Nintendo: a következő E3-ra jön a végleges Wii U

  • Írta: InGen
  • 2011. október 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Lezajlott a Nintendo féléves tájékoztatója a befektetők számára, amiben a cég elnöke Saturo Iwata beismeri: ő is komolyan felelős a cég vártnál nagyobb veszteségéért, és hogy a Wii U startjával igyekeznek nem elkövetni ugyanazokat a hibákat, mint a 3DS-szel.

A Nintendo a korábban vártnál nagyobb, 926 millió dolláros veszteséggel zárja a félévet, amiért egyrészt okolható a 3DS vártnál gyengébb teljesítménye és árcsökkentése, illetve a jen komoly erősödése a dollárhoz képest, ami elég fájdalmas dolog egy olyan cégnél, ami javarészt exportból él.

 
Saturo Iwata elnök elismerte, hogy egy "keserű leckét" tanultak meg a 3DS által: egyrészt a nagy, first-party címek továbbra is késnek, így a konzolnak nincs igazi húzóneve, ezen kívül véleménye szerint a marketinget is elszúrták, ugyanis nem hangsúlyozták eléggé a 3DS technikai fölényét a sima DS-szel szemben. Iwata szerint ennek ellenére a marokkonzol egyre népszerűbb, s lassan átlépi azt a határt, amikor már elegendő lesz belőle az utcákon ahhoz, hogy a híre gyakorlatilag "szájhagyomány" útján terjedjen.

Iwata megerősítette, hogy a Wii U jövőre fog elindulni, a végleges hardver pedig legkésőbb a 2012-es E3 idejére összeáll. A launchra nagyon odafigyelnek majd, nem esnek bele abba a csapdába, mint a 3DS-szel.

A Nintendo ezen kívül komolyan erősíteni tervezi az online jelenlétét: átalakítják az eShopot, kényelmesebb, sleep-mode letöltéseket, DLC-támogatást és hasonló finomságokat ígérnek.

23.
23.
myrte
Én most vettem 3DS-t Zeldával, s nem bántam meg. Van már xbox360-om így fölöslegesnek tartottam még egy hasonló "lelkületű" konzol beszerzését. A 3DS grafikája a Vita mellett el fog görbülni, de abban nincs szemüveg nélküli 3D. Nem rajongok a 3D-ért, de így szemüveg nélkül tényleg poén, s vele már a grafika is sokkal jobbnak tűnik (nem mintha 3d nélkül zavarna). A Zelda meg annyira király játék, hogy még a hardcore gamer barátom is megszerette és kijátszotta.

Ezek után nem értem, hogy miért is dobná ki pár ember a Nintendo céget a kukába. Szerintem igen is helyük van a piacon. Mint leendő szülő jobban örülnék, ha a gyerekem nem a God of Warban nyomná szét valakinek a fejét. A Nintendo tele van készségfejlesztő játékokkal, mellyel inkább játsszon egy gyerek és okosodjon.
22.
22.
volkornka
#20: Nekem Ps3 arra jó lenne ,hogy eladjam, wii-vel meg így is tudok játszani. De ha nem tudnék wii-vel játszani, egyértelműen wii-t kérnék:)
21.
21.
Kumite
#20: Én Wii-t vettem, amikor döntenem kellett és ennél már csak a Wii U lesz jobb döntés remélem...
20.
20.
samatagrav09
#19: na jó öszintén ha kaphatnál egy konzolt mi lenne az egy wii vagy egy ps3?
16.
16.
szcsaba1994
#14: Az emúlt kb. 5 évben sajnos nem túl sok új cím jelent meg, azok is konzolra (Uncharted, Gears of War...). A folytatások idejét éljük. Évente 2 NFS, 1 CoD, kb. 2 Sims-kiegészítő.
15.
15.
szcsaba1994
#13: Most úgy néz ki, hogy a WiiU-t már a külsős fejlesztők is támogatni fogják. Legalábbis a fejlesztők nyilatkozatai szerint
14.
14.
volkornka
#13: Ezt jól megmondtad. Igen, van pár cím ami megjelenek újra és újra. És okkal! Lehúzás? Ha akkora lehúzás lenne nem vennék meg annyian. És a Nintendo nem csak ebből a két címből áll, hiába hiszi azt a sok tudatlan.
De amugy ellenpéldának pont tökéletes a cod, ami nem lehúzás, mert nem ugyanaz van benne minden egyes évben. /taps :)
13.
13.
samatagrav09
#3: a move most kb 10-12 ezer és egy ps 50 nem olyan drága a wii u lényege hogy lehuzanak mert ugyanazokat kapod mario zelda én már hányok ezektöl a komolyabb játékosoknak mondjuk egy assassins creed egy cod kéne
10.
10.
BudTerence
#9: Persze, Mario egész más tészta, mint az Uncharted. De a maguk kategóriájában tényleg jók azok a játékok, anno még az ezer éves Gameboyon a mászkálós játékok között is kivételesen igényesek voltak, jó irányítással és játékmenettel. A múltkor beszereztem a Zeldát a legelső Gameboyhoz, és végig is játszottam; csoda, milyen jó kis kalandot préseltek arra a kis kártyára a zöld képernyőn.
9.
9.
Kumite
#8: Mario feelinget nem tette még eddig tönkre soha semmi.
Persze ha valakinek ez a cím nem ad játékélményt, annak akkor sem adna, ha 4 évente lenne 1 rész és akkor sem, ha 4 havonta.
Persze, nem hasonlítható össze. Én csak annyit mondtam, hogy Mario nem egy húzó CÍM hanem egy húzó NÉV, míg az Uncharted egy húzó CÍM.
8.
8.
BudTerence
#7: Jó is, hogy pl. az Unchartedet nem lövik el úton-útfélen kismillió játékot kiadva tönkre is tenné a fílinget. Azért nem hasonlítható össze Uncharted a Mario játékokkal.
7.
7.
Kumite
#4: Kirby, Metroid, Donkey Kong, hordozható gépeken Pokemon. Valamint az általad és általam felsoroltak nem csak egy-egy húzócímek, hanem húzónevek. Mindenből rengeteget eladnak, amiben benne van a nevük: 2D, 3D platformer, Mario Party, Mario sport játékok, Mario vs Donkey Kong cuccok, Mario Kart, Kirby Mass Attack, Kirby Epic Yarn, a minden N karaktert egybegyúró Smash Bros széria Ezek nem "csak" annyit tudnak, mint egy CoD, Uncharted, Mass Effect, hogy 1-2-3 évente kijön egy rész kész bumm. Évente több cím is jön ki velük (Idén pl. csak Kirby volt/van/lesz legalább 4 címben). Külhonban Animal Crossing, Fire Emblem, Golden Sun és talán a Dragon Quest is ide sorolható lassan) stbstbstb.
Wii szériákból is csillió-milliókat adtak el: Wii Sports, Wii Sports resort, Wii Play, Wii Party, Wii Fit és Fit Plus (ez mellé még egy 2-3 játék árába kerülő periféria is tartozott ugye...) stbstbstb.
DS-re a Pokemon mellé: Nintendogs, Brain Age stb.

