Egymilliárd dollárt hozott a Modern Warfare 3

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 12.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision örömmel jelentette be, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 bevételei átlépték a mágikus 1 milliárd dollárt, alig 16 nappal a megjelenés után. Lehet pezsgőt bontani Kotickéknak, napjaink egyik legjelentősebb szórakoztatóipari frencsájza van a birtokukban, mely még az Avatart is lenyomta.

Mérföldkő született a Call of Duty történelmében, hiszen a Modern Warfare 3 bevételei meghaladták az egymilliárd dollárt. S mindez 16 nap alatt sikerült neki, összehasonlításképpen James Cameron filmjének, az Avatarnak is csak 17 nap alatt jött össze az 1 milliárd.

"A Call of Duty elkötelezett közönsége folyamatosan növekszik a világon" - mondta Bobby Kotick, az Activision hírhedt vezérigazgatója. "A Call of Duty-frencsájz kitörölhetetlen nyomot hagyott a populáris kultúrában és széles körű, folyamatos sikerrel érvényesül tovább. A közönség egyre inkább az interaktív élményekre vágyik a passzív élmények helyett."

Az Activision Publishing vezetője, Eric Hirshberg hozzátette: "A Call of Duty egy ritka szórakoztatóipari sorozattá vált, mely a saját műfaján belül is tovább lép. A játékosok magja szereti, amiről a remek beszámolók tanúskodnak, de minden évben új játékosokhoz is eljut a Call of Duty. Miközben a frencsájz további rekordokat állít fel, a rajongók még többet szeretnének, a rekordok következő lépcsőfoka a Call of Duty: Elite-tel kezdődik. Elkötelezettek vagyunk, hogy mindenkinek segítsünk csatlakozni, versenyezni és tovább javítani a játékot - Call of Duty-stílusban."

Folyamatosan új rekordokat állít fel az Infinity Ward és a Sledgehammer gyermeke - az első napon már 400 millió dollárt hozott 6,5 millió eladott darab mellett, és öt nap kellett neki a 775 milliós bevételhez. A hétvégi VGA-díjátadón a Modern Warfare 3 elnyerte a Legjobb Shooter díját is.

