The Witcher 2 - PC-n minden DLC ingyenes marad

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 29.
  • Letöltés
Link másolása
A CD Projekt RED bejelentése erősen ösztönző hatással lehet a PC-s játékosokra, ám ugyanez nem mondható el az Xbox 360-as verzió mellett döntőkről - a konzolos változathoz érkező bővítményekért fizetnünk kell. A játék fejlesztési igazgatója szerint a konzolos üzletpolitika a ludas a kérdésben.

A The Witcher 2 fejlesztési vezetője, Adam Badowski egy interjú során elárulta, tartják az ígéretüket, miszerint a szerepjáték PC-s verziójához érkező DLC-kért továbbra sem kell fizetni, viszont a konzoloknál elfogadott üzletpolitika következtében Xbox 360-on már pénzbe fognak kerülni a tartalmak.

Badowski kiemelte, nem tekintenek a játékosokra úgy, mint a tehenekre, akiket meg lehet fejni. Sajnos a konzolos disztribúciós rendszereken elfogadott szisztéma szerint a forgalmazók minden esetben újabb bevételi forrásként tekintenek a DLC-kre. A megoldás önmagában nem rossz, de a kiadók sok esetben átestek a ló túloldalára - a CD Projekt RED a világért sem tenne ilyet. Szerinte a játékosokat nem lehetne újabb és újabb vásárlásokra kényszeríteni, hogy a jövőben is élvezhessék kedvenc játékukat. "Ez egyszerűen nem fair" - mondta.

PC-n nincs gond, a hátralévő DLC-k ingyenesek maradnak, ám a Microsoft üzletpolitikája révén ugyanez nem mondható el az Xbox 360-as verzióról. Bár konkrét terv nincs, a stúdió azzal próbálja kompenzálni a konzolosokat, hogy pl. egy Baldur's Gate kiegészítőhöz hasonló, klasszikus expanziót készít számukra, melyben minden kisebb tartalom is vélhetőleg helyet kap majd. Tehát nem lesznek átverve, ugyanakkor a DLC terve még csak elméleti szinten létezik, semmilyen hivatalos bejelentéssel nem szolgálnak egyelőre.

A The Witcher 2 2.0-s kiegészítése ma jelenik meg PC-re, míg az xboxos verzió 2012 első negyedévében érkezik.

16.
16.
hedzsooo
#15: LOL, bakker, es felraktad es muxik is ???! :-)

Ez az 500 Mb-os esetleg a Steam-es verzio lenne ? ( Nalam mondjuk meg nem elerheto a Steam-en sajna ! :P )

Nekem bizony 907 Mb-ot mutat a 2.0-as patch-re, a Witcher 2 honlapjan.
Van mondjuk kulon orosz, cseh es japan letoltheto verzio is a 2.0-as patch-ben feltuntetve. Azok lehet, hogy kissebbek, de nekem azok sajna nem kompatibilisek. ^^
15.
15.
The Lone Drow
#13: Nekem nem volt 500 mega sem :)
14.
14.
Quent1n
Mindig ide lyukadunk ki úgy látszik... A játék szórakozás, nem létszükség ha futja rá futja ha nem nem. Töredék áron lehet könyvet kapni, meg lehet várni míg lemegy az ára, lehet régebbi olcsóbb de ugyanolyan minőségi darabokat venni, szóval van alternatíva a 10ks játékokra. Én nekem sincs sok pénzem, sose volt (de azon vagyok hogy legyen), ezért igyekeztem mindig okosan elkölteni még ha PC-s játékokról is van szó akkor is.

Nem lehetetlen a dolog. :)
13.
13.
hedzsooo
907 Mb, mar toltheto !!! ;D
12.
12.
Normen1976
Tudomásul kéne venni végre, ha sok jó játékot szeretnénk látni, hasonló üzletfelfogásban mint a Witcher 2, el kell menni és meg kell venni.
Én megértem, és sajnálom azokat akiknek nem futja kiadni egy jó játékért 10 000 Ft.-ot. No de ha nincs pénzem Lamborgini-re akkor járok gyalog. Esetleg veszek egy Suzukit.