A fenti felsorolásomba alig alig, max 1-2 3rd party fejlesztés van...

Téved, aki azt hiszi, hogy Nintendo = Mario és Zelda, bár tény, hogy ők a legnagyobb fejőstehenek (szvsz nem véletlenül).

Kell-e ennél több erős cím egy konzolgyártónak? Illetve van-e még egy olyan konzol, amin ennyi erős exkluzív cím található, ilyen eladásokkal?
6.
6.
szcsaba1994
#5: Értem én, de azért egy TabletPC, mint kontroller elég nagy újdonság szeribntem :)
Meg ki tudja, hogy mit tud még a WiiU, amit nem mutattak még be.
5.
5.
#3: Viszont a Wii tudott újat mutatni, jó sok fogyott. A Gamecube semmi újat nem mutatott, bukott...én csak erre gondoltam :)
4.
4.
szcsaba1994
#2: MArio, Zelda. Tényleg cska ennyi húzócím van rajta, de minden idők 3 legjobb játéka ide tartozik (Zelda: OfT; SM Galaxy 1-2), legalább is a gamerankings szerint.
De tényleg berakhatnának még pár erős címet a Nintendo-nál.
3.
3.
szcsaba1994
#1: De ha lekezdessz számolni:
PS3: 60k
Move: 15k
Iphone: 120k vagy egy közepes tablet is 100k.
Egy így nagyjából 200ezer forint.
Ha az ára 100.000 Forint körül lesz, már megéri.
Ettől függetlenül még lehet ukás,de a Wii-nél is ezt gondolták. 89millió mégis elkelt belőle :)
2.
2.
BudTerence
Sztem az a baj, hogy a Nintendonál a húzócím még mindig kis túlzással valamilyen Mario játékot takar. Nem mondom, jók azok, igényesek (most szereztem egy Super Nintendot, Mario Kart marha jó rajta :)), de ezt így egyre kevesebbnek érzem. Ha továbbra is nyereségesek akarnak maradni, egy picit több is kellene.
1.
1.
A Wii U nagy bukta lesz megint...pont olyan semmilyen.

HD grafika - x360 ps3 már rég, komolyabb játékokkal
Érintőképernyő, mozgás, stb - move, kinect, ps vita, tabletek, iphone, telefonok..
Játékok? Mario?

Szóval nem vagyok alapból negatív beállítottságú, és nem lehúzás és hater sem vagyok, egyszerűen csak ez megint olyan semmi nemlesz benne amiért érdemes lenne ezt választani...legalábbis eddig így néz ki, aztán ki tudja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...