Élesítve a Gran Turismo 5 Spec 2.0

  • Írta: InGen
  • 2011. október 11.
  • Hír
Link másolása
Valószínűleg nem véletlenül a Forza Motorsport 4 megjelenésének környékére időzítették a nagy, 2.0-s javítócsomag megjelenését a japánok: a patch hoz jónéhány újdonságot, amit a rajongók már régóta szerettek volna a játékban látni, például belsőnézetet minden autóhoz.

Több, mint 1 gigabájtot nyom a Gran Turismo 5 Spec 2.0, cserébe tetemes mennyiségű újdonságot is hoz. A legfontosabb talán, hogy mind a 800 sztenderd autó kapott belső nézetet, igaz, sok örümünk nem lesz benne, mert ezek úgynevezett "egyszerűsített belső nézetek", sötét árnyalattal, és igazi műszerfal helyett a játék saját sebesség- és fordulatszámmérőjével. De legalább van.


Ezen kívül kapunk egy új bevezető filmecskét, csomó Nascar-autót, beállíthatjuk az időjárást az egyes pályákon, menthetünk a több órás endurance versenyek alatt, fejlődött az online rész, meg még néhány kisebb-nagyobb dolog is várja a játékosokat. A Polyphony szempontjából talán a legfontosabb, hogy a játék mostantól támogatja a DLC-ket, így megkezdődhet a pénzlehúzás.

Ennek örömére mindjárt négy DLC-t is bejelentettek: a Course Pack kerek 4,49 dollárba kerül, amiért megkapjuk a Spa-Francorchamps pályát, teljesen beállítható időjárással, valamint egy éjszakai gokart pálya is üti a markunkat. A Racing Car Pack 7,99 dollárral vág vissza minket, de cserébe kapunk 15 autót, köztük az Adrien Newey-féle Red Bull X2001 prototípust.

Aztán a Racing Gear Pack különböző bukósisakokat és overálokat tartalmaz, amiért 2,99 dollárt kérnek a derék japánok, végül pedig a Paint Pack mindenféle festést tartalmaz, 1,99 dollárért.

