Ingyenesen játszható a Star Trek Online

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Megannyi várakozás után tegnap óta végre díjmentesen játszható a Star Trek Online. A játékosok ingyen tölthetik le a program kliensét, havidíjat sem kell fizetniük, sőt gyakorlatilag minden tartalomhoz hozzáférhetnek - bizonyos funkciók kerülnek csak korlátozásra, amit pénzért oldhatnak fel a júzerek.

A Star Trek Online is arra a sorsra jutott, mint a legtöbb MMO manapság: a készítők egy ideig próbálkoznak a havidíjak beszedésével, de miután látják a kezdeti lelkesedést elhalni, úgy döntenek, átállítják az egész rendszert a free-to-play modellre. A Star Trek-játék esetében ez a procedúra kissé továbbtartott: a Cryptic jó ideig meg volt győződve róla, hogy hagyni kell a játékot kiteljesedni, és csak némi huzavona ("nyugi, ingyenes lesz, de csak később") után váltott.

Tegnap óta a Star Trek Online ingyenes játék lett, nem kell fizetni a kliensért, és havidíjat sem kérnek tőlünk - persze azok, akik továbbra is szorgalmasan utalják a fejlesztőknek a 15 dolláros összeget, mindenféle korlát nélkül játszhatnak. Az ingyenes játékosoknak sem kell aggódniuk persze: a tartalom jórészt díjmentesen is hozzáférhető, a fejlesztők inkább bizonyos funkciókat, például a levelezést, a chatet és a létrehozható karakterek számát korlátozták és limitálták. Apróbb kiegészítőket a C-Store-ból vásárolhatnak az érdeklődők.

Az átalakulás mellé trailer is jár, a játékra itt tudtok regisztrálni! Köszi, dareal!

18.
18.
Optimus Prime
Nekem pont az űrcsata borzalmas. Frusztráló az irányítás, meg a nézet. Még a Starfleet Command is jobb volt. Már csak a tutorial után küldetésekre leszek kíváncsi. Ha olyan monoton és egyhangú, mint a többi MMO...
17.
17.
Lordnekroseth
1,Ha egy játékba betesznek valamit, akkor az legyen jó, vagy hagyják ki. Attól nm lesz jó és amúgy sincs semmi értelme, ha csak 1 bizonyos része jó.
2,Nemhiszem, hogy azért szart mert valaki nemszeret olvasni és azért szar, de ha már ott tartunk, ha egy igazán jó játékot akartak volna, akkor csinálnak szinkront és élő párbeszédeket mint pl SwToR ban. Alapvetően a soroztatot sem olvasták az emberek-_-
3, Egy játéknak lore nélkül is legalább átlagos élményt kell nyújtania. Bár valójában én szorgalmazni szoktam, ha egy réteget céloz egy játék, ez itt átesett a túloldalra.
4, Válaszd el a dolgokat meber! Senki sem fogja az a falat elolvasni. Legalább bontsd részekre.
16.
16.
Grabowsky30+
Egy Dc universe-hez hasonlítva ezt a játékot hova tennétek? Az nem igazán fogott meg!
15.
15.
HerodPK
#9: látom ezzel sem játszottal -valószínűleg.. és meg mindig tartod az alpári paraszt modorod....ezt is leszólod holott szerintem nagyon jo lett.. az űrhajós részeket imádtam...mikor mar bazi nagy hajód van jo sok tisztel..igy ehet pakolászni az energiat a shildekre meg ablativ pancél ,aknak, foton torpedok....szerintem nagyon is jo az űrcsata...a földi harc meg sokat változott miota nem játszottam vele...
- nem tudom te hogy vagy ezzel de én még nem igazan próbáltam ki olyan játékot amire azt mondom masoknak hogy 1 fos..ne próbálják ki....de ahogy ;latom téged ver az isten az ilyenekkel:P
14.
14.
Na miután a gépemet sikerült helyrerázni, így kaptok még tőlem egy összetettebb beszámolót is arról ami most történik Online: (Ezt egy ST oldalon is kifejtettem, onnan idézném)


