Problémák a PC-s Call of Duty: Elite körül

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 16.
  • Hír
Link másolása
Éppen elég probléma a PC-s felhasználók körében, hogy a népszerű háborús shooter közösségi szolgáltatása mindmáig nem tette tiszteletét ezen a platformon, de a készítők legutóbbi Twitter-üzenete alapján nagyobb a gond, mint azt gondolnánk. Lehet, hogy soha nem lesz PC-s CoD: Elite?

Az Activision nemrégiben tisztázta a felmerült kényelmetlenségeket a Call of Duty: Elite hivatalos Twitter-csatornáján. A cég elmondása szerint nincs rá garancia, hogy a szolgáltatás valaha is napvilágot lát ezen a platformon, habár gőzerővel dolgoznak rajta.

A Beachhead Studios fejese, Chacko Sonny nem is olyan régen még azt nyilatkozta, hogy kis idővel a konzolos Elite után PC-n is elindítják a közösségi rendszert, ha garantálni tudják, hogy biztonságos számítógépes környezetben jelenhet meg az Elite. A kockázat nagyon nagy. "Több időre van szükségünk, úgyhogy a PC-s Elite nem indul el az első napon. (...) Nem adjuk ki addig, amíg nem tudjuk garantálni, hogy a PC-s játékosok is úgy élvezhetik a szolgáltatást, mint ahogy elterveztük."

Úgy tűnik, a Beachhead álláspontja megváltozott - erre az Eurogamer magazin hívta fel a figyelmünket. A magazin munkatársainak feltűnt egy bejegyzés az Elite Twitter-csatornáján, így könnyen lehet, hogy PC-n soha nem kapunk közösségi rendszert.

"Dolgozunk az egyetemes Elite élményen, de nem tudjuk garantálni, hogy elérhető lesz a PC-s változat."

Jelenleg nagyobb a gond, mint azt gondoltuk volna. Lehetséges, hogy nem csak pár hetes késés lesz az ügyből, hanem az, hogy végleg lelövik a számítógépes verziót a csalók és statisztika-hamisítók miatt. Egyszerűen túl nagy falat számukra, hogy biztonságos Elite lásson napvilágot. Persze konzolokon sem ment simán a szolgáltatás bevezetése, a megjelenés óta számos technikai problémával kellett szembenézniük a felhasználóknak, éppen ezért kapnak 30 napos prémium hozzáférést az érintettek.

Köszönjük, wardproud!

37.
37.
penyasz
Lop itt mindenki!!!! ÉN TE Ő MI TI ŐK....
19.
19.
#17: hehe

Konzol: megvettem drága pénzen, előfizettem, nem megy még, köszi a harminc napot
PC: leloptam warezról, kurva anyátokért nem megy, rohadjatok meg jobb a tört szerver :D

no offense! :)
17.
17.
Necreon
Konzol: probléma van a rendszerrel? Elnézést, tessék, 30 nap prémium cserébe!
PC: probléma van a rendszerrel? Hát bocs srácok kidobjuk az egészet...
16.
16.
ata01
nem veszitenek, különben a multja egy töketlen agyatlan
rohangálos foss
ha érdekel valakit akkor eladó
15.
15.
mestermagyar
AZ ELITE PÉNZKIDOBÁS
Vegyél bfet: bf battleblog rég van pcn
14.
14.
Cuppak
#4 LoL, Az AlterIW ezerszer jobb mint a rendes MW2.
12.
12.
Zauder
#9: Ejj, mindig a rinya. :) Sorry, tényleg no offense. :)

Megint felhozom példának az UT3-at, ami az irányításbeli kompromisszumokat próbálta megszűntetni: tudtommal külön lobby-k voltak: controller only, keyb.+mouse vs. controller, keyb.+mouse only. (ha nem lobby volt, sry, de akkor is be lehetett állítani, hogy kikkel kerülhess össze)

A user szíve-joga úgy játszani és azokkal, ami éppen adott control metódusához passzol. Ezt szerintem nem egy nagy wasist megvalósítani, és így 'a kecskét és a káposztát is megettük' (copyright by Cartman)
11.
11.
wardprod
#8: Szerintem elég egyszerű a képlet: megnézték az eladási rátákat, és levonták a következtetést, hogy azt a sok(max3) web programozót nem kívánják megfizetni egy olyan platform kedvéért, ami az eladások 5(?)%-át produkálja.