25.
25.
Vendu
24.
24.
Vendu
#17: Azon úgy működik a netezés, hogy kb. 800x600-as felbontáson megy a böngészés, minden 10. weboldal működik normálisan, mert flash-t, shockwave-t, meg javat nem tud futtatni, chatszobákról meg e-mailezésről inkább csak álmondjál. Erre a weboldalra sem tudok bejelentkezni a felhasználónevemmel és a jelszavammal. Ha veszel a ps3-hoz vezetéknélküli billenytűzetet akkor azzal írsz, ha meg nincs akkor a képernyő billenytűzeten pötyögsz csiga lassúsággal. Papíron lehet rajta netezni a gyakorlatban nem.
23.
23.
nukebomb
#22: Ja, oké, ha ez a fanboy definíciója, akkor értem. :)
22.
22.
DeNzNlPt
#20: En anno letettem a voksomat az xbox melle, aztan kijott az uncharted 2, demon's souls, ps2s feldolgozasok stb es ugy dontottem hogy kell a ps3 melle. Ma mar ugy gondolom hogy a ps3 a jobb konzol (az xboxot csak Mass Effect, Forza es Gears miatt tartom meg, ja meg a Witcher 2), de ettol fuggetlenul a forza szerintem valamivel jobb jatek mint a GT. Es hatarozottan idiotanak tartom azokat akik a forza-t csak azert szidjak mert nincs a ps3-n, ergo ok a fanboyok.
21.
21.
nukebomb
#17: Nem tudom, mire gondolsz konkrétan, de írjál pm-et, ne itt menjünk bele.
20.
20.
nukebomb
#19: Komolyan, ez a fanboyozás már olyan, mint a "Gyurcsány takarodj" anno. Nagyon trendi szöveg. :)
Magam részéről úgy gondolom, hogy viszonylag kis százalék az Magyarországon, aki mind a két konzolt tartja otthon. Én anno letettem a voksom a PS3 mellett, több okból. Boxot meg nem veszek mellé, nem azért, mert nem telne rá, de totál fölöslegesnek tartok két konzolt használni. (Akkora gamer nem vagyok, hogy 1-1 címért megvegyek egy gépet, beérem azzal, ami "nekem jut". Szeretem az autós szimulátorokat, így megvettem a GT5-öt, ez jutott. :) ) Így konkrétan (szubjektíve) leszarom, hogy melyik a jobb játék, mert Forzám úgysem lesz... Innentől számomra irreleváns minden összehasonlítgatás. Azt meghagyom a fejlesztőknek: Attól csak mindenki jobban jár, ha a PD tanul a Forza előnyeiből, és vica versa.
19.
19.
DeNzNlPt
Ja meg ami meg marha idegesito: A Seasonal eventsben nyerheto penzt lecsokkentettek az update-l!!!!
18.
18.
DeNzNlPt
#9: Na igen, a fanboy megint. Lehet hogy a GT5ben ingyen volt minden egy evig de: uj autot nem kaptunk (tudom most a spec 2.0vel kaptunk 11 nascar autot meg a nagyfonok autojat, es igen tobb auto volt a jatekban megis sokkal inkabb hiany erzetem van amikor nincs Ferrari F50 vagy standard Lamborghini Diablo mintha a Miata 31 modelje kozul nehany hianyzik) es karrier nevetsegesen kicsi a forza 3-hoz kepest (akinek megvan mindket jatek pontosan tudja; a Forza 3-al tobbet jatszottam, a GT5 kesz (kiveve a 24 h verseny) a Forza 3 nem). A DLC palyaert ugyanugy fizetni kell mint a Nurburgring GP-t a forzaban. A seasonal eventek meg nem rosszak, de pl az hogy a rally-t teljesen hanyagoljak stb teljesen egy kaptafara teszi a forza-val. A betonon (a fekezesen kivul mely a GT5ben nagyon el van talalva ABS nelkul) a forza egy jobb jatek. Grafikailag eddig a GT5 volt a nyero de a Forza 4 demoja utan nyugodtan ki lehet jelenteni: a kulonbseg most mar egyaltalan nem jelentos (a Forza 3 eseteben azert nem igy volt) es a belso nezet nagyjabol egy szinten van a GT5 premium autokkal (a fekete sablonokkal azert nem hasonlitom ossze).
17.
17.
Raizen21
Tudom,h nem igazán ide tartozik..de én most akarok venni ps3 at és azt szeretném kérdezni,h azon,h is működik a netezés pontosan ???..lehet,h gyökérkérdés de túlsok fogalmam nincs róla :D
15.
15.
Vendu
#9: Ezzel a gamerpukkasztó stítusával akar egy kicsit népszerű lenni, amit sajnos a többi x-kapocs tagtól meg is kap.
13.
13.
nukebomb
#12: Jah, én is alig várom már, h hazamenjek melóból. :)
12.
12.
rapapa
#11: kösz! ez egész jó lesz, legalábbis az eddigihez képest. sokat dob a hangulaton
11.
11.
nukebomb
#10: Saját. http://eu.gran-turismo.com/gb/products/gt5/spec2/
10.
10.
rapapa
Ez a belsőnézet egy sablon ? tehát minden autónál tökugyanaz, vagy pedig a saját belső terének a körvonalai ?
9.
9.
ZsupiDav
#6: InGen-től ne is várj többet (Forza 4 teszt)! :-)
Egyébként egyetértek veled. A Forza fejlesztői már a bejelentés előtt elárulták, hogy mennyi DLC lesz, a PD legalább közel egy évig ingyen szolgáltatta a heti friss versenyeket. Ennyi.
8.
8.
danez11
a legjobb, hogy végre lehet menteni a hosszabb versenyek alatt
6.
6.
Lukee
"A Polyphony szempontjából talán a legfontosabb, hogy a játék mostantól támogatja a DLC-ket, így megkezdődhet a pénzlehúzás."