"Voltam fenn, játszottam - először is az az első komolyabb benyomásom, hogy az STO-t főleg az szidja vadul, aki nem szeret olvasni, ugyanis itt régi jó RPG szokás szerint van mit olvasni, bőven. Ami negatív élményként ért eddig, az a sok troll, akik most bukkantak fel a játék ingyenessé válását követően. Mint látható a régebbi játékosok az Earth Space Dock-ban nem győzik csitítani a trollokat, akik máris minden elképzelhető dolognak elhordták cenzúrával teletűzdelt szövegben a Star Trek Onlinet. Természetesen a legnagyobb vita akörül bontakozott ki, hogy a nemrég megjelent Star Wars: The Old Republic - vagy a Star Trek Online-e a jobb játék... Méretes flamewar alakult ki, remélem ez majd idővel elül... Vagy a vérbeli SW őrültek észreveszik majd magukat, és felfogják végre hogy ez egy ingyenes lehetőség a játékra, és ha nem tetszik akkor egyáltalán nem kötelező csinálni. Én is szeretem az SW-t, de én kb. 12 éves koromban vettem utoljára komolyan ezt a "melyik univerzum a jobb" vitát... (Csak az Gyűrűk Ura VS. Star Wars volt Smile ) Védtem én már ki SW játékot, éltettem is jócskán, de az abból a meggyőződésemből fakadt, hogy a két játék közül úgy éreztem az SW cím érte meg jobban az árát. DE EZ INGYENES! Attól még mert nem feltétlenül kell érte fizetni persze nem biztos hogy ez a játék jobb is mint a TOR, de az biztos hogy innentől két külön kategóriába tartoznak. Ezt kéne felfognia egyeseknek: amíg nem szorulsz rá a játékban hogy a pénztárcádhoz nyúlj, addig minden perc egy újabb ajándék a készítőitől. Egyelőre ennyi lett volna. Have Peace & Fun!"


Természetesen nem vagyok naiv, és tisztában vagyok vele én is hogy a játék éppen a gyenge kezdés miatt juthatott el idáig, DE: az hogy innen merre tart tovább, az csak a játékosokon múlik. Bombázni kell a fejlesztőket ötletekkel, visszajelzésekkel a rendszerről, hadd fejlődjön a játék. Ha valaki valaha is akart Star Trek MMO-t, az vegye végre észre hogy itt van előtte, még ha akár jelenlegi formájában egyszerűbb, másabb is mint azt ő esetleg akarná: sokan vannak úgy mint #9-es.

Tenni kell ellene, kipróbálni, és visszajelezgetni, ha még mindig nem adnál érte egy fillért sem - nem csodálom a mostani pénzügyi helyzetet tekintve - akkor is érdemes lehet támogatni a fejlesztőket. Innentől számítva a rendszernek szerintem durván 1-másfél éven belül bizonyítania kell, különben mások is sorban lemondanak róla, addig viszont tessék tolni ha ST MMO-t akartál!

Már csak az univerzum idővonalának puszta továbbvitele is logikus és izgalmas módon történt: a játék ha jól rémlik 2409-ben vette kezdetét az első évadával (S1) - és azóta az 5. évadba ért az új F2P-el: ez idő alatt a fő idővonalban (NX-01 Enterprise kalandok, Kirk-ék 5 éves missziója az NCC-1701-es kódjelű hajóval, Picard-ék bejárják az űrt az Enterprise-D-vel, Sisko végigjárja a kiválasztott útját a Deep Space Nine űrállomáson, a Voyager 7 éven át kóborol a Delta Kvandránsban...), a Föderáció véres küzdelmet vívott az immáron Undine-okként ismert 8472-es fajjal, a Klingon Nagytanács J'mpok hatalomra jutásával ismét a hadak útjára lépett, és folyamatosan fenyegeti a megfáradt föderációt, (rituálisan kihívta majd meggyilkolta a korábbi kancellárt, Martokot - DS9 mellékszereplőt) - a Romulus rendszerének napja szupernóvává vált és több milliárd Rémán és Romulán odaveszett, ezzel a Romulánok is folyamatos kísértésnek vannak kitéve régi hódító életstílusuk által - főleg hogy mint a 2009-es , XI. Star Trek mozifilmből megtudtuk, a romulánok Spock-ot hibáztatják, aki a két testvérnép, a vulkániak és romulánok összehozásán munkálkodott egy mozgalom keretein belül, és aki megoldást ígért a napjuk jelentette problémára (mint tudjuk, Nero, az ST XI. fő gonosza eme ígéret miatt zavarodott meg és próbálta megölni a Vörös Anyaggal kísérletező Spockot hajóján, aminek vége egy csatározást követően az instabil anyag által fekete lyuk létrehozása, és egy alternatív idővonal megteremtése lett. (Ahol, mint azt az új film mutatja, Kirk egy csavargó aki nem állt be idejében a flottában és semmirekellőként tengeti napjait, mígnem végül Spock újra össze nem boronálja fiatalkora álomcsapatát és a kalandok el nem kezdődnek a film végén úgy, ahogyan azt a 60-as években debütált kult sorozatban megszoktuk...) A Borg a Voyager és Picard minden fáradozása ellenére él és újra itt van, egy új királynő vezeti őket, láthatóan ez alkalommal a legfőbb ellenség már az emberi faj és a Föderáció, minden más másodlagos lett. (Ez hihető tekintve hogy hányszor törtünk borsot enyhén nekrofil királynőjük orra alá - illetve a visszatérés is könnyen magyarázható, hiszen mint tudjuk, elég egyetlen életben maradt nanoszonda is létezésükhöz - akkor már csak egy gyanútlan testre van szükség.)

