200 ezer példány ment el Rise of Nightmaresből

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Sega közzétette a 2012-es üzleti évének elsőre felére vonatkozó helyzetjelentését, ebből derült ki többek között az is, hogy a nagyágyúnak szánt Rise of Nightmares és a Captain America is képtelen volt maradandót alkotni, a vállalat pedig veszteséggel zárta az elmúlt hat hónapot.

Ha már Halloween, a Sega, pontosabban a Sega Sammy nagyvállalatnak horrorisztikus élményben volt része, mikor meglátta a szeptemberrel záruló félév üzleti eredményeit.

A pachinko és pachislot gépeknek köszönhetően a Sega Sammy Holdings árbevétele ugyan éppen meghaladta a 150 milliárd jenes előrejelzéseket (152,602 milliárd jent volt a cég forgalma), és a 3,98 milliárd jenes üzleti eredmény is megfelelt a várakozásoknak még akkor is, ha az elképesztően halvány teljesítménynek számít. A videojátékos részleg viszont korántsem örülhetett ennyire, ott a bevétel éves szinten 13,1 százalékkal 33,81 milliárd jenre zuhant és az üzemi veszteség is 6 milliárd jenre nőtt a tavalyi 1,3 milliárd jen után.

A Sega szerint a gyengébb eredmények annak köszönhetők, hogy az amerikai és az európai vásárlók fogyasztása még mindig elmarad az elvárttól, ezért a vállalat a jövőben új területeken, a közösségi oldalakon és az okostelefonokon is szerencsét próbál. A Sega két nagyobb címmel büszkélkedhetett a közelmúltban, ezek egyike sem teljesített kiemelkedően: a Kinect-exkluzív Rise of Nightmaresből mindössze 200 ezer példány ment el, a multiplatform Captan America: Super Soldierre pedig csak 450 ezren volt kíváncsiak.

6.
6.
Extol
Nemtom mire számítottak kinect exkuzív játékkal, milliós eladásokra?
5.
5.
Slik
ha nem hónapok alatt elkészített sz@rokat dobnának piacra valószínűleg nem így járnának
4.
4.
fojesz
#3: Nem biztos, hogy egy telefonos játék jobban fogy majd, de alapvetően olcsóbb megcsinálni és így több nyereséget lehet rajta realizálni.
3.
3.
DollSyndrome
Miért hiszik azt, hogy ha telefokra csinálnak f*s játékokat akkor az jobban fog fogyni? Be vannak ezek lőve, és a legnagyobb problémám, hogy én viszont nem!
2.
2.
Raam989
Ezt már előre lehetett látni, hogy bukás lesz a Rise. Rossz platformot választott magának, nem hiszem, hogy a kazuár kinect játékosok ez zombis hentelésre vágynának... Amerika Kapitány meg film adaptáció, nem is lehetett tőle másra számítani...
1.
1.
Kantor
Nem csoda...
Rise of Nightmares- csak egy szük réteg kedvelné, de így hogy rossz lett még az se
Captain America: hozza a szuperhös filmek játékadaptációjának formáját... a piacon egy jó ilyen van, az pedig nem más, mint a Batman AA és AC
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...