic CD, a játék egy letölthető portot fog kapni PC-n, a HD-konzolokon és a legnépszerűbb mobilplatformokon. A bejelentésre a minap kezdődött Penny Arcade Expón került sor, rövid trailert is kaptunk mellé.

Doctor Eggman visszatért, és megint rosszalkodik - mint húsz éve állandóan. A 1993-ban megjelent Sonic CD története szerint a hiperaktív sündisznó esküdt ellensége elkészíti a Metal Sonicot, hősünk robotizált változatát, aki nem rest elrabolni hűséges társát, Amy Rose-t, és aki mellesleg alaposan felforgatja Little Planet világát. Sonic feladata rémegyszerű: össze kell gyűjtenie az Időköveket, amikkel manipulálni tudja az időt, véget kell vetnie a káosznak, hogy kiszabadíthassa Amyt is.

A Sonic CD új változata PC-re, Xbox Live-ra, PlayStation Networkre, illetve iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra fog megjelenni. A Sega szerint ez lesz az első igazi átirata a játéknak, mert a korábbi portok (PS2-re és GameCube-ra is kijött a játék) kicsit eltértek az eredetitől, most viszont csak annyira nyúltak bele a játékba, amennyire arra feltétlenül szükség volt. Az eredeti játék japán, európai, illetve amerikai változata ráadásul más-más soundtrackkel érkezett, a kiadó most ezt is egységesítette: mindegyik kiadásban a japán zenét hallhatjuk majd.

A Sonic Team egy meg nem nevezett, független csapattal együtt készíti a portot, így arra is jut energiájuk, hogy az új Sega CD-ben szélesképernyő-támogatás is legyen, ami révén kénytelenek belenyúlni a játék mechanikájába is. A grafika két szűrőt is kapott: az egyik az eredeti, pixeles külcsínt vonultatja fel, míg a másik megpróbálja ezeket a "recéket" kisimítani. Azt nem tudni, hogy az átvezető videók az eredeti formájukban térnek-e vissza, vagy a későbbi bővített változatokat kapjuk-e meg.

A Sonic CD év végén jelenik meg újra, a Sonic Generations mellett ez lesz a második Sonic-játék idén. A sorozat idén ünnepli a huszadik születésnapját, ezért nem meglepő ez a tempó - igaz, azt már a készítők is leszögezték, hogy a Sonic the Hedgehog 4 második epizódja legkorábban is csak jövőre mutatkozhat be.

5.
5.
pier33
yeahhhhhhhhh :))) imádom ezt a játékot :)))
4.
4.
shooter1234
Nekem az ilyen ugráloss ccokból még az alap NES -es mario bros (vagy super mario) jön be a legjobban. No meg a különcöknek ott volt a kung-fu mario is, azt nem egyszer vittem végig, mikor szomszédtól kölcsön kértem a kazettát.
3.
3.
Netsu
Na de minek?.. Hihetetlen, hogy ebből próbál megélni a Sega...
2.
2.
givi6
:S nekem nem jönnek be ezek a sonic és a többi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...