Alan Wake 2-re utalnak a Remedy állásajánlatai

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Teljes a bizonytalanság az Alan Wake folytatása körül - legalábbis számunkra, mert a fejlesztőknek nyilvánvalóan konkrét terveik vannak, legalábbis valamivel határozottan, ugyanis tetemes mennyiségű új álláslehetőséget hirdetett meg a Remedy, melyek pusztán csak utalnak az Xbox-exkluzív cím folytatására.

Konkrétan öt új betöltendő állás jelent meg a Remedynél, az ötből pedig négy egy AAA-kategóriás konzolos játékra utal. A négyből pedig egy konkrétan azt említi, hogy a szerencsés nyertesnek az Alan Wake engine-jével kell majd dolgoznia - ebből következtet mindenki arra, hogy valójában az Alan Wake folytatásáról van szó, de persze az sem kizárt, hogy valami más készül az adott technológiára.


Hivatalosan egyelőre annyit tudunk, hogy a Microsoft még biztosan nincs benne a projektben: Phil Spencer, a Microsoft Game Studios elnöke még az E3 alatt azt nyilatkozta, nem tud róla, hogy a Remedy más kiadóval írt volna alá szerződést a folytatás megjelentetésére. Ez persze azt súgja, hogy a Microsoftnak nincs exkluzivitása az esetleges folytatásokra, így a következő Alan Wake akár már multiplatform is lehet, ha a fejlesztők más céggel állapodnak meg.

A Remedy egyébként még korábban azt nyilatkozta, hogy "még több Alan Wake jön", de ezek nem DLC-k lesznek, s nem is az Alan Wake 2. Akkor mi?

20.
20.
DeNzNlPt
#19: Inkabb megyek vissza Resident Evil 4 HD-ni (meg akkor is ha az hd upgrade nem a csucs) mely valoban egy jo horror jatek es a kora ellenere az Alan Wake-t minden tekintetben felulmulja (meg jobb hangulat, tobb tipusu ellenfel, fegyver, story ugyanolyan kategorias de jobban van eloadva es ezert felelmetesebb, boss fightok melybol egy se volt a harmadik fejezetig). Egyebkent meg egy dologert fujok az Alan Wake-re: Mert en tenyleg fizettem erte (nem is keveset), es mivel elegedetlen vevo vagyok.

A Conviction-ben jo a karakter animacio, az Unchartedben meg nem csak harom tipusu ellenfel van (aki vegig vitte barmelyiket az tudja) es a katonak maskepp viselkednek fegyverzetuk stb szerint. A problema meg nem ott van hogy nincs kulon AI hanem hogy az Alan Wakeben az osszes harc (ameddig eljutottam) egyforma, mig az emlitett gamekben mindig valami valtozik.
19.
19.
Macccy
#18: Nem azt írtuk(tam), hogy Téged irritál a játék, hanem hogy sokakat irritált a játék azzal, hogy exkluzívvá vált. De minél többet írsz, annál inkább kezdem azt hinni, hogy mégis valamiért fújsz rá. Mindegy, a te dolgod, ezt nem firtatnám.

A vadállatokról annyi, hogy se az általad más okból említett Uncharted-ban, sem a Splinter Cell utolsó részében (abban jó az arc animáció ??) nem voltak random vadállatok, sem azok "külön AI"-ai, de még csak nem is hallottam, hogy bárki emiatt problémázott volna.
Szerintem ha valóban ez a gondod, akkor tényleg ne is próbáld újra az Alan Wake -et, inkább játssz a Cabela's Outdoor Adventures -el. Abban vannak erdei vadak és halak ...
18.
18.
DeNzNlPt
#17: De igen, a tortenetnek a harmadik fejezetig legfeljebb b kkategorias minosege. Azzal gyanusitani hogy azert irok ide be mert engem valamiert irrital ez a jatek es nem jatszottam volna vele meg enyhen szolva gyerekes. A karakterek mozgasa es kidolgozottsaga vagy az arc animacio meg pont nem a jatek csucspontja (ilyet csak az ir aki nem jatszott mas uj jatekkal: pl Uncharted, RDR. SC: Conviction), hanem a vilagitas mely tenyleg ad egy kulonleges hangulatot a jateknak. Az en angol nyelvtudasommal nincs gond ezt hidd el (tobb evig eltem angol nyelvu orszagban), tehat az hogy a story nem tetszett az nem is ebbol fakad.

Azt meg megjegyzem hogy olyat beirni hogy ellett magyarazva hogy miert nincsenek allatok az erdoben az meg a lustasag tamogatasa. A tervezok nem voltak hajlandoak uj AI-t programozni tehat inkabb elrejtettek egy oldalt a jatekban ahol az Alan Wake a sajat maga irt konyvet maganak elmagyarazza es kifejti hat bizony nincsenek allatok mert ok elfutottak de a madaraknak elrepulni nem sikerult.
17.
17.
Yagami Light
Nekem a játék nagyon tetszik. A hangulat visz mindent és a történet közel sem B kategóriás. Egyértelműen első osztályú. Ilyet tényleg csak az mond, aki még a felét sem játszotta ki a játéknak vagy egyáltalán nem. Ha végigviszi az ember a játékot, igazából akkor derül ki, hogy milyen is a története mert akkor látja egészben. Nekem először kissé összevisszaságnak tűnt(már csak az angol nyelvtudásom hiányossága miatt is), de ez engem inkább arra sarkalt, hogy még többször végigjátsszam a játékot és végül értelmet nyert minden.
A karakternek nagyon élethű a mozgása(kivéve az ugrást, mert az botrányos).
Amúgy néhány a sötét erő által megszállt farkast szívesen láttam volna benne, szerintem az kifejezetten illett volna bele. Na majd talán a 2-ben.
16.
16.
Macccy
#15: Óó, bassz, elnézést, hogy általánosítani mertem miközben hát van pár olyan ember is akinek nem tetszett. De tőled eltekintve még tény, hogy sokan rinyáltak amiatt, hogy nem jött ki PC -re és mondták rá, hogy "kapják be, én nem veszem meg".

