Portal 2 - PC-n fogyott a legjobban

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Manapság már azt szokhattuk meg, hogy az egyes fejlesztők a haszon nagyobb részét a konzolos eladásokból realizálják, a PC-s verziónál pedig reménykednek, hogy visszahozza a belerakott pénzmennyiséget. Nos, úgy tűnik, hogy a Portal 2 esetében nem egészen így alakult a dolog.

Gabe Newell, a Valve nagyfőnöke ugyanis elmondta, hogy a Portal 2 esetében a PC-s verzió magasabb eladási eredményeket hozott, mint akár az Xbox 360-as, akár a PS3-as változat. Utóbbi kettő azért érdekes, mert ugyan Xbox 360-on a Steam hiányában csak a játék enyhén "butított" verziója jelent meg, addig PS3-on minden elérhető volt, ami PC-n is.


A helyzetet Newell sem tudja rendesen megmagyarázni, ezért a Counter-Strike: Global Offensive kapcsán nincs is semmiféle ötletük arra nézve, hogy a játék melyik platformon fogy majd a legjobban: "A Portal 2 jobban fogyott PC-n, mint konzolon, míg a Left 4 Dead jobban fogyott konzolon, mint PC-n. Ezért nem próbálunk meg találgatni, mert nem is igazán tudjuk, hogy mi alapján lehetne."

Newell egyébként hozzátette: soha nem készítettek még úgy játékot, hogy az főként direkt a konzolosokat, direkt a PC-seket szolgálja ki, egyszerűen csak igyekeznek minél jobb anyagot csinálni, aztán nézik az eredményeket, s vagy meglepődnek, vagy nem.

11.
11.
Józsi_Doe
akkor 1 millánál kevesebbet adtak el belőle? persze nincs konkrét adat.
10.
10.
strike19
Jó , hogy mert Steam-en nyomatták rendesen.
9.
9.
dzsiádzsó
Így van, ahogy a stratégia, megannyi RPG, így egy logikai FPS is kívül esik a konzol kanapé tv bermuda háromszögéből!

Azért majd a Skyrimre kiváncsi leszek :)
8.
8.
Mortis
A stílus lehet a ludas. Végülis, a logikai játékok 'anyaországa' a PC s ezzel a játékosok is egyetértenek. :)
7.
7.
abydos
Szerintem Gabe is nagyon jól tudja, hogy ez miért van így. Az Orange Boxot és a Left 4 Dead-et kihozták konzolra, de mindkettő támogatása katasztrófa. Egyszerűen a supportja ezeknek a 0-nál is alacsonyabb, az összes konzolost leköpték.

Azok, akik megvették ezeket a játékokat, könnyedén elveszíthették a bizalmukat a Valve irányába...
(mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy PC-s eladásnak számítják-e, ha valaki PS3-mon megveszi a játékot, és rögtön kap mellé egy PC-s kulcsot is...)
6.
6.
randall13
#1: Csak akkor szokott 10% alatt lenni, ha konzol exkluzív a játék.
5.
5.
LnB
Jöhetne a DLC-már, Tényleg ha valaki szeretne Co-Op ba tolni keressen meg PM-be szívesen játszanék.
1.
1.
galmat
Érdekes hír, mivel általánosságban elmondható, hogy egy játék eladási statisztikájából 10% alatt szokott kihasítani a PC-s változat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...