54.
54.
Scorpion02
53.
53.
aludttej
#45: A cod már rág nem császár a 4 óta, ha annyira akarod, nézegess statisztikákat, én próbáltam mind2-t, egyértelműen a BF3 viszi a prímet
52.
52.
aludttej
#49: grat a hozzászólásodhoz, mer a bf3at kevesebb ideig fejlesztették mint az mw3-at, mégis nagyobb benne a fejlődés mint a cod4 és cod8 között. A tákolást pontosab az infinity csinálja, egy meglévő motorhoz mapokat max fegyókat csinálnak, amit egy jobb modder is meg tud, aztán eladják és a sok marha megveszi, majd utána arra veri hogy több fogyott belőle, mint a bf3-bol, jóhogy mivel a sok birka csak is azé vette meg hogy utána ezzel nyomakodjanak hogy többet vettek az év csalódásából. Mellesleg az Activision szvsz a legyszemetebb kiadó az 5000-es DLC-kkel meg hasonlókkal.
49.
49.
Scorpion02
Grat ahhoz, hogy nem is tudom hány évig fejlesztették a BF3-at :D úgy látszik, hogy az EA összetákolt valamit még nyugodtan lesz****tja az Activisont :D
48.
48.
jookrisztian
#9: Szia, én a multira gondoltam, és azért írtam azt, hogy "szinte" ugyan az.
Nem is arról van szó, hogy radikális változást végezzenek.
De mindenképpen ki kell találni valami újítást!!!!
46.
46.
..::RoLiSoAp::..
#45: sajnálom, rossz helyre ment. elcsúsztam a sorok között.. nem tudok törölni, nézzétek el nekem, ha átmásolom a VGA hírhez, ahova alapbol szántam..
45.
45.
..::RoLiSoAp::..
Sajnálom azokat akik BF esek és a csodás BF3 at várták gyöztesnek akár itt, akár eladások terén.. de tudjátokmit? fél évig oltottátok a codot. Ennyit erről, BF semmit nem ért el nagyjából. CoD marad a császár még jóideig. lehet fintorogni, nézd meg a statisztikákat :D magam részéről igyis-ugyis cod fan vok, mert sztem bőven jobb game, de most már büszke is vok rá! nemtetszik a grafikája? bőven a szép kategóriába sorolható. olyan mint volt? bőven jó még ha nem is cserélnek motort.. BF pedig szerintem alul teljesített az elvárásokhoz képest. gépen gyönyörü, konzolon már viszont nem "extra"
JacoB - kicsit pofátlan vagy, de ku*vára megértelek :D
Batman nagyon megérdemli a díjakat, teljesen korrekt, élvezetes gamma lett.. tökéletes az A.Asylum után!
Mellesleg, U3 megérdemelt helyén. Gyönyörű darab. Pár év és jöhet a The Last Of Us. PS3 rákapcsolt! ME GUSTA
43.
43.
ata01
ez a rész pocsék lett, majd a jövö évi megjelenésen lehet majd lemérni mennyire is volt jó, mert a black ops nagyon ott volt az az érzésem ezért vették meg rekord számban ezt a részt.
42.
42.
greenmelon
#41: Ez igaz, az első MW a legjobb MW. Bár nekem a 2 is tetszett, megvolt a maga hangulata még ha nem is annyira mint az elődnek.
41.
41.
aludttej
#38: hogy ne fejlődtek volna: jó pár fokkal visszafelé, sajnos.
40.
40.
daenath
#31: Ja, mar kezdett hianyerzetem lenni hogy "mifene ezt a hetet nem egy CoD hir kezdi" :))))) A tomeg meg ugrik ra fa..... ize....trollkodni :))))
39.
39.
digital31
#36: Ez így igaz!! Kaptunk egy DLC-T MW3-néven.
38.
38.
greenmelon
#36: Hát ha szerinted az MW2-3 nem fejlődött az MW1-hez képest, akkor vak vagy, vagy hülye... Az viszont való igaz, hogy a 2-3 között gyakorlatilag nincs eltérés.
37.
37.
Necreon
#28: Pedig neked van igazad.
36.
36.
Necreon
Azért micsoda szerencsés helyzetben van a Sledgehammer és a Treyarch. Az Infinity Ward-al egy szinten említeni őket, a Call of Duty-t legalább akkora részben az ő munkájukként feltüntetni... élősködő paraziták, mert SEMMIT, de SEMMIT nem fejlődik a széria a 2008-as MW1 óta. SEMMIT. Értitek? Nem keveset, SEMMIT. Mondom ezt úgy hogy az MW1-2-3 itt figyel a polcon (más CoD-okat nem vettem).
35.
35.
Elyas
#33: ez nem lehetetlen néz körül budapesten
34.
34.
McDuff
aki nem vette meg/töltötte le és osztja,az emelje fel a kezét?hmmm?senki?

én bevallom nem járultam hozzá az 1 milliárdhoz ugyan is még csak szerencsém sem volt hozzá,azt se tudom hogy jó lett e vagy rossz,ezrét nem bántom,de tervezem a beszerzését,de jelenleg is annyi játékom van amit még ki kéne tolni,nem akarom hogy még jobban felgyülemjen:)
33.
33.
gyurcio
Megcsinálták a lehetetlent!Xarból építettek várat.
32.
32.
Yetikee
én szeretem az ilyen híreket, hihetetlen mennyi pénz van a játékiparban. Az hogy éppen a CoD hozza , az már más kérdés.
31.
31.
Griewer
Éppen kezdtem hiányolni a heti "A COD legújabb része xyz példányt adott el, és abc dollárt hozott a konyhára." híreket.
29.
29.
bsg09
#26: Nem kötelező játszani vele, ha fájdalmat okoz. Ha meg nem játszottál vele, akkor a hozzászólásod irreveláns.
28.
28.
kebi90
BF3 Multi
MW3 Single

Nézzetek hülyének, leszarom...
27.
27.
Vurgi
26.
26.
anonymus26
a sok láma örül hogy ezen csicskulhat ... az activision röhög markába hogy a sok jokszert megint lehuzták 2011 ben is egy ujabb sz@@@ral gazdagodtunk egészségetekre
25.
25.
lukaka
Egyszerűen zseniális a multija(sztem),nem tudom megunni és az új Spec Ops is nagyon király
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...