A piac újra kész a II. világháborús játékokra

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Mondja ezt a Rebellion, aki - minő csoda - szintén ebben a korszakban játszódó Sniper Elite V2-t kalapálja ezerrel. Steve Hart, a stúdió fejese hisz abban, hogy a megannyi modern kori konfliktust feldolgozó játék után a piac ismét visszatér a második világháborús címekhez.

Habár az első Sniper Elite nyomokban tartalmazott realizmusra utaló jeleket, úgy látszik, a folytatás blőd sztorija némileg aggodalomra ad okot. Mesterlövész főhősünkkel az ellenséges vonalak mögött lapítunk, több tucat kiosztott fejlövés után be kell szivárognunk a náci tudósokkal teli létesítményekbe azzal az ürüggyel, hogy különféle dokumentumokat lopjunk el.

2001-től, több mint fél évtizedig volt porondon a második világháború témája a videojátékok történelmében, majd a piac elfordult a modern kori konfliktusok felé. Steve Hart, a Rebellion fejese szerint már más szelek fújnak:

"Úgy gondolom, a piac készen áll a második világháborúra. Láttuk, hogy a sajtó imádja a Red Orchestra 2-t, mert a második világháború hirtelen friss levegőhöz juthatott a modern konfliktusok után."

A fejlesztők haladtak a korral, ugyanakkor elismerték, hogy ez a téma még mindig elég táptalajt nyújt jó játékok készítéséhez. A jól megérdemelt szünet után elő lehet venni, miután az aktuális slágerek lassan lecsengenek. A játékcégek nem felejtették el a második világháborút, s szerinte a játékosok is készen állnak rá. Hart bevallotta, hogy szerencsésnek mondhatják magukat, hogy viszonylag hamar kiadják a Sniper Elite V2-t, megelőzve az Activisiont is, hiszen könnyen lehet, hogy egy új Call of Duty is visszatér a nevezett világégéshez. Akkor pedig nem tudnak labdába rúgni.

37.
37.
Cooper911
Egyetértek. Valamint olyan game is jöhetne már amiben van német kampány. Pl az Areneki harcok, Stalingrád a német oldalról stb stb.
36.
36.
Stranger
Nagy duma, hogy régen sok ilyen játék volt. Ami jó FPS játék volt: CoD (2004-ben az utolsó 2. vh-s), BF(2002-ben).A MoH-nak utoljára 2007-ben volt egy jobb része. Most mi van? Közel-kelet, terroristák, sivatag mindenhol, mert ez olyan jó és megunhatatlan. -.-
35.
35.
Szerintem még mindig marha unalmas ez a téma, én biztosan nem fogok venni már II. VH-s játékot, anno az összes létező RTS-t végtotam ami azzal foglalkozott, egyszerűen örökre meguntam :-D Lassan így lesz a modernnel is, de még az csak úgy 70 %-os "megunásnál" jár. Csináljanak inkább sci-fit!
34.
34.
Scoo
Én már régóta mondom, hogy jöhetnének megint a normális, minőségi 2 vhs fps-ek. Szerettem őket.
Egy kiadó bepróbálkozhatna egy cod:boszerű II. vhs játékkal. Értem ezallatt, hogy legyen pörgős, játszódjon sok helyszínen, legyen sokkoló és legyen jó története is. Ne a szokásos, robbants fel ezt, foglald el azt.
Nagyon tetszene az ha lenne egy olyan, hogy kémet alakítunk, akinek a Hitler megölése lenne a cél. Egy náci tiszt lenne (mármint az álcája), az orosz fronton (lehet ölni a ruszkikat, azzal nincs gond) emelkedne ki. Eljutna Berlinbe, lehetne látni a náci Berlint még fénykorában, meg Hitler slepjét, akár egy jó kis náci felvonulást is belehetne rakni. Aztán megpróbálná megölni Hitlert mikor az ki akarja tüntetni, de nem jön össze. Menekülnie kell (aztán vagy meghal vagy nem). Közben persze lenne egy amcsi vonal is, pártaszállós, bombázótisztes meg amit akartak. Rengeteg potenciál van a témában, de mindig csak a sablonokat lövik el.
33.
33.
herrluciff
#28: Na igen... de akkor is jobban örülnék ha nyakon lőnék valakit akkor nyakon lőttem, és kezeit nyakára tapasztva vergődve a földön ilyesmire gondolok. :D Na persze tényleg durva lenne, de előbb utóbb szerintem berobban az fps játékoknál egy úgy mond részletesebb anatómia ami dobna az élet szerűségen.

Félre értesz dart576, a taktikai alatt nem stratégia game-re gondoltam. Hanem rendes fps játékra gondoltam.
32.
32.
drat576
#31: Bocs, ez nem neked, hanem a 23-masnak ment, sry.
31.
31.
drat576
#26: Az Afrika Korps vs Desert Rats (ami ráadásul magyar játék) és a Codename: Panzers is bemutatja mindkét fél felől a WW2-t, igaz ezek stratégiai játékok.
30.
30.
drat576
#29: ja, megjártam én már mindent :D
29.
29.
Oliver S96
#21: ez most tök viccesen hatott ahogy olvastam, "az első VH-ban, ahogy én emlékszem.." :D te sem vagy mai gyerek (félreértés ne essék, nem akarok b@szakodni, de ez akkor is poén :D)
28.
28.
Veldspar
#26: Véres játék -> magasabb korhatár -> boldogtalan kiadó.

