Újabb Metal Gear Rising: Revengeance részletek

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A hétvégén tartott VGA díjátadó óta számos apró érdekességre derült fény a Metal Gear Rising: Revengeance kapcsán. Azt már tudtuk, hogy Kojima lepasszolta a projektet a Bayonettáért is felelős Platinum Gamesnek, akik több kritériumot is megszabtak és még a sztoriba is beleszólásuk van.

A Konami a hétvégén fellőtte a Metal Gear Rising: Revengeance új honlapát is, ahol számos érdekességet tudhatunk meg a sztoriról. Néhány évvel járunk a Metal Gear Solid 4 történései után - külön kérte a Platinum Games, hogy ebben az időben játszodjon a játék. Hősünk kiléte nem változott. Raiden egykori gyerekkatonaként rettegett a Hasfelmetsző Jacktől az első libériai polgárháború frontvonalában. Raiden kiborg teste tökéletes akár két drone elleni harcban is, pláne a magas frekvenciájú pengéivel felszerelkezve.

A játékban találunk kiborg-kiborg elleni küzdelmet is, egyébként ezek a robotok folyamatosan terjeszkednek a játék világában. Az eredeti cél a lopakodás és az akció közti párhuzam megtalálása, de az új verzió nagy hangsúlyt fektet a tiszta, üdítő akcióra is. Sokkal pörgősebb az eredeti elképzeléseknél.

Az új vizuális irány csak egy változás a sok közül, a Kojima Productions továbbra is tartja a sorozatra jellemző stílusjegyeket. A Platinum lazított a gyeplőn és átformálta az irányítást is egyszerűbben megtanulhatóra. A Rising első verziója 30 fpssel futott, míg a Revengeance már 60 fpst is kiprésel magából, gyorsabb a grafika, de néhány kompromisszumot hozni kellett. Lásd az összehasonlító képeken a változásokat!

Azért tűnt el a "Solid" kifejezés a játék címéből, mivel a Platinum Games leszögezte, hogy nem akarnak egy újabb MGS-címet készíteni, mert hatalmasak a rajongói elvárások. Kojima saját brigádja hosszú hónapokig csak a tökét vakargatta, a srácok elvesztek a részletekben, a miliméterpontos tervezésben, de hiányzott az a lendület, ami tényleg nagyszerűvé tette volna a játékot. A Platinum ezért jött a képbe, meg azért, mert nyugaton is kedvelik a játékaikat.

15.
15.
viktor094
csak sajnálni tudom hogy nem adják ki pcre
14.
14.
eximmice
Ez volt az a játék amit az első trailerje óta a legjobban vártam mostanáig.Félreértés ne essék így is várom,de már nem annyira.Ide vagy oda az fps...Amit az első trailerben látthattunk azt nem sok játéknál tapasztalhattuk.Kár érte de valahogy éreztem,hogy lesz valami nagy változás,de még kitudja.. megjelenési dátum mindig nincs addig meg bármi lehet.(bár általában elkurják a jó terveket) de hááátha. =/
Ezen kívül így is tetszetős a játék mert kedvenc műfajom a H&S.
Várom mindenképp!
13.
13.
Mathia$
Aki meg leszólja a Hack 'n' Slash játékokat, azoknak figyelmébe ajánlom a God of War-t ami olyan epikus sztorival és látványos játékmenettel rendelkezik amit műfajában egyik játék sem tud!
12.
12.
Mathia$
#11: Meg amúgy twitteren Kojima Productions is írta hogy a 4 után játszódik, azt hittem rosszul látok, mert nem így volt. Ezek után viszont annál inkább tetszetős a játék!
11.
11.
Mathia$
HOPPPÁÁÁÁ!!!

Eddig úgy volt hogy MGS2 és MGS4 tehát 2009-2014 között fog játszódni!
Most viszont az új fejlesztő megváltoztatta, tehát ez azt jelenti, hogy még mindig tartozik nekünk Kojima úr egy Solid Snake és Raiden illetve EVA főszereplésével játszódó Metal Gear Solid-dal!!!!!!!!!!!!

