Elloptak hárommillió DiRT 3 steames letöltőkódot

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Valószínűleg ilyet sem hallottunk még, de ha teljes egészében igaz a hír, akkor a Codemasters jól megjárta, ha csak nem tesznek valamit gyorsan az ügy érdekében. Az egyik akcióhoz készített steames letöltőkódokat tartalmazó adatbázist ugyanist meglovasították a hackerek, s most közkézen forog.

A Codemasters az AMD-vel közösen tervezett egy akciót, melynek során bizonyos videokártyák vásárlói ingyen DiRT 3-at kapnak ajándékba, steames letöltőkód útján. Idáig minden rendben, a problémák ott kezdődnek, hogy hackerek ellopták az ezen kódokat tartalmazó adatbázist, majd szépen közkézre adták, így bárki, aki beletekintett, regisztrálhatott egy ingyen DiRT 3-at a Steamen.


Habár eredetileg arról volt szó, hogy 3 millió kódot tartalmaz az adatbázis, azóta bizonyos külföldi források szerint ez a szám "csupán" 250 ezer darab. A Codemasters számára ez elég ciki, viszont a Steam rendszerének köszönhetően viszonylag könnyen léphetnek fel a tolvajokkal szemben: elég megkeresni és kitiltani a megfelelő kódokat, hogy a játék ne működjön a továbbiakban. Persze az is előfordulhat, hogy a Codemasters és a Valve kibannolja az összes olyan accountot, melyen lopott DiRT 3-as kódot talál.

20.
20.
Quent1n
#18: Mivel mind tudjuk, hogy feltörhetetlen rendszer nincs ahogy ellophatatlan adatok sem nem értem miért kell azt mondani, hogy a saját trehányságuk miatt. Ha neked otthon ujjlenyomatos biztonsági ajtód van és mégis betörnek hozzád akkor neked is mondják, hogy a saját trehányságod miatt? :O Oda jutottunk, hogy cyber bűnözők adatot lopnak és a meglopott félnek rójuk fel, hogy trehány volt mikor nem is tudunk semmit az esetről?

Egyébként meg míg alább megjegyeztem, hiába veszed meg pl. majd a BF3-at dobozosan ha netes fiók meg Origin nélkül meg se fog nyikkanni. Ilyen esetek pedig MINDIG el ő fognak fordulni míg világ a világ léteznek hackerek és emberek dolgoznak adatokkal.
18.
18.
Dercsi
Ameddig előfordúlhatnak ilyen és hasonló dolgok,addig mindig is lesznek dobozos verziók. A letölthető gémek pedig sosem fognak úy elterjedni mint a dobozos verziók, hiába erőltetik! A saját trehányságuk miatt akarnak másokat kellemetlen helyzetbe hozni?
17.
17.
Quent1n
#16: Egyszerű kell egy fénykép a kuponról aztán jónapot. Aki kidobta az így járt sajna, bár szerintem egy kis levelezéssel megoldható a dolog. Ez kb. olyan mintha kidobtad volna a számlát. :) Én pont ezért tartom meg mindig, hogy ha valami netes kód elveszik stb. akkor csatolom a fényképet a számláról és a játékról és már kapom is a kódot. :)

TomGoodman: Mióta ez a buzi mindenhez reg meg acc kell rendszer bejött már tökmindegy. Hiába van adathordozód a netes fióktól függ minden. Ha az elveszik akkor a multi szinte 100, hogy ugrik :S

lacy8: Nem kell nekik semmit bizonyítani. Levágják az összes Dirt3 AMD-s kódot és onnantól a usereknek kell bizonyítani, hogy nekik jár. Jogilag biztos lehetne fogást találni a dolgon de úgyse érdekel senkit :) Abba én is biztos vagyok, hogy full accot nem bannolnak.
16.
16.
ATi0021
Azt olvastam, hogy az összes AMD-s Dirt 3at feketelistára rakta a Steam. Aki vissza akarja kapni annak eredetiséget igazolnia kell és kérni, hogy aktiválják a DiRT3ját. Ez igaz? Ha igen akkor ez elég kínos, annak aki esetleg eldobta a kupont. :S
15.
15.
tundra
#14: Vagy ha csalsz egy egyetemi vizsgán elveszik az érettségid is :D
14.
14.
lacy8
Nem fogják az egész ayyot bannolni.
Vannak jogaid olyan mintha lenne 20 eredeti DVD-s játékod meg letöltenél 1 dbot varezröl és elvennék mind a 20 eredetit is...

Ezzel a felhasználót megkárosítják és nem tudják bizonyitani hogy te honnan szerezted a kódot kaptad és kész
13.
13.
Azért aki belefut egy ilyenbe és teszem azt vétlen volt, vagy csak jóhiszeműen járt el a kapott kóddal és kibannolják az accountját és bukik pár eredeti játékot nem vagyok biztos benne, hogy visszamegy a steamre. Én nem tenném !