Most komolyan, ha valaki dohányzik (csak példa, én pl nem) és emelkedik a cigi ára, nincs pénze megvenni.. akkor elmegy és ellopja a polcról ? Ez lenne a korrekt felfogás ?. Nem egy játékot töltöttem már le én is, nem vagyok szent, de emellett elég sok sorakozik a polcomon dísz dobozban, holott egy sima középiskolával bíró, 35 éves manus vagyok aki egy 21 négyzetméteres lakásban él a kedvesével. Nagyjából minimálbér fizuval. Tévedés ne essék, nem panaszkodtam, kurva jól elvagyok a bőrömben :), megvan mindenem amire szükségem van.

Igenis meg kell végre érteni, ha valahol valaki beleteszi am unkát, alkot valami szépet és jót, el kell menni, meg kell venni, mert ha nem tesszük előbb utóbb tényleg csak a szart lapátolhatjuk a pofánkba, mert nem lesz fejlesztő csapat aki normálisat fog alkotni. Ezek a srácok a beletettek ebbe a játékba apait, anyait, szívet, lelket. Adjuk meg az ellenértékét a produktumnak.

Tényleg hagyjuk a nincs pénzem rá dumát. Akinek elfut a gépén a Witcher 2, annak van rá pénze. Vagy a gépedet is loptad ? Mert akkor tényleg megértem, hogy le kell lopjad (töltsed) a játékot is :)
11.
11.
DzsungelCsirke
#9: Még szerencse hogy a játék nem víz vagy étel, így nem létszükséglet. Akinek egy gamer PC-re összegyűlt a pénze az ne sírjon amiatt hogy nincs pénze játékokra. Töltse le nyugodtan magában, de ne gondolja már senki azt hogy a szellemi tulajdon (főleg aminek elkészítése pénzbe kerül, és még kézzel is fogható) alanyi jogon jár mindenkinek.
10.
10.
felegyi
#9: Nos igen, ez szomorú... de aki 1-2 hétig dolgozik 20k-ért, az megérdemli a szart amit magának ásott ki! Ne mondja már nekem senki sem hogy nincs munka MO-n... mert van, csak SZAR munka... amiből én "tanulóként" lassan 5 éve ki veszem a részem! Napszámba elmehetsz mindenesnek, hidd el ha melózol rendes (de milyen áron??), akkor lesz munkád... de sokan inkább a henyélést és a heti 20k-t választják!
9.
9.
adikas
#8: Lehet megéri a pénzét, de ott ahol 1-2 hétig dolgozik valaki csak 20 000Ft- ért, mert nem kell ma Magyarországon a szomszédnál messzebb rohanni, hogy ilyet találjunk, nem éri meg.
Aki meg tud költekezni, döntse el mi a fontos neki.
8.
8.
Quent1n
#5: Sry mate nekem sincs pénzem sokmindenre hát akkor abbol kimaradok.... Csúnya rossz világ mert nincs mindenre pénzem! Nem unjátok még a "nincs pénzem ezért letöltöm" idiótaságot most komolyan? Inkább maradnál csöndbe de neeeeem ide kell jönni és meg kell védeni a warezt, hogy hát brühühüü single játékra nincs pénzem... A Witcher meg pont az a single játék ami van olyan tartalmas, hogy megéri a pénzét az ingyenes DLC-kről nem is beszélve.
7.
7.
hedzsooo
...mármint hány órától*
6.
6.
hedzsooo
Zoenn, v. vki legyszi ! Pontosan nany oratol szedheto az uj 2.0-as patch es a Steam-es verzional is ugyanakkor kerul elerhetove a frissites ??? :-)
5.
5.
goblinfing
#2: azért is leszedem mert nincs pénzem single játékra sorry mate
4.
4.
hedzsooo
Jajj, de jooo, ennek a hirnek/infonak meg picit az L.A.Noire-nal is jobban orulok !!! ;D :D
3.
3.
Teuton
#2: Egyet értek! Énnálam már fent van a "meg kell vennem" listán, pedig még nem is próbáltam ki :P
2.
2.
Dercsi
Annak a Pc-s aki ezek után warezosan tolja a The Witcher 2-t, szar száradjon a szájába minden reggel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...