HWSW: Hirdetési felület lesz a Facebook hírfolyam

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Kiterjeszti a hirdetési felületeket a hírfolyamra is a Facebook, így a jövőben a reklámok már nem korlátozódnak a jobboldali hasábra. A közösségi oldal ígérete szerint kevés és releváns hirdetést jelenítenek majd meg - írja nagytestvérünk, a HWSW. A változtatás a jövő év elején jelenik meg.

Elkezdte értesíteni felhasználóit a hirdetési rendszer átalakításáról a világ legnagyobb közösségi oldala. A Facebook a bejelentkezés után röviddel külön üzenetben hívja fel a felhasználók figyelmét arra, hogy ők bizony hirdetési bevételekből élnek, az üzleti modellről pedig a mellékelt linken tudhat meg többet a látogató. A Facebook álláspontja szerint ezekre a hirdetésekre az oldal ingyenessége érdekében van szükség, ebből tartják el a fejlesztői csapatot és az oldal mögött álló infrastuktúrát.

A linkelt oldalon azonban még nem sok szó esik a hirdetők felé már beharangozott nagy újdonságról, hogy a Sponsored Stories a jobboldali hasáb után immár a státuszüzeneteket és megosztásokat mutató hírfolyamnak ("news feed") is részévé válik. A Facebook számára bevételt generáló megjelenések egyértelmű, Sponsored jelölést kapnak. A kiszivárgott információk szerint ezt a hirdetési formát csak a legértékesebb hirdetők számára tartja fenn a Facebook, egy felhasználó egyetlen fizetett hirdetést láthat naponta, így az üzenetek nem generálnak túl nagy zajt. További megszorítás, hogy csak olyan forrásból származó hirdetések jelennek meg, amelyeket a felhasználó már 'lájkolt' - ezek lehetnek ismerősök, vagy céges oldalak (page-ek).

A változtatás 2012 elején lép életbe, és mindenkit érint majd - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

8.
8.
KocZkaZ
#7: Persze az meg nem biztos, hogy az adblock+ kepes lesz ennek is a kiszuresere a reklam eltero jellege vegett. Foleg ha a FB titokban meg az adblock+ es esetleg hasonlo nagyobb reklamszuro progik keszitoit is lefizeti.
7.
7.
demon68
azért van az adblock+ hogy ne zavarják az embert az ilyen húzások (meg persze a gamekapcson a reklámok)
6.
6.
venoom
még jó hogy nem vagyok fent :D szóval akkor duplázni akarják a bevételt vagy mivan, mert nemhiszem hogy azért kéne a plussz lové hogy fenttartsák az oldalt lol
4.
4.
Quent1n
#2: "A Facebook álláspontja szerint ezekre a hirdetésekre az oldal ingyenessége érdekében van szükség" És akkor eddig miből is tartották fent enyhén nyereségen?... Nagy hagyjuk már... Mondják azt, hogy a nagyobb bevétel érdekében lesznek a változások ennyi, de még megmagyarázzák a végén, hogy ez nekünk tulajdonképpen jó ... :P

Amúgy én jól elvagyok a FB-on annyi, hogy nem veszek föl minden embert akit 1szer láttam életemben. Így egész jól kontrollálható a dolog. Az ilyen indiános ostobaságokat meg egyszer kell tiltani és hello.
2.
2.
Bisur1996
Szennybúk, én már így se használom, akkora egy szemétláda, fertő hely lett. Pl egyik nap egy Pedomaci nevű karakter teleküldte az egészet 15-14 éves lányok mesztelen képével, amit kb vagy 5000-n megosztotta, az egészet ezzel tolta tele. Ha nem akkor "uncsizok, írj" "Márk megtudta, hogy ő sárga Csillámpóni lenne, tudd meg te is!" "Bökjetek" "Jelölj" kész unalom az egész... Legjobb lenen ha teleraknák reklámokkal :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...