Mondjuk pont ezért nincs egy steames játékom sem, mert egyszerűen nem bízok az ilyenek miatt a tisztán digitális tartalomban. Bár megveszem boltban a játékaim (pont, hogy olcsón, nem premierkor és nem tudhatom, hogy az eredeti vagy "csak újrafóliázták") így nem veszek digitálisan kényszerített cuccot.
Szerintem az ilyen "félelmek" is jelentősen hozzájárulnak, hogy a fél világ például a ME2 tört változatával játszott amíg az eredeti a polcon hevert érintetlenül !
12.
12.
Darox
Hát... Remélem nem lesz probléma a Dirt 3-mal, mert elvileg ez rendes AMD termékből van csak nem kellett apám barátjának, szóval ez nem lopott, de ilyen esetekben mindig attól félek hogy valami gond lesz... Mint mindig ha végül nem vásárolok semmit se a boltban akkor is attól félek hogy meggyanúsítanak lopással mikor kijövök az érzékelőn keresztül...
9.
9.
givi6
#8: azért el kell ismerni, hogy ma a már a szar sincs biztonságban a hackerek mellett,
a sony ps3-t is feltröték, amiről eddig azt hittük, hogy lehetetlen, és még vannak egyéb sztorik, de akkor a segghülye valve-re csak gondolniuk kell, és már fel is törték :P
8.
8.
goblinfing
ilyen balfasz rendszerük hogy bárki feltöri akkor úgy kell nekik...
7.
7.
Attosz
#6: De ha azt hozzuk fel példának ami a TF2-ben történt akkor már érthető is lenne a bann: A Team fortress 2-ben volt az "engineer updete" ahol lehetett szerezni Golden wrench-et (Austrálium csavarkúlcs az engineer-nek). DE hát nem is ez volt a probléma hanem az hogy kiszivárgot 1 kód hogy mikor lehet ritka Golden Wrenchet kapni. 2 ember kihasználta ezt:
1. az az ember volt akinek sokat köszönhetünk a TF2 fejlődéséért emiatt úgy gondolta direkt mondták el neki az időpontot.
2. az nem sejtett semmit csak azt hogy az a bizonyos ember akinek elmondták a titkot neki is elmondta és ő is szerzett 1 ilyen arany cuccot. De a Valve úgy döntött hogy kibannolja őket :(
6.
6.
#3: De túlzás, gondolkozz már! Nem kell rögtön genyónak lenni mindenkivel, akivel megesett...Mondjuk Pistikének van 4 eredeti játéka, megvette őket steam-ről, majd látott egy hirdetést, hogy Dirt 3 kód VGA mellé adták, nem használtam fel...jó lesz az. Megveszi, erre lopott volt, BANNOLJÁK, és veszti e miatt az egy szarság miatt a többit, hát menjenek a picsába. Bőven elég, hogy letiltják a progit, hogy bocsi, ez lopott volt. Elég szopás, hogy valszeg fizetett is érte.
5.
5.
ATi0021
Most nem azért, de nem ilyen egyszerű a dolog. Ha éppen veszek egy VGA-t, van hozzá egy kódom ami épp ott van a kilopottak között. Akkor írogassak Steamnek, hogy töröljék a bannt, mert mégsem lopott a játék. Vagy ha nincsen meg a kuponom, de eredeti egy ilyen ügy miatt bukom a fiókom? Na ne.
4.
4.
Necreon
Én úgy egy hónapja szereztem egyet egy sráctól TF2 cuccaimért cserébe, nagyon remélem hogy nem innen szerezte a kódokat (több haverom is szerzett tőle TF2 cuccokért cserébe).
3.
3.
Szudzsio
#1: Nem túlzás! Ha te lennél a boltos aki abból él??? Tök mindegy kinél van az a tied a te munkád gyümölcse! Te dolgoztál meg érte!
Megérdemli a bant aki hülye és él egy lopott termék jogaival! :P
2.
2.
nincstelen
#1: Igen, de ha te elfogadod a kenyeret, akkor te bűnrészessé válsz.
Tehát szerintem, aki a kódot kihasználta, azt jogosan bannolják,
1.
1.
LiMiT
A bann azért kicsit túlzás. Bannolják a hackereket(már ha tudják), ne azt aki megtalálta a kódot és kihasználta hogy ingyen DiRT 3ja legyen. Ha egy tolvaj el lop két kiló kenyeret és a bolt bejáratánál ingyen oda adja neked, akkor nem te loptad el, csak nem zárnak börtönbe emiatt, max elveszik a kenyered és éhen halsz.. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...