Amúgy, hogy ne csak cinikus legyek meg általánosítsak: oka van amiért a Bright Falls -i erdőkben nem találkozol medvékkel és szarvasokkal ugyanis érzik, hogy gáz van (asszem a könyvben le van írva ez is, hogy a vadállatok elmenekültek) bent reszketnek egy bokorban vagy egy barlangban ... A vér-varjak is csak azért vannak, mert az olyan indiános-misztikus hogy a sátán madarai rádrepülnek, mint legyek a sz*rra
15.
15.
DeNzNlPt
#10: En megvettem, jatszottam vele, de szerintem egy kozepes alkotas lett. Igen az erdo hangulatos, de az egesz jateknak egy B minosegu film szaga van. A harc unalmas es ismetlodo, az ellenfelekbol kb 3-4 tipus letezett (ugye egy erdoben az ember nem csak embereket, madarakat meg gepeket varna el hanem medvet, farkast, stb) es a story egyaltalan nem fogott meg, mondjuk en nem vittem vegig mivel a harmadik fejezetnel meguntam (azota is porosodik mivel bizok benne hogy egyszer vegigviszem). Raadasul az igert sandbox szeru jatek helyett egy tok linearis jatek lett mely elegge csalodast kelto volt. Tehat ne mondjad azt hogy csak azert haragudtam ra meg mivel Xbox exkluziv (mely mellesleg regen az elso szamu konzolom volt, ma mar a ps3-t egy kicsit tobbet hasznalom), hanem mert silany minosegu.
13.
13.
molten
Örülnék a folytatásnak!!
12.
12.
Macccy
#11: Mr. Moldren
Én is bírom őket, melómban is szoktam finnekkel csevegni ... Amikor megjelent megvettem első napokban a Collector's Edition -t, végigvittem, majd utána írtam egy levelet a Remedy -nek (nem nyálzás, szerintem megérdemlik a jó alkotók) hogy mennyire jó hangulatú lett a játék és a könyv és hogy alig várom a DLC epizódokat, illetve 'A' folytatást. : ) Természetesen válaszoltak ...
Sokan szeretik ezt a gyönyörű játékot.
11.
11.
Moldren
Azért örülök hogy a sok lesza*ozás után azt is látom, hogy valakinek a kedvenc játéka. Egyszer gondolkoztam azon hogy vagy PC-re vagy PS3ra átvonulok, de csak az állított meg hogy akkor nem lesz Alan Wake.
Kedvenc játékom. Gondoljátok el mennyire örültem amikor megtudtam hogy a 2. DLC okt. 12-én, a születésnapomon jelenik meg. Még a Remedynek is küldtem egy emailt hogy köszönöm az ajándékot és vissza is küldték hogy örülnek hogy örömet okozhattak.
Sam Lake nagyon jó író, remek sztorit írt az Alan Wakenek és a Max Payne szériának is. Remélem újra elkápráztat egy remek játékkal.
10.
10.
Macccy
#7: Mr. Dark
Értékelnék szerintem szívesen, csak hát sokan "megharagudtak rá" anélkül, hogy kipróbálták volna, amiatt mert XBOX exkluzív lett. Én vettem miatta egy XBOX -ot a megjelenéskor és nem is bántam meg, kedvenc játékom, szerintem egyik legjobb valaha! DE ... én is megharagudtam, hogy a PC tulajdonosoktól sok év után elvették végül. Értem az okát is, senki sem szeret "ingyen" dolgozni a warez kilátások miatt, de akkoris ... nah mindegy. Csak a teljes képhez hozzátartozik.

Mr. Griewer
Igen így van, sajnos valóban az exkluzivitás miatt adtak el keveset. Amúgy ha elmerülsz benne, nagyon nagyon jó játék! És a két DLC epizód is :)


Nos, nekem is azonnali vétel lenne az ALAN WAKE 2 ha kijön.
9.
9.
serioustomy
Nagyon jó játék, várom a folytatást! :)
8.
8.
mephi
Az első részt igazán kiadhatnák PC-re. A Microsoft megmutathatná, hogy mennyire komolyan gondolja azokat a nagy szavakat, amikor azt hinti a népnek, hogy a Pc-t nem hanyagolja el...
7.
7.
Dark_Temptation
nagyon nagy játék remélem multiplatform lesz! Nem értem a sok idiótát, már bocsánat, hogy miért nem tudják értékelni ezt a mesterművet! nagyon izgalmas minőségi játék lett!
6.
6.
dani576
Tök mindegy, mikor jön, azonnali vétel! Az első az egyik kedvenc játékom.
5.
5.
Balintka98
Ez az egyik kedvenc XBOX360 játékom! (A másik a Forza)
Remélem tényleg a folytatáson dolgoznak. :)
4.
4.
Antihero
ha ezek után teletűzdelik utalásokkal az első részre, és kiadják csak a másodikat pc-re.... nos akkor megharagszom. akkor inkább ki se adják. maradjon exkluzív. elegem van az ilyen címekből
3.
3.
Griewer
#1: Pont az exkluzivitása miatt lett olyan silány a bevétele. Amúgy kipróbáltam, de szerintem nem volt valami nagy szám.
2.
2.
Moldren
Várom a 2. részt, az első nagy kedvencem.
1.
1.
p.kyky
Pedig azért én remélem ,hogy nem lesz multiplatform.Ez egy Microsoft cím!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...