Látható hogy az ősi ellentétek egymásnak feszülnek, és a vége a totális háború lesz... Reméljük megéli azt az időt a játék. Ugyanis nem csak a leírásokban érdekes ez a tálalás - mert szerintem "avatottabb" ST fanoknak ez eddig elég érdekfeszítő - de játékon belül is jópofa, érdekes dolgokba botlani, pl. rögtön a játék legelején belefutunk a néhai Hikaru Sulu fene tudja hanyadik ük-unokájába. (szintén 60'-as sorozatbeli legenda) A srác neve Sulu kapitány, és bár nem aakrt ő is Flottás lenni, végül a Jem'hadarral folytatott háború őt is elragadta, mikor a Domínium ellen küzdött másokkal vállvetve megértette miről is szól ez az egész Föderációs dolog. Szóval vannak ilyenek. De a karakterekkel való interakció nem sok választást ad, többnyire valóban végighempergünk tehetetlenül a csőszerűen lineáris eseményeken - a rendszer leginkább a régi Falloutokat idézi, csak sok-sok dialógus opció nélkül: látjuk az adott karakter arcát akivel éppen interakcióba léptünk, és ő tőle kérdezhetünk dolgokat, aki készséggel válaszol nekünk. Kb. ennyi. Közben az illető arcával némán gesztikulál, mimikájából olvashatóak ki érzelmei és véleménye az adott témáról. A játék ezen része nyilván nem annyira korszerűen forradalmi mint a Star Wars: The Old Republicban láttuk, viszont ez a játék közelebb áll ahhoz a rendszerhez, amit régebbi MMO játékosok már talán megszokhattak ettől a műfajtól. Igaz, a fejlődés igencsak rendhagyó jelenség, teljesen felborítja ugyanis mindazt amit eddig ismertünk, de nehéz is volt életképes megoldással elállni egy ST játékra, hiszen itt a szinteken túl a játékos Flottás rangja is nagyon fontos, így érthető hogy miért lett a rendszer több különböző szinten felépítve - űr xp- földi csata xp - rang.. Ezeket összehozni és egyensúlyban tartani egy jól balanszolt karakterért persze már nem kevés munka, de végső soron nekem mint újoncnak sem ígérkezik lehetetlen feladatnak - mellesleg nehezen tudtam volna elképzelni a játékot a hagyományos mezei MMO-egy xp baros xp gyűjtögetéssel és szimpla talentes fejlődéssel. Nem tudom kinek mennyire jön vagy nem jön be, próbáljátok ki. Ha szerettétek a Treket, vagy még mindig szeretitek, és MMO-ra vágytatok, akkor adjatok egy esélyt neki. Gondoljatok bele, az ST univerzum sorsa cérnaszálon függ: az új mozifilm sikerén áll vagy bukik majd a legenda sorsa: ha Abrams elcseszi gárdájával az új filmet, amire nagyon nagy esély van látva az interneten a folyamatos változtatásokat a szereposztásban - ha nem lesz új sorozat - már pedig a legutolsó Enterprise érthetetlen és kínos leégése után már nem szívesen fognak belevágni egyhamar még1 készítésébe - akkor kampó... Se sorozat, se játék... Regényeken nem él meg az univerzum. A Star Wars is azért élte túl a mozifilmek 20 éves kiesését mert tudtuk Lucas bácsi ígéreteiből hogy biztosan ott dereng valahol a távoli jövőben az új trilógia, legyen az 7-8-9, vagy 1-2-3. rész. Itt viszont már semmi nem lebeg, csak a feledés baljós fátyla. Pedig a Star Trek kulturális és Sci-fi jelenségként - nem is beszélve a többi univerzumét magasan verő pozitív filozófiájáról - sokkal többet ér, minthogy elfelejtődjön. Abrams se tett mást, mint elváltoztatta amit Trekként ismertünk, és bár szórakoztató filmet csinált, sok köze nem volt az eredeti Roddenberry-vízióhoz. Persze ideig-óráig most sikerült a víz fölé kényszerítenie a merülő világot, de ha a Star Trek Online és ő is befuccsol, nem lesz még1 pénzember aki pénzt áldozna majd egy újabb filmre, sorozatra, játékra, de talán idővel még egy könyv kiadására sem. Szóval ha szereted a Treket, akkor fontold meg szavaid súlyát, mert bár csak egy szórakoztatóipari jelenségről beszélünk, valójában a sci-fi műfajának és mai tudományunknak egyik alapköve, inspirálója. Kár lenne érte, no. Na, nem fizetnek engem ezért, úgyhogy befejeztem. 1 szónak is száz a vége: Support STO! (Until you can...)



