Belenyúlt a Ubi az Anno 2070 másolásvédelmébe

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A Guru3D tesztje nyomán kipattant botrány után a Ubisoft - némi unszolásra ugyan, de - változtatott az Anno 2070 másolásvédelmén, ami a három telepítésre szóló korlátozást hardvercsere esetén is érvényesítette. A videokártyatesztekkel foglalkozó Gurunál ez viszonylag hamar kiderült.

Ahogy arról egy hete beszámoltunk, gépfejlesztéshez nem jó a Ubisoft másolásvédelme, legalábbis az Anno 2070 című stratégiai játékba épített DRM semmiképpen. A Guru3D szokásához híven több hardverkonfiguráción is tesztelni akarta a programot, mikor azt tapasztalta, hogy a rendszer a korábban előírt három telepítésre szóló korlátozást már egy egyszerű videokártyacserénél is érvényesíti.

Bár apróságról van szó, a dolog semmi esetre sem fair, ráadásul a Ubisoft nem először került a szóbeszéd középpontjába a PC-s másolásvédelmi megoldásai miatt. A kiadó eleinte nem fűzött kommentárt a hírekhez, majd a Rock, Paper, Shotgun kérdésére úgy nyilatkozott, hogy a DRM működését így tervezték, ez nem bug, a Guru3D esetében fent álló szituáció pedig állítása szerint nagyon ritka, amit a telefonos ügyfélszolgálat könnyedén meg tud oldani.

A rajongók szimpátiáját érthető módon ez a hozzáállás sem nyerte el, s bár a Guru3D külön segítséget kapott, ami után le tudta közölni a tesztjét, a Blue Byte producere a cikk megjelenése után váratlanul küldött egy e-mailt a srácoknak, amiben jelezte: a PC-k azonosítására használt hash függvényből eltávolították a videokártyákat, így a játékosok annyiszor cserélik a hardvert, ahányszor nem szégyellik.

Most már minden szép, de abban egyetérthetünk, hogy a Ubi hamarabb is kapcsolhatott volna.

7.
7.
Nagyon egyszerű a dolog: Megveszed boltban / neten az EREDETI játékot és leszeded a crack only zipet és máris ott a "jobb szolgáltatás". Faszomért kell mindig mindenféle hülye indokok mögé bújni, csak, hogy ne kelljen fizetni érte. Mert persze szar a játék, meg fos a kiadó, de lopottal azért tolják a kis gecik... :(((
6.
6.
BrockSamson
Höhö, ez valami nagyon kacifantos marketingfogas lehet: "Vegyen onis Ubisoft termeket - most csak 12.000 Ft es jar hozza ajandek szopoalarc".
5.
5.
NoNametheOneandOnly
#3 Nem tudom h még nem tűnt fel h ezért van ilyen nagy kalózkodás mert ingyen jobb szolgáltatást kapsz? Én sokkal több játékot vennék ha csak telepítenem kéne és játszhatnék. Helyette szopni kell végig.. Az a baj h nem értik meg a nagy stúdiók h nem kell drm mert megveszem és kölcsön adom 3 másik haveromnak akkor elbukott 3x összeget de ha DRM van benne nem szopok vele letöltöm és azt adom kölcsön így már is 4x összeget veszítenek... Felébredhetnének már tényleg...
4.
4.
_Tappancs_
Az 1 telepítés az 5 telepítés valójában nem ritka. Vettem múltkor egy progit, ahol emailben kellett kódot igényelni és furcsálták ,hogy 4 hónapon belül kétszer lett telepítve.. :) Micsoda furcsaság ..:D

Én azt várom már, mikor pl megszűnik az antikvárium azzal az indokkal, hogy megkárosítják a kiadót és a szerzőt azok, akik a használt könyveket eladják vagy ajándékba odaadják, hiszen nem veszi meg , vagy más is keres rajta, akinek a neve nem kiadó és nem író..
3.
3.
Giggsy
Menjenek a francba ezzel a kurva DRM-mel. Ezzel KIZÁRÓLAG a lekiismeretes vásárlókkal b@sznak ki, aki letölti torrentről, az ellen semmit sem érnek vele. Értem én, hogy minden áron védeni akarják a terméküket, de a DRM nem megoldás. A megoldás az lenne, ha a játékot nem lehetne feltörni, így viszont semmi értelme az egésznek.
2.
2.
Hubert Cumberdale
Én meg ezért krekkelem az eredeti crysis 2-t :D Ott 5 lehetőség van. Én az uccsónál tudtam meg :P Ezért nem is veszek játékot. Szó szerint kölcsön kért dologért nem fogok fizetni. A minőségről nem is beszélve. Majd 5 év után, mikor kétezer lesz. Addig marad a piréjt verzió. Lehet utálni.
1.
1.
Split
Na ezért nem veszek Ubi játékokat. Illetve csak néha. Meg mondjuk azért, mert a Heroes, és Assassins Creed kivételével még talán a Settlers az a név, ami érdekel tőlük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...