Már gyártják az új Xbox grafikus processzorát?

  • Írta: InGen
  • 2012. január 25.
  • Pletyka
Link másolása
Szeretjük a next-gen pletykákat, éppen ezért igyekszünk lecsapni minden apró kis törmelékre, amit esetleg a szél felénk fúj. Most éppen különböző technológiai lapok pletykálnak arról, hogy már gyártásba került az új Xbox grafikus processzora, a konzol pedig jövőre érkezik.

Az IGN és az Engadget információ szerint a következő Xboxot továbbra is egy PowerPC alapú központi processzor fogja hajtani, melynek felépítése és órajele egyelőre ismeretlen, de a pletykák szerint 32 nanométeres eljárással gyártja majd az IBM.


A GPU kiléte szintén kérdés: két egyszerre megjelenő pletyka némileg ellentmond egymásnak. Az egyik szerint az AMD még az előző generációs 6000-es szériához közeli grafikus magot fog gyártani a next-gen Xboxhoz, a másik szerint pedig már az új, Southern Island kódnevű, 7000-es széria fog a PowerPC processzorhoz kapcsolódni.

Azt mindenesetre mindkét forrás megjegyzi, hogy az első példányokat már elkezdték gyártani, ezek az idén nyáron a fejlesztőkhöz kerülő devkitekhez kellenek, míg a végleges konzol valamikor jövőre kerülhet a boltokba.

Ezekkel a specifikációkkal az új Xbox grafikus egysége egyébként körülbelül hatszor olyan erős lehet, mint az Xbox 360-é, és körülbelül 20 százalékkal képes nagyobb teljesítményre, mint a Nintendo Wii U-é.

50.
50.
#49: Csak azért maradtam a PS3 mellett meg, mert nem tudtam volna két konzolt ellátni játékokkal, és a PS3-ban ott a Blu-ray, valamint a PS3 exklúzívjai nekem sokkal jobban bejöttek. A PS3 exklúzívok a legjobb címek, számomra! Nagyon erős a felhozatal itt!
49.
49.
#45: Azért hadd cáfoljak rá az elnevezésre, szerintem az Xbox 360 erősebb konzol, mint a PS3, bár a köztudatban ez pont fordítva létezik. Viszont én így gondolom, méghozzá temérdek videó és játék összehasonlítása után.

A másik, én is várom már a következő gen-t, mert már itt az ideje!
48.
48.
#46: Tökéletesen megértettem mit írtál, felesleges volt megmagyaráznod! Ha neked a Live tetszik jobban, akkor legyen úgy! Azonban a Live-nál is voltak stabilitási gondok, mondjuk, mikor Halo3-aztam, magyarokkal, és úgy dobott le a meccs közepén mindenkit, mint a szar! Erről ennyit!

Én eddig mindig normális minőségben tudtam játszani, bárkivel, Japántól, USÁ-ig!
47.
47.
#45: Már nevet kéne változtatni!
46.
46.
p3ti
#44: Szerintem meg menj el a Playstation védőügyvéd tanfolyamra . Én azt írtam le amit tapasztaltam . Sok külföldi ismerősöm és rokonom van , ebből 1-2 emberrel szoktam neten játszani . Ha pontosan el olvastad volna amit írok akkor nem haboznál eszetlenül . De ha ennyire kételkedsz abba hogy melyik rendszer a stabilabb , akkor olvass utána ... Én egy szóval sem mondtam hogy a PSN sz*r , azt mondom hogy a live jobb . De nem fogok olyannak vitatkozni akinek az a nickje hogy PSfanboy és a boxos hírnél próbál hittérítőt játszani . Az hogy ki milyen szolgáltatást nyújt azt sz*rom telibe , nekem fontosabb hogy normális minőségben és élvezhetően tudjak játszani az adott személlyel aki pont hogy a világ másik felén tartózkodik . És erre a PSN messze nem volt alkalmas .
45.
45.
Bisur1996
#44: "és ezt nem azért írom, mert PS fan vagyok!"

Hát ez vicces, mi is a neved? PSfanboy... És, hogy rácáfolsz :D Ráadásul rosszul is :P
Különben meg PC-s vagyok... szóval semmi MS fan, csak azért várom a kövi konzol gent, mert akkor az a PC-t is húzni fogja.
44.
44.
#43: Már miben is jobb az Xbox Live a PSN-től? Szerintem semmiben!

Inkább ne is menjünk bele, melyik mennyi szolgáltatást tud, vagy támogat! Nagyon is korrekt a PSN, és ezt nem azért írom, mert PS fan vagyok!

Nekem is volt többször is Xbox360-am, legalább 2x-er, és semmit sem láttam benne, amiért meg kellett volna tartanom. Talán az exklúzívjai miatt megtarthattam volna! Gears of War, azt lőttek!

Nekem sokkal jobban tetszik a PSN; letisztult, és könnyen kezelhető! Főként meg, mert ingyenes a multi.

