Xbox Live a Windows 8-on

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap a Microsoft élőben is bemutatta az újságíróknak, mit tud az új Windows 8, ezzel párhuzamosan pedig Major Nelson a saját blogján arról írt, hogy az Xbox Live is része lesz az operációs rendszernek. Hogy pontosan milyen módon, azt egyelőre sajnos nem tudjuk.

Úgy néz ki, a 2007-ben indított Games for Windows Live nem éppen sikeres: ezt megerősíti az is, hogy 2008-ban eltörölték róla az Xbox Live-hoz hasonló Gold előfizetéshez szükséges 49,99 dolláros előfizetési díjat, és visszafizették annak, aki korábban esetleg már befizette. A Microsoft azonban nem adja fel: jön az Xbox Live az új Windows 8-ra!


"Az, hogy az Xbox Live-ot a Windows 8-ra hozzuk, része annak az elképzelésünknek, hogy elhozzunk nektek minden létező szórakoztatási formát, amit csak szeretnétek. melyeket aztán könnyen meg lehet osztani barátaitokkal" - írja Major Nelson a blogjában, habár részleteket egyelőre nem árult el arról, miként is fog integrálódni a Live a rendszerbe, s pontosan milyen szolgáltatások lesznek elérhetőek PC-n.

20.
20.
SDyeah
Sziasztok! Egy kis biztos információ tőlem, informatikus szemmel..:
A GTA IV-hez ugyebár kell a Games for Windows Live...

Windows 8 alatt ne próbálkozzatok vele, mert kékhalál lessz a vége :)
A játék update nélkül működik ugyan(nagyon *** grafikával), de update(1.0.7.0) után hiába tesszük fel a legújabb GFWL-ot, a felugró log in menü nemfog előjönni sehogyansem, ugyanis a Win 8 nem tudja kezelni. Indítás után 2 lehetőség közül fog választani az op.rendszer: 1.Kékhalál v. 2.Fatal Error(WTV-190)és utána kékhalál.

Ha van elég jó procitok(mondjuk egy i7es HT-s) és egy, vagy két-három jó videókaritok(pl. 3db Sapphire HD6990 CrossfireX) akkor VMware-ban egy Win7 alatt tökéletesen lehet futtatni mint eddig.... :D
19.
19.
Vopesz
#15: :) Jót nevettem, azokat szidod, akik ugyanazt írták mint te, tényleg nem esik le?

Amúgy szerintem abban senki ne reménykedjen, hogy xbox játékokat lehet majd játszani pc-n, mert üzletileg ennek nem sok értelme (konzol eladás, warez), nem beszélve arról, hogy a konzol játékokat egy fix konfigra írják, míg ugye pc-n szinte ahány ember, annyi konfig. Ezért kell portolni, attól hogy lesz live a pc-n, még nem fogja lejátszani a játékokat, mert akkor azt most is tudnia kellene, nem? Ez a live szerintem csak annyi lesz, hogy a játékon kívül minden mást tudsz használni a pc-den keresztül távolról. Tehát megnézheted az üzeneteidet, chatelhetsz, nézheted a csatornákat, letöltéseket indíthatsz, stb, mint a windows phone.
18.
18.
simon 555
kíváncsi leszek,hogy mi lesz ebből de nem hiszem,hogy a teljes értékű dobozos Xbox játékokat lehetne majd játszani PC-n.Legalábbis úgy biztos nem,hogy beteszed az Xbox lemezt és játszol minden telepítés nélkül mint Xboxon.Ennek persze meg van az az oka,hogy míg a konzoloknál mind egyforma addig nincs 2 egyforma PC(ezért is nagyobb a gépigénye a PC játékoknak) de ezt ők jobban tudják.Szerintem egyelőre max XBLA címek lesznek mert egyszerűen nem érné meg nekik.Legalábbis ha én lennék az MS feje biztos nem tenném játszhatóvá az Xbox címeket PC-n mert akkor nem vennék a konzolomat mert nem lenne értelme.Viszont majd ha kijön az új Xbox akkor már lehet,hogy lehetővé teszik a teljes játékokat is de addig biztosan nem.
17.
17.
Kreto
#15: Mert mi mint felsőbbrendű "trollok" jobban tudjuk mint te.... :D Amúgy tényleg csak félreértelmezted és ezt a többiek próbálták korrigálni. Nem kell letépni a fejüket.
16.
16.
roli33
Egyesül a Games for Windows meg az xbox.com, aztán jön a win8-ra az Xbox Live, mi lesz itt? :D Én örülnék ha nyomhatnám a Gears 3-at PC-n, akár letöltve a Liveról...
15.
15.
l4cyk4
#14: ok hagyjuk! csak azt nem értem h ha én válaszolok valaki kommentjére miért másik három ember kezdi el megmagyarázni h ő mire gondolt?? mi van akkor ha úgy gondolta ahogy én értelmeztem?
14.
14.
biohazard rex
#7: szerintem félre értetted, mert ő arra gondolt hogy ha veszel egy játékot live-on pl. Trials HD, akkor azt PC-n is tudod tolni.
13.
13.
fojesz
#10: Öregem, ugyanazt írta le, mint te.
12.
12.
Moldren
PC-t csak internetre használom, de én örülnék ha PCs társaink is kiélvezhetnék az Xbox exkluzívok által nyújtott élményeket.
11.
11.
l4cyk4
#9: szeretlek titeket trollokat, mert olyan kedves és értelmes hangnemben tudjátok megszólítani az embert! na nem baj, ez legalább ékes bizonyítéka szellemi képességeiteknek!
10.
10.
l4cyk4
#8: miért is? ha már belém kötsz magyarázd meg, mert szerintem semmit nem értelmeztem rosszul!
9.
9.
Füles
#7: Ennyi ésszel meg egy pecabottal elmehetnél halat fogni :D

Amúgy nem minden ponton lenne igazságos ha összeeresztenék a pc-seket az Xboxosokkal.
8.
8.
fojesz
#7: Szövegértelmezés fail.
7.
7.
l4cyk4
#5: h h reméled? miért reménykedsz te ilyenekben? csak nem irigy vagy? magyarázd már el légy szíves! miért fájna az neked ha mi pc-sek is játszhatnánk box exkluzív húzócímekkel?? a te játékaid amiket megvettél hirtelen használhatatlanok lennének? én agyon remélem h a win 8 futtatni fogja a boxos gammákat!
5.
5.
Necreon
Nagyon remélem hogy ez azt jelenti, hogy a csak XBL-on megvásárolható játékokat mint például a Street Fighter: 3rd Strike, lehet majd simán játszani PC-n.
3.
3.
Dercsi
#2: Én ebben bízom...Nem is értem miért erőltet egy cég két platformot...
2.
2.
mdr88
ha már lesz Xbox Live! akkor legyenek az Xbox gamek elérhetők PC-n is
1.
1.
hedzsooo
A Games for Windows Live nekem ott bukott el, h meg kulfoldon, UK-ban is ritka xar volt hasznalni, belepni ra.., tele volt hibakkal, azota lehet javult, de en csak nagy ritkan hasznaltam, leginkabb a GTA IV-hez kellett nekem, + kell majd nekem, ha ujra szeretnek jatszani vele..., a multija sem veletlen lett kihalt a GTA IV-nek, pedig nem volt rossz, de a Windows Live-al elcsesszintettek...

Ezt az Xbox Live-ot PC-re mar remelem majd kiforrottabban adjak at nekunk, felhasznaloknak ! :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...