Rocksmith - Európa csak jövőre kap belőle

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 12.
  • Csúszás
Link másolása
Nem jelenik meg idén Európában a Ubisoft zenés játéka, a Rocksmith. A kiadó szerint nem érdemes nyugatról behozatni a címet, mert úgysem fogjuk tudni elindítani a konzoljainkon, a PC-s érkezésről pedig továbbra sincs hír. Amerikában egyébként már a jövő héten elérhetővé válik a program.

A ritmusjátékoknak látszólag leáldozott, az Activision fiókba tette egy időre a Guitar Hero- és a DJ Hero-sorozatokat, és ígéreteik ellenére a Rock Band készítői is inkább a Dance Centralra koncentrálnak. A Ubisoft mégis mer nagyot álmodni: új zenés projektje, a Rocksmith a többiek által kitaposott útvonalon halad, de némileg más megközelítéssel, itt ugyanis nem műanyag kontrollerrel kell zúzni, hanem valódi gitárral.

Az elképzelés érdekes és biztos sokaknak tetszik, az viszont más kérdés, hogy mekkora lehet ennek a játéknak a tényleges célcsoportja, mert akárki akármit mond, a Guitar Hero pont azért jópofa, mert öt gombot kell nyomogatni hozzá, és nem akkordokat kell lefogni a dalok eljátszásához. A Rocksmith Amerikában a jövő héten jelenik meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, Európában viszont várnunk kell rá, 2012-ig legalábbis biztosan.

A Ubisoft licencelési problémák és rajtuk kívül álló okok miatt kénytelen volt elcsúsztatni az öreg kontinenst érintő megjelenést, ráadásul pontosabb dátumot nem is közölt a nagyérdeművel: ígéretük szerint a lehető leghamarabb piacra dobják itt is az új zenés üdvöskét. Arra viszont figyelmeztet a kiadó, hogy nyugatról rendelni felesleges, az Xbox 360-as verzió ugyanis régiókódos lesz, a PS3-as játék pedig - bár régiófüggetlen - nem támogatja a PAL rendszert, és a Store tartalmai sem érhetők el itt. A PC-s verzió megjelenéséről egyelőre nincs hír, noha a játékot bejelentették számítógépre is.

16.
16.
konkolyadam
Francba ezzel a sok "hűhóvalódigitáronjátszom" témával, dobják kifelé az új Guitar Herot, mert abban az volt tényleg a pláne, hogy 5 gombot nyomkodsz, vagy 5 műanyag padet ütögetsz. Ha zenélni akarok, akkor beülök a dob mögé, de ha játszani, akkor a Guitar Herot rakom be az Xboxba. Szomorú hír volt számomra, hogy az Activision fiókba rakta a GH-t és a sok DLC-vel nyomulnak, bár mostanában már azzal sem nagyon. Jöhetne már az a Guitar Hero: True Norwegian Black Metal.
15.
15.
Krist-off
Nekem az elektronikus zenével az a bajom hogy mivel "ma az a divat" a sok kis szaros azon nől fel és ha mondjuk azt mondod egy 10-évesnek hogy Angus Young ő csak kiröhög és hülyének néz mert az emberek nagyrésze nem tudja már mit jelent az a szó hogy rock'n roll.am a játékról meg annyi a véleményem hogy ha megveszed ugyan ott tartasz mintha elkezdenél gitáron tanulni.és szerintem igazi közönség elött sokkal jobb játszani mint a tv-nek.én is zenész vagyok szóval tapasztalatból mondom.
14.
14.
Tyebeca
Ne rendeljünk mert nem támogatja a PAL rendszert? WTF? Ja mert mi európaiak mindannyian öreg vacak CRT TV-n nyomulunk :-D
A mai modern LCD/Plazma illetve LED-eknek tök mind1 hogy milyen norma. Gyüge kifogások :-)
13.
13.
Mortis
#12: Mert az elektronika nem populáris, mi?

Konkrétan Európára gondoltam, de igazad van: A műfajukban képzettek. A gond csak az, hogy én az olyasmit nem tartom zenének. Elnézést, ha régimódi és vaskalapos vagyok. :)
12.
12.
Donpedro
#8: 1.) Gondolom itt nem a szülőket érted ez alatt, de akkor is hülyeség. A médiában azt látod/hallod/olvasod hogy neked elektronikus zenét hallgatnod? Nyilván nem. Még csak nem is sugallják. (inkább a populáris műfajokat nyomják)

2.) Igénytelenség? A magyar elektronikus zenei producerekből kiindulva nem hibáztatlak ezen kijelentés miatt.Viszont ha külföldre tekintesz, rengeteg producer van akik zeneileg (is) képzettek.
9.
9.
Ez a játék anno még nem Guitar Rising néven lett bejelentve? Azóta se hallottam róla, kivéve most, új névvel.
8.
8.
Mortis
#6: Inkább beléjük nevelik az igénytelenséget.
6.
6.
Donpedro
#3: Ha minden igaz nem lesz hozzá külön gitár, bármilyen elektromos gitárt rá lehet majd dugni.

Egyébként ez nem igaz hogy az elektronikus zene elnyomja a többi műfajt :) Ez úgy hangzik, mintha kényszerítenék az embereket hogy mit hallgassanak.
4.
4.
elite_hun
#3: Honnan veszed azt hogy elnyomja?
3.
3.
Mortis
Meg is van az okuk rá, hiszen itt, Európában a hangszeres dallamokat igencsak elnyomja az un, elektronikus-'zene'.

Kíváncsi leszek rá. Ha olcsóbb lesz hozzá a gitár, mint amennyibe alapból kerülne, akkor tuti beszerzés.
2.
2.
Split
Ha nem lesz benne oktató mód (mármint nem "játékiból" :D ) akkor nem kell. Ha viszont lesz, akkor én leszek a következő Dzsimmi Hendriksz! :D
1.
1.
adriano28
olyan ez mint a vindictus..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...