KEDVCSINÁLÓ KÉPEK A REMEK KARAKTERKÉSZÍTŐBŐL:

http://screenshot.xfire.com/s/120995584-4.jpg

http://screenshot.xfire.com/s/120995585-4.jpg

http://screenshot.xfire.com/s/120995590-4.jpg

http://screenshot.xfire.com/s/120995588-4.jpg

http://screenshot.xfire.com/s/120995595-4.jpg
13.
13.
HerodPK
én akkor jatszottam még amikor ez kijott régen ..és igaza van az embereknek..foldon elég gyengus...meg akkopr még operation sem volt foldre...urben viszont nagyon kiraly....most hogy ingyenes probaljatok ki...csak ajanlani tudom ...az urhajos rész hianyolom is...lehet leszedem talan még megvan a régi karim is valahol:))
12.
12.
turleysqt
#11: Annak ellenére, hogy tényleg úgy fogalmaz mint egy retardált, igaza van, tényleg nagyon gyenge lett, de(!) most azt mondják a f2p már játszható.
11.
11.
adam222
#9: Köszönjük! Ülj le egyes!
10.
10.
wolfwarrior
#6: Nos én csak azt ismételtem amit nekem mondtak:Földön gagyi űrben eszméletlen a harc.Lehet hogy azóta kijavították nem tudom.bocs
9.
9.
Lordnekroseth
HA ők fizetnének azért hogy erre pazaroljam az időm se játszanék vele. Ez egy tipikus példája annak, hogy annak ellenére hogy a Star Trek menyire jól megfelelne egy Mmonak, annak ellenére lehet belőle egy silány "szart" csinálni.
8.
8.
#6: "AZ ŰRCSATA IS JÓ LETT. Az nem egy Bridge Commander, de szórakoztató lett. Csapatjátékot kíván." ***

sorry2... Sajna valami ablak állandóan beugrál és a gép el-elveszíti a fonalat írás közben...
7.
7.
#6: "a grafika az ÁTLAG MMO-k felett van" ***

sorry
6.
6.
Szerintem semmi baj nincs a földi ütközetekkel, az új Ground Combat 2.0 rendszerrel, és egy jó egérrel minden pofonegyszerű: FPS-re tervezett gamer egér elő, nagy sebességre kapcsol, oldalra kiosztani a két gombra a manual aim (shooter mode) és sniper zoom (aim mode) opciókat, és mehet is a menet. Az nem egy Bridge Commander, de szórakoztató lett. Csapatjátékot kíván. A játék nálam nem laggol csak ha nagyon sokan vagyunk, a grafika az által MMO-k felett van, a karakter generálás ütős lett. A balance-ról még kevés tapasztalatom van, állítólag földön a Klingonok a hátékonyabbak, (mint PVP-re írt faj érthető) - űrben a Föderáció hajói aratnak általában sikert. Persze minden játékosfüggő. Előre szólnék viszont: aki szerette a régi Baldur's gate-t, Arcanumot, Planescapet, Falloutot stb. az kezdjen neki! Nagyon sokat kell olvasni, hiszen a Trek az univerzumról, a cselekményről szól! Itt nincsenek jól megrendezett méregdrága átvezetők, illetve kevés dolog van szinkronizálva. A játékoson múlik hogy mennyire merül el az univerzumban és veszi komolyan a játékot, illetve az utolsó mozifilmek és sorozatok óta eltelt idő alatt jócskán megváltozott világot...
5.
5.
deathdave42
hajjjjajjjj itt az idő, hogy a dc universe után ez jöjjön :D
4.
4.
bsg09
3.
3.
wolfwarrior
Kár, hogy a földi harcot elbénázták.
2.
2.
Ecneb
SETOR-t várom ingyenesre. Az lesz.
1.
1.
Matt8888
Hát nem az én műfajom szerintem :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...