Három fejlesztő dezertált a DICE-tól

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 4.
  • Biznisz
Link másolása
Még a Battlefield 3-on szorgoskodott Wille Wintertidh, Malte Hildingsson és Torbjorn Lædre a svéd csapatnál, ám a közelmúltban kiléptek a DICE-tól és saját stúdiót alapítottak Ngmoco néven. Az új brigádnak nem célja, hogy a Battlefield nyomdokaiba lépjen, hiszen inkább a közösségi platformban gondolkodnak.

Tegye fel a kezét az, aki otthagyná álomállását egy olyanért, ahol nem háborús FPS-ek frontján kell babérokra törni, hanem facebookos és okostelefonos platformra kell készíteni kis címeket! Pontosan ezt tette Wille Wintertidh, Malte Hildingsson és Torbjorn Lædre, akik az egykori EA-s producerrel, Ben Cousinsszal karöltve megalapították a Ngmoco-t Svédországban. Cousins még tavaly márciusban hagyta ott a kiadót, most a csapat menedzsereként tetszeleg.

Az egykori DICE-fejlesztőkhöz csatlakozott még Tony Davis, aki korábban a kiadásra váró kinectes gladiátoros címen, a Ryse-on dolgozott a Crytek színeiben, mint rendező. Ennyire jól futnak a közösségi játékok, hogy hardcore videojátékok helyett ide menekülnek a tehetségek? Az Ngmoco jelenleg saját közösségi játékplatformján, a Mobage-on dolgozik serényen. Vajon tudnak valamit, amit mi még nem?

7.
7.
adye
#6: Jaaj nem azért... Csak nem tudtam kihagyni, hogy ne idézzek a South Parkból =D
6.
6.
mysterion
#5: Mysterion has life... =D

A facebook-on "élőkkel" szemben...
5.
5.
adye
#4: Mysterion doesn't have friends... =D
4.
4.
mysterion
Én inkább azt a napot várom már, amikor a facebook, meg az összes hasonló sz@rrakás befuccsol...
3.
3.
kiskenguru
Az a legjobb ha valaki saját maga főnöke. Nyílván volt nemkevés nyomás a vállukon az eddigi BF címek fejlesztése alatt. Biztos egy kis nyugalomra vágynak. Szerintem nem kell félteni őket, rendesen tejel majd nekik az új biznisz. Van ott tapasztalat! Sok sikert nekik.
2.
2.
Bisur1996
Hát szerintem, sokkal kevesebb munkával járhat egy ilyesfajta casual cucc összerakása... és lehet így többet is hoz a kisebb költség és a nagyobb népszerűség miatt.
1.
1.
Motörhead
"... Vajon tudnak valamit, amit mi még nem?..."

Batlefild 3 csinálni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...