Az "egybe-ragdoll-kevés-vérrel" M játékokat el tudják adni, viszont egy "szakadozós-bővenvéres" már valszeg Adult-Only kategóriába rakná a progit, amivel nem sok nem-erotikus játék büszkélkedhet. Jah, és a nagy üzletek nem raknak ki a polcra az AO játékokat.
27.
27.
#23: A 'Iron Front: Liberation 1944' nevű játékban lesz német kampány is.
26.
26.
herrluciff
Jó lenne ha ezúttal rámennének egy kicsit jobban az anatómiára. Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem egy jó háborús játék legyen "véres", szakadjanak a testrészek, stb-stb. Meglehet beteg vágyak, de számomra egy lövölde, vagy darálda játék legyen véres. Mondjuk egy taktikai játéknak jobban örülnék 2 vh-s témában, mint egy medal of honor, vagy cod, illetve battlefield témának.
24.
24.
adikas
#23: Igen, de sajnos a cionzurán egy ilyen se menne át.
Addig pedig marad a mese, mese, mátka.
23.
23.
atesz89
Olyan is jó volna amiben végre nem a németeket kéne lőni hanem a másik oldalt mindig csak a németeket akarják lőni a játék tervezők és így mondjuk német katonák szemszögéből még nagyon sok minden részt fel lehetne dolgozni.
22.
22.
joshfeed
Rengeteg kiaknázatlan küldetés van és nem mindig a szövetségesek f***át kell szopkodni.A legjobb 2VH-s helyszínei és küldetései a Hidden & dangerous 1-2 nek voltak szerintem.Remélem a Mafia 2 motorjával kijön a H&D 3 is :) Nyami !
21.
21.
drat576
az első VH-ban, amennyire én emléxem igazán állóháború a francia fronton volt (elég sokáig)
és ez nem azt jelentette, hogy ott teadélutánoztak a németek meg a csigazabálók, hanem hogy a frontvonal egy helyben ácsorgott, viszont a harc az keményen folyt és igen, marha sokan elhullottak, de erre a szarakodásra akkor se lehet írni egy normális játékprogram kampányt.
A másik nagy vonaglás az olasz-Habsburg fronton volt, bár itt még eltudnám képzelni magam, mint a monarchia egyik katonája, bár nem igen lenne motivációm, mert semmi bajom nincs az olaszokkal.
És amivel igazán el lehet adni a sok második VH-s játékot az a motiváció, hogy legyaluljuk a sok, büdös, szemét, fasiszta náci katonát. Ugyanis ez a kép annyira szépen megült az emberek fejében, hogy azok vígan szarrálövik az egész német hadsereget. Ugyanakkor ha jobban elgondolkozunk (igen, megvolt a gonosz ideológia és tényleg meg kellett állítani Hitlert) DE a német katonák nagy része nem tehetett arról hogy mikor és hova rendelték őket (teszem azt szarrá fagyni a szovjeteknél). Ha ez nem zavar akkor az se zavarjon hogy a modern háborúkba meg mindig az amcsik a nagy jófiúk, mert mind a két agyszülemény egy nagy bullshit.
20.
20.
drat576
#8: Én a mai napig nagyon szeretem és őrzöm az emlékét a CoD1-nek, de szerintem egyáltalán nem volt nehéz, még legnehezebb fokozaton is nagy vígan mentem végig a pályákon mert minden egyes rohadt náci megjelenése előre volt skriptelve. Tehát mentél a pályán és ergo tudtad, hogy a következő sarkon, mondjuk meg fog jelenni két katona, de ráadásul mindig ugyanúgy, ugyanazzal a mozgással vánszorogtak be a képbe, szóval már előre lehetett bekészíteni a crosshair-t a buksiknak :)) - azt azért hozzá teszem, hogy ez akkoriban még egyáltalán nem volt gáz és a CoD1 tényleg új utat mutatott az akkori FPS-ek körében.
19.
19.
Kreto
#17: jah magyar kampány biciklis hadosztály :D. Én már valami alternatív múltbeli sztorinak is örülnék. Nem kell annak azért 100%-ban történelemhűnek lenni.
17.
17.
Hubert Cumberdale
#14: Na ja, meg valamiért világháborúnak hívják :) De lehet, csak az unalomba haltak meg azok a milliók. Egyébként ha megnézzük, hogy miből állnak a háborús játékok (fel kell robbantani egy löveget, vagy megkeresni egy túszt, vagy csak úgy unalomból le kell lőni 200 enemit) akkor még túl sok is volt az a "semmi" egy játékhoz ;)
16.
16.
Necreon
Térjen vissza amihez akar, de a könyökömön jön már ki ez a modern háborús klónhadsereg.
15.
15.
norbi1989
De akkor legalább legyen már benne német japán vagy esetleg magyar kampány, és ne az amcsi meg angol legyen ki kíváncsi azokra, ha nem lenne ez a baromság, hogy jaj de gonoszak voltak ezek a németek, akkor simán beletehetnék.
13.
13.
atesz89
Kíváncsi leszek Ghost Recon Futur Soldierre ők legalább próbálnak újat mutatni, de lehet h inkább visszafele kellett volna lépni a második vh-ban.Amúgy meg most meg lehetne csinálni sztem minden 2. vh-s témát újra a mai grafikákkal mondjuk a frostbite 2vel :D biztos nagyon szép és hangulatos lenne.
11.
11.
Hubert Cumberdale
#9: Az is jó lenne, vagy vietnámot elővenni megint.
10.
10.
Hubert Cumberdale
#2: Az kéne még... Sokkal érdekesebb téma, mint a modernwarefare és itt most nem codot akarok fikázni, de már mindenki modern fps-t csinál sztori nélkül. A második VH-ban meg bőven van még felhasználható nafta.
9.
9.
atesz89
Az első vh-ról sincs még semmi arról is lehetne nyugodtan játékot csinálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...