Jogi vita miatt új címet kap a Trenched

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft és a Double Fine legújabb játéka, a letölthető formában érkező Trenched Amerikában már rég megjelent, Európában azonban a hónap végére csúszott a premier. Az ok egyszerű jogi vita volt, mint kiderült, egy ehhez kísértetiesen hasonló címet már levédettek az öreg kontinensen.

A Trenched XBLA-exkluzív cím, Amerikában már június végén letölthetővé vált, csak Európában csúszott a megjelenés szeptember végére, mégpedig egy jogi vita miatt, ami végső soron azt eredményezte, hogy a játékot világszerte átnevezik majd: az európai verzió bemutatkozása után Iron Brigade címmel kell keresnünk a Double Fine legújabb agymenését.

A névváltoztatást a hétvégén jelentették be, a készítők szerint egy letölthető frissítéssel változtatják majd meg a játék nevét, amely egyebek mellett survival móddal, új skinekkel, mozdulatokkal és fegyverekkel is bővíti majd a címet. Érdekesség, hogy a Double Fine szerint ez csupán patch lesz, és nem DLC: a komolyabb letölthető kiegészítőkre még várni kell.

A jogi vita egyébként a Trenched cím körül robbant ki, mint kiderült 2007-ben egy Rui Alípio Monteiro nevű portugál társasjáték tervező már levédette az öreg kontinensen a Trench címet egy első világháborús társasjáték erejéig, a védjegy pedig a táblás és a videojátékokra egyaránt vonatkozik. Arra már júniusban számítani lehetett, hogy átnevezéssel végződhet majd az ügy.

1.
1.
Szép lassan ez a jogi herce-hurca több kár okoz úgy általában az egész iparnak, s a világnak, mint a szerzői jogokkal való visszaélések... :(
Viszont egy kurv@ réteg baromi jól szórakozik és megél belőle :(((
Pedig ez még egy viszonylag tiszta ügy...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...