Amit meg írsz, arra csak azt tudom mondani, LEHET, hogy szar a külföldi, jelen esetben a brazíliai kapcsolat! Erről nem a PSN tehet! Ilyen pitiáner dolog miatt nem lehet lefokozni a PSN-t, a Live-val szemben.
43.
43.
p3ti
#34: Pont hogy ki hagytad az 1ik fő okát amiért veszik az emberek boxot . Aki kicsit is szeret játszani a Neten haverokkal és ismeri a liveot , az szintén boxot vesz . Ingyen Online ide vagy oda , a box net része messze jobb a PSNnél , erről nekem mondhat bárki bármit , mivel itt áll mind 2 gép és tapasztalatból beszélek. PSN pl. olyan játékoknál ahol az 1ik fél külföldi (saját esetemben unokabátyám braziliából játszik) látszódik az igazi minőségbeli különbség . Ez magyarországon belüli kapcsolatnál nem feltűnő , de már a német magyar kapcsolatnál észrevehetőbb .
Nekem mindig is PSem volt , de miután anno meg vettem a boxot megjelenéskor nagyon meg szerettem a gépet . És a 2005 novemberi gép nem romlott el egészen 2010ig amikor nem azért cseréltem le mert sz*r lett , hanem mert nem volt rendes HD ki mente .Amennyiben nem lesz minden digitális az új boxon , akkor az is itt fog csücsülni a TVm előtt .
41.
41.
trulyxy
#40: ezért ne kérj bocsánatot :D én is azt hallottam amúgy és abba a hitbe voltam :D, csak most néztem meg neten. De ettől függetlenül lehet nem is így van ahogy én írtam :D
40.
40.
Mortician
#37: , #38: Bocs, én korábban ezt hallottam. Tévedni emberi dolog.
38.
38.
trulyxy
#36: "A BD szabványt az elektronikai termékek felhasználóinak egy csoportja és PC-társaságok – közös nevükön Blu-ray Disc Association (BDA) – fektették le 2006-ban
A Blu-ray lemez támogatói között olyan nagy neveket találni, mint az Apple, Dell, HP, Hitachi, LG, Mitubishi Electronics, Panasonic, Pioneer; Phillips, Samsung, Sharp, Sony; TDK, Thomson, Twentieth Century Fox, Disney, és a Warner Brother's Entertainment."

ezeket a neten találtam :D
37.
37.
Sakee
#36: Szerintem a Blu-ray jogai nem (csak!! ) a Sony-nál vannak,hanem több cég kezében.....Sony is benne van,de nem csak ők!!! Aki pedig fizet jogdíjat,annak eladják.....Ennyi erővel nem lenne csak Sony Blu-ray lejátszó!!!!! Minek adják el a konkurenciának,ha az övék.....?? http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc_Association
34.
34.
ribizly
#31: Én csak annyit mondok, hogy három oka van amiért az emberek többsége az M$ konzolja mellett döntött.
1. Előbb jött ki (még akkor is, ha rengeteg erőforrást emészthetett fel, hogy cserélni kellett a leégett konzolokat garanciában, a piaci részesedése így nőhetett csak meg).
2. Olcsóbb, mint a PS. Ez tény. Lehet a live meg fizetős, de az elsőre kiadandó összeg kisebb.
3. Könnyebben törhető. Akár tetszik akár nem, ez is szempont volt.
Volna még pár ok, ha nagyon gondolkodnék... A PS3 mellett meg a neve áll és a PS1-2-vel megfogott elégedett vásárlók. Ingyen online game. Az exkluzív játékokat is ide lehetne sorolni, de amikor ilyen 2-3-4-5(!) éves fejlesztések vannak, akkor ez szerintem kevésbé jelent vásárlóértéket.
33.
33.
Fight!
Baz....eg h ezek is pont világ végére akarják az új xboxot..xD
32.
32.
IGN-en volt egy hírmorzsa még pluszban, mégpedig az, hogy blu-rayt pakolnak majd az új gépbe. Én ezt mondom már egy éve, hogy muszáj bele tenniük blu-rayt mert az a következő adathordozó a dvd után. Mindjárt mondjátok hogy nem lehet mert Sonynak nyomja akkor a lóvét, stb, stb, de szerintem bőven meg fogja érni nekik. DVD már kimúlt a játékoknál, nem is fér rá rendesen...

#2: Beépített kinect lehet, de kamera akkor is külön kell hogy legyen mert azt úgy kell elhelyezni hogy jól funkcionáljon, és nem hiszem hogy a gépet akarják majd pakoltatni össze-vissza :)
31.
31.
#24: A PS3 is 165 000 Ft-tal jött ki annak idején! Aztán Volt, a 40 GB-os 107 000 FT. Amikor én vettem, 2008-ban, akkor a GTA4-es pakk volt 118 000 Ft, az 576 shopban! Ezt csak azért írom, mert ez így helyénvaló!
30.
30.
p3ti
#3: A nintendo Wii-nél meg 20 jobb a ps3 teljesítménybe , eladásba meg meg sem közelíti , ennyit arról mi mennyire jó.
28.
28.
trulyxy
#8: a képen egy xbox360 van(devkit) :)
26.
26.
Scorpion02
#22: Ugye nem flashelt?:D
25.
25.
tattoo.ink.
#3: lehet hogy jobb lesz a ps4.majd valamikor.de most akkor is next xbox-on van a világ szeme,hogy mit tud,hogy fog kinézni,stb.és szerintem mindenki,akármilyen gépe legyen,ps xbox,vagy pc,érdeklödéssel fogja várni eme szüleményt.persze hacsak nem igazi barlangi troll.és ez igy lesz a ps4 nél is.szeretettel várjuk a jövö nemzedéket.
24.
24.
pettung
hiába pakolnak bele kitudja milyen erös kártyát meg procit , ha a konzol ára a csillagos eget fogja verni ... tuti h szép kis summát fognak kérni a gyártók az új konzolokért s itt nemcsak a boxra gondolok... dekiváncsian várom h milyen lesz :-)
23.
23.
pettung
#3: egyet értek , de csak azért mert ps fan vagyok :-) izélsek és pofonok ,a box is egy kurva joo kkonzol , de a ps mégis csak régebbtöl van a piacon
22.
22.
jerryyy995
1 éve vagyok (büszke) Xbox tulaj, sok játékot kell még kipróbálnom/végigvinnem az új megjelenése előtt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...