Értsétek meg már meg!!!
Ez azért nem lesz MGS, mert azt kizárólagosan Hideo Kojima és a Kojima Productions fejleszthet!
Ezzel egy új, harmadik műfaja indul a Metal Gear Saga-nak. MGS játékok ezután is jönni fognak, még pontosan 4 ilyen névvel ellátott új játékot tudnak megcsinálni a sztori alapján és emelett 2-3 remaket is!!! Nem kell aggódni, el leszünk látva!
Kojima-nak (ha jól tudom) 3 olyan projektje van amit nem ismerünk még. :)

Amúgy az eredeti színvilág sokkal komolyabb és élethűbb. Illetve a grafika is jobb.
Az új gyorsabb lesz, látványos és igénytelenebb, de emelett pörgősebb...
10.
10.
giga321
#6: Pontosan. Hát ennyit ér egy fejlesztő cég szava.
9.
9.
DollSyndrome
#7: Kár felvilágosítani a kedves "gamer" emberkéket. De azért egyet értek.

Látva a 2011, kicsit csalódtam. De reménykedem, hogy a rajongók hatására átgondolják megint csak mit művelnek. Kojima meg nem hiszem, hogy csak úgy hagyja ilyen állapotban kiadni a gémet, még ha most nincs is annyi köze a cucchoz. Písz.
8.
8.
Csoola
osztom azok véleményét, akik szerint az új ötletek szarabbak, mint az eddigiek
örültem, hogy végre lesz egy rendes MGS xboxra is, mert kb. 3-4 játék van ps-en ami tetszik, azok közül az egyik ez és emiatt meg nem vennék másik gépet, így viszont már kurvára nem érdekel
7.
7.
M.invisible
#3: Mennyi gameplay-t láttál az előző verzióból? 30mp-et? Abból is 15mp a dinnyeszeletelés, meg Ford Transit trancsírozás! Abból aztán tényleg leszűrhető, hogy jó játék lett volna!
A ronda grafikáról meg annyit, hogy Bayonetta csodássan néz ki, és ha ez is 60fps-el pörög, nem lesz itt baj.
Annyit kéne felfogni, hogy Raiden nem egyenlő Snake-kel! Raiden egy félisten erejével bír, aki még az egyik keze elvesztése után is képes megállítani az Arsenal Gear-t! Most komyan, te egy ilyen karakterrel akarsz lopakodni? Ne viccelődjünk már! Fel kell nőni, el kell fogadni, hogy ez egy spin-off! Nem MGS5!!! Dragon Age facebook játékon sincs kiakadva senki pedig az is merőben más, de még mondhatnék hasonlatokat. Azt elfogadom, hogy a h'n's nem a te műfajod, de max nem játszol vele, és ennyi!
6.
6.
kebi90
Még mindig az anyukájukat méltatom gyönyörű szavakkal amiért nem bírják PC-re is kiadni...
5.
5.
Sousuke1989
Úgy hiszem még mindig nem győztek meg engem, hogy ez nekem kelleni fog...Maradok a HD Collection-nél még mindig, azt már elrontani nem tudják, csak Európában kell megjelennie. :-) A grafika meg konzolhoz képest nagyon jó, de sokkal jobb volt a régebbi képeket elnézegetve.
4.
4.
paganmantis
Azért át lehetne olvasni a szöveget posztolás előtt, mert elég ronda hibák vannak benne:
Azt már tudtunk, új honlapát is, játszodjon, tünt, miliméter-pontos
3.
3.
kalandorklubbja
Hát a grafika egy okadék... már elnézést de gusztustalan. ÉS kapunk még 1 agyatlan H&S-t... faszom kivan... MGS típusú gamekből alig van erre tessék... Csináltak belőle egy bayonettát... nekem a régi sokkal jobban tetszett
1.
1.
JacoB
Snaket nem fogja überelni ez a kardos gyerek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...