ps: A cikk végén a nevemet plz javítsa valaki :D
9.
9.
#6: Igen ám csak nem lenne fair a bill+egér egy kontrollerrel szemben. Pc-s voltam, multiztam pc-n évekig. Aztán ps3-on megtanultam használni fps-hez a kontrollert, majd pár hónap után gondoltam nyomok egy TCE-t a régi szép idők emlékére és pfff, ilyen minimális kézmozgással 50+ frag folyamatosan...egyszerűen KURVA KÖNNYŰ LETT, holott régen sokkal nehezebb volt (vagy annak tűnt). Ennyi. Ha nyomatom ps3-on, nekem ne jöjjön be valami kocka bill+egérrel levadászni mindenkit, mert egyszerűen mindenkit aláz és az nem fair.
8.
8.
Split
Még egy gondolat ide, és ígérem elhúzok a vérbe.
Persze értem én, hogy kapitalizmus, meg hogy tervezett elavulás, meg a vásárlási kedv tartja mozgásban a gazdaságot, de!

Egy olyan platformot döngölnek a földbe épp, ami az összes játékstílus életét adta. Többeket még most sem sikerült maradéktalanul átültetni konzolra, mint pl. a stratégia, az MMO, vagy az FPS (igenbazmeg, az FPS is szar konzolon, mert az nem lövölde, hogy az autoaim odarántja neked a célkeresztet). Persze nem kétlem, hogy egy-két dolgot könnyebb kontrolleren játszani, de könyörgöm, már a Commodore 64 óta létezik Joystick géphez is!
Mindenesetre értetlenül állok a dolog előtt, és csak a kizsákmányoló kapitalizmusra tudok gondolni (ami ugye napjainkban egyre inkább bedőlni látszik).
6.
6.
Zauder
#3: ribizly, modern warfare 84:

Sajnos a tények azok tények. Nemrég volt egy hír a MW3 eladásokról (talán?) Angliában : az össz. eladott példányok cirka 5% volt PC-re. Véleményem szerint ez (is) közrejátszhat, hogy nem csinálják meg erre a platformra.

'Ez akkor fog csak működni, ha végre a konzolok (remélem az új generáció majd ilyen lesz) fog támogatni legalább 5-10 féle egeret és billentyűzetet... Szép remények... :)'

A mostani generáció is támogatja a legtöbb létező egeret ill. billentyűzetet, CSAK (?!) a játékokból hiányzik a support :) . Jó példa erre az UT3: saját bill.+egérrel is lehetett tolni.

Hiába a fő platformom konzol, nekem se tetszik, hogy így 'elhanyagolják' a PC-s játékos társaimat.

'I have a dream', még mindig nem adtam fel a reményt, hogy a jövőben több játék támogatja majd a crossplatform-multit (köztük a jelenlegi húzócímek). :) Gamers of the world, unite! :)
3.
3.
ribizly
Ez most nem az első eset, hogy valamit kihagynak a PC-sek szolgáltatásai közül (lásd pl.: Black Ops-nál lobby). És igen, erre csak annyit lehet mondani, hogy a Battlelog legalább tényleg működik és mert az EA nagyot gondolni. Nem mondom, hogy tetszik, és nem mondom, hogy jó, de valahogy előre mutat, mert nyilván könnyebb, egy webes felületen nézegetni a statisztikákat, haverokat felvenni, változtatni dolgokat, amik aztán a játékon belül megjelennek (dogtag, stb), mint külön a játékon belül létrehozni egy felületet erre. Igazából az egyik haveromnak fog ez most is nagyon fájni, aki arra vágyott, hogy akár hazafelé menet az Androidos készülékéről bejelentkezve tudja majd összeállítani az aznap esti játékhoz a fegyvereit, mert az "mekkora királyság lesz". Szóval, ha egyre több ilyen lesz, akkor nagy valószínűséggel szépen el is kopik a PC-s társaság, de azt nem hiszem, hogy egy HC PC-st rá lehet venni, hogy akkor most pedig kontroller. Ez akkor fog csak működni, ha végre a konzolok (remélem az új generáció majd ilyen lesz) fog támogatni legalább 5-10 féle egeret és billentyűzetet... Szép remények... :)
2.
2.
Split
Szerintem nem a kalózkodás miatt haldoklik a PC, hanem mert nem adnak ki rá értelmes dolgokat. 13 ezer egy konzolportos moziért, amiből alapvető funkciók hiányoznak, szerintem abszolút nem lehúzás. VESSZEN A TORRENT AKKOR IS!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...