Clint Mansell a Mass Effect 3 zeneszerzője

  • Írta: InGen
  • 2011. december 20.
  • Hír
Link másolása
Korábban már pletykáltunk róla, hogy a Mass Effect-sorozat eddigi zeneszerzőjét leváltják, s a helyét a hollywoodi sztárzeneszerző, Clint Mansell veszi át. Nos, a hír igaznak bizonyult, a BioWare pedig hivatalosan is leleplezte az összes muzsikust, aki a harmadik részen dolgozik.

Jack Well, a Mass Effect-játékok eddigi zeneszerzője közös megegyezés alapján távozott pozíciójából, ám elmondása szerint semmi harag nincs: a BioWare-es srácokkal továbbra is jó barátok, neki pedig már változásra volt szüksége.

A helyét többek között a Rekviem egy álomért és a Fekete hattyú című filmekért is felelős Clint Mansell veszi át, de rajta kívül még többen is dolgoznak azon, hogy a harmadik Mass Effect muzsikája mindent felülmúljon.


Itt van rögtön Christopher Lennertz, aki a Förtelmes főnökök című tényleg förtelmes film zenéjét szerezte, ezen kívül megnyerte az Interactive Academy Awardot a Medal of Honorért, s ő készítette a Mass Effect 2: Overlord és a Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker muzsikáját is.

A második nevünk Cris Velasco, aki a God of War-sorozat zenéjét készítette, valamint a Mass Effect 2: Kasumi és Mass Effect 2: Arrival DLC-k dallamait is neki köszönhetjük.

A lista még nem ért véget: itt van nekünk Sam Hulick, aki a Mass Effect, Mass Effect: Bring Down the Sky és a Mass Effect 2 különböző zenéin dolgozott, valamint Sascha Dikiciyan, aki a Tron: Evolution, a Mass Effect 2: Kasumi és Mass Effect 2: Arrival muzsikáinál dolgozott be.

21.
21.
leviske
Nem semmi gárdát pakoltak azért össze a záró epizódra. Ha Mansell hozza azt, amit a Fekete Hattyúban, akkor tényleg sikerülhet a Muzyka által beígért nyomasztó hangulat.
20.
20.
Macifasz
#19: "De annak, hogy kb. 2-3 hónappal a 3. rész megjelenése ELŐTT" helyett után. :-D
19.
19.
Macifasz
#18: Illetve úgy látok benne fantáziát, hogy majd egy olyan 3-4 év múlva, az esetleges folytatás előtt (ahogy a Prince of Persia The Sands of Time trilógiával csinálták) kiadnak egy trilógia csomagot. Az úgy ok. De annak, hogy kb. 2-3 hónappal a 3. rész megjelenése előtt piacra dobják, nem sok értelme lenne.
18.
18.
Macifasz
#17: Nem igazán érté meg nekik anyagilag sztem, mivel a fanok úgy is megveszik, ahogy megjelenik, akiket pedig nem érdekel a sorozat, azokat kétlem, hogy egy díszdobozos trilógia pack csábítana el végül.
17.
17.
vwxyz
Szerintetek lesz olyan, hogy kiadják egybe a 3részt díszdobozba, és úgy hogy az 1. és 2. rész természetesen magyar felíratos változatban lesz benne? Jah és Pc-re :P
Nah, vki vmit spekulál??? :D
16.
16.
vwxyz
#15: Füstölgő Ászok végén az a zene Clint Mansell papától az valami überkirálykurvaeszméletlen lett, már vagy 100x meghallgattam :D

Jack Wall-tól pedig a Mass Effect 1 végén lévő számot imádtam/om a legjobban, azt is meghallgattam nagyon sokszor, és megunhatatlan! :)
15.
15.
Barnez
#14: Moon, A forrás, A pankrátor, Füstölgő Ászok egyiket sem?
14.
14.
Optimus Prime
Mindenfelé sample-k csurognak az új zenéből, de nekem írtó kommersznek hat. Monoton és semmi pergés nincs benne. Remélem én nem pont Jack Wall zenéit imádtam.
A felsorolt zeneszerzőkből csak a régieket, meg a TRON: Evolution íróját ismerem. Mansell neve ismerősen cseng, de nem hiszem hogy egyetlen filmet is láttam, aminek ő írta a zenéjét. :S
13.
13.
Vopesz
#11: :D Tényleg! Pedig hetekig hallgattam a fószert :) Fel sem tűnt...
12.
12.
Cooper911
Clint Mansell nagyon jó filmzenéket csinál.
Kedvencem a Moon (http://www.imdb.com/title/tt1182345/) zenéje.
11.
11.
Veldspar
Srácok, a zeneszerző neve Jack Wall. Nem kötözködésként, de eddig mindenki elírta :)
10.
10.
Vopesz
#1: Nincs igazad, ez új info, tegnap postolta a bioware a facebookon egy kis zenemintával együtt (ami egyébként nagyon jónak tűnt). Amúgy én ennek örülök, az Overlord zenéje tetszett a legjobban, nem is tudtam eddig, hogy azt már nem Jack Well csinálta. Szóval nem lesz itt baj.
9.
9.
Barnez
Nem értem a hírnek a bevezető részét. Clint Mansell-t már rég bejelentették, nem pletyka volt.
7.
7.
Clint Mansell... Olyan zenét alkotott, ami már lassan 10 éve a kedvencem a kategóriában. A mára már jelentősen elterjedt és sajnos túlhasznált Requiem for a Dream-re gondolok. Megunhatatlan.
6.
6.
Mortis
Ez valóban tipikus esete a nyílt titoknak. Körülbelül mindenki tudta.

No, akkor ez számomra gyűjtői kiadást fog jelenteni, az OST-CD miatt.
5.
5.
Veldspar
#3: Jack Wall volt ott a góré, a fő zeneszerző, valszeg ő írta a legtöbbet és/vagy ő határozta meg a fő irányvonalat a design zenei részével kapcsolatban. A többiek meg szereztek egy-egy témát a meglévő alapokra.

A változás annyi, hogy továbbadta a karmesteri pálcát Clint Mansellnek.
4.
4.
adikas
Szerintem nagyon is jó lett a Förtelmes Főnökök című film.
3.
3.
Sethiran
Jack Well, a Mass Effect játékok eddigi zeneszerzője távozott, majd helyére olyanok jönnek akik eddig a Mass Effect játékok zenéjét készítették (Clint Mansellt leszámítva). Most akkor mi itt a változás?
2.
2.
Archondelta
#1: A hír címe valóban félrevezető, viszont a teljes listát tegnap tette közzé a BioWare; szóval a hír tartalma tegnapi termést tükrözi, még ha a címe mást is sugall.

Egyébként Clint Mansell valóban zseniális, de én legalább annyira örülök Cris Velasco-nak, aki a Darksiders soundtrack-jével bizonyított múlt évben (mivel ugye én PC-s vagyok, ezért a God of War kimaradt az életemből).
1.
1.
Necreon
Mindamellett hogy hazai viszonylatban titeket tartalak a leginkább naprakész és szavahihető gamer oldalnak, megjegyezném, hogy sikerült egy minimum másfél, de inkább 2 hónapos hírt kirakni.

Clint Mansell egyébként egy isten. Period.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...