Milyen pénzlehúzás? Inkább örüljünk, hogy az eddigij javításokat, tartalmi frissítésket, seasonal eventek-et is díjmentesen elérhetővé tették. Remélem lesz több DLC is, mert ha van játék ahol megéri rá költani az ez!
4.
4.
nukebomb
#3: Mondjuk 5 év alatt (vagy meddig fejlesztették) hoztak össze 200 prémium autót, így nyilván furcsa lenne, ha 1 év alatt a maradék 800-at is felhúzzák arra a szintre. :)
De hátha még csiszolnak rajta, mert szerintem sokkal több van még a progiban, minthogy hagyják, és nekiálljanak a GT6-nak.
3.
3.
DeNzNlPt
Na jo kiprobaltam a SPEC 2.0-t:

A toltesi idok javultak egy picit, de a jatek egy picit csal. Eddig ugye betoltott es rogton ment minden. Most a menuben is tolt, tehat ha meg babralsz az autoval akkor egesz jo, de ha rogton versenyezni akar valaki akkor bizony megint varni kell foleg ha tobb auto van a palyan mivel most egyenkent tolti oket be (es ebben az esetben a varasi ido szinte semmit se javult). :(

A belso nezetet meg rondanak se neveznem mivel egyszeruen feket az osszes auto belseje, de vegulis elvezhetobbe teszi a standard autok vezeteset. A teto nelkuli autok meg kaptak egy SD feldolgozast mely kb egy ps2-s belsovel er fel grafikailag, de ettol fuggetlenul sokkal elvezetesebb igy vezetni az F1 GT-t, vagy a BMW verseny autot mint eddig (csak ezt a kettot probaltam ki teto nelkul).

Piros pontot nem kapnak (azert a popularisabb autokat mint a Veyron-t illett volna kidolgozni legalabb a gyenge ps2-s textaturakkal a fizetos DLC autok helyett, a premium-tol meg nagyon messze vannak ezek az autok), de feketet se (vegulis sokat javit a standard autok elvezhetosegen).
2.
2.
DeNzNlPt
Ez igy van. Az 5millio cr-t valoban konnyuve tettek mivel elsore sikerult (pedig a Vettel challenge-t orakig csinaltam es a Redbull X2010 nem tartozik az erossegeim koze). Az is hozza tennem hogy mostmar a GT5 majdnem elerte a 10Gb-t a hhd-en ami szerintem kezd egy kicsit sok lenni. Na mindegy amig nem erkezik meg a Forza 4 gyujtoi kiadasom addig ezzel el leszek, utana meg majd kiderul a ket jatek minosegebol. A DLC szerintem tul draga az autokert de Spa-t azt tuti megveszem mivel a Shift 2-t csak ezert a palyaert vettem meg.
1.
1.
nukebomb
Na igen, ez a belső nézet azért még nem prémium, de a képek alapján egész viselhető, kíváncsi lesz rá, hogy milyen.
Egy-két kiegészítés:
- A DLC-ket egyben is meg lehet venni.
- A Car Pack a Red Bull X2010 továbbfejlesztett változatát, az X2011-es prototípust tartalmazza (többek között).
- Fontos hír (sztem, és GT5 fanoknak, akik már lerakták kicsit pihenni a játékot, de most érdemes elővenni), független a Spec 2.0-tól: Vettel világbajnoki címének megszerzése apropóján két fícsör nyílt meg. Ezek limitált ideig, 1 hétig elérhetőek csak. 1. Elérhető egy Spec. Event, ahol a világ leggyorsabb versenyautójával (amire nem vonatkoznak szabályok), a RB X2010 Prototype-pal tesztelhetjük képességeinket a suzukai pályán. Az arany minősítés megszerzése esetén (amit a fejlesztők könnyen elérhetővé tettek állítások szerint, hogy mi még jobban örüljünk) 5 millió kredit üti a markunkat. 2. Aki ezalatt az egy hét alatt lép be a játékba úgy, hogy online van PSN-en, megkapja ajándékba a RB X2010-et.

No ennyi, nyomuljunk, juhéjj! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...