Nem a múltba néz a Resident Evil

  • Írta: InGen
  • 2012. február 7.
  • Hír
Link másolása
Néhányan azt várják a Capcomtól, hogy a Resident Evil első részeiből merítsen, hozza vissza a túlélőhorror hangulatot, és forgassa vissza az idő kerekét a kilencvenes évekbe. A Capcom azonban köszöni szépen az aggódást, de nem a múltból akar élni.

Erre az első és legjobb példa a Resident Evil: Operation Raccoon City, melynek kapcsán a sorozat producere, Masachika Kawata azt találta mondani, hogy ez a "mi lenne, ha" világa, ami nem igazán illeszkedik be a sorozatba, annak ellenére, hogy a második és harmadik rész idején játszódik: "Mivel más a nézőpont, és máshogy zajlanak az események, ez lehetőséget adott nekünk arra, hogy új ötleteket valósíthassunk meg."


Aztán ott van a Resident Evil 6, amivel kapcsolatban Yoshiaki Hirabayashi producer elmondta, habár végtelenül tisztelik a korábbi RE-játékokat, egyáltalán nem fókuszálnak egyik korábbi címre sem a fejlesztés során, majd hozzátette: "A hatodik résszel reméljük, hogy egy még nagyszerűbb anyagot tudunk készíteni, mint a korábbi játékok."

Hirabayashi elmondta, persze igyekeznek tanulni a korábbi részek hibáiból. A történet nagyon karakterközpontú lesz, hiszen visszatér a negyedik és az ötödik rész főszereplője is, de több főkaraktert még a következő időszakban mutatnak majd be.

43.
43.
p3ti
Nekem tetszik az egész sorozat , úgy ahogy van . Tetszett az összes része . Imádtam a zerotól egészen a 3ig , az egyedi Resident Evil hangulata miatt . Aztán mikor később megjelent a Resident evil remake akkor tetőzött a rajongásom a sorozat felé . (azóta is itt dekkol az összes resi rész gamecubera) A code veronica pedig 3 fajta konzolon is itt csücsül a vitrinben . Nagyon tetszett a 4. része a tartalmassága és a szavatossága miatt , viszont ott már kicsit hiányoltam a slattyogó zombikat és a deprimált hangulatot :) De úgy voltam vele , erre is el kanyarodhat a sorozat . A resident evil 5be kimondottan hiányoltam a horrort , az már túl akciósra sikeredett számomra , viszont a coop része egyenesen isteni volt . Én nem bánom hogy megy tovább a vonal a 6ig résszel , viszont ha egy kicsit is bele olvasna a capcom a rajongói fórumokba , akkor a Raccoon City helyett kaphattunk volna egy Remaket . De nem ilyen HDval fel polírozott új kiadásra gondolok , hanem minimum a Resident evil remake(NGC) színvonalat. Akár a 2 vagy a 3. részből . Ettől függetlenül szeretettel várom a sorozat folytatásait .
42.
42.
Vopesz
#15: Én sem értem miért hagyták abba a japánok ebben a generációban a horror játékokat, azokhoz nagyon értettek. Mondjuk ne vonjuk még le következtetést erről a játékról se, 3 történetszál lesz benne, Leon részei állítólag a régebbi horror hangulatot fogják idézni.
38.
38.
aRkye
#37: Képzelheted, ha végig olyan hatása volt a játéknak :))) Konkrét ezt hiányolom a horror játékokból, a paráztatást.
Szerettem nagyon a psx korszakos Resiket és Silent Hillt, aztán érkezett a generációváltással a Code Veronica és a Silent Hill 2, amik még le tudtak kötni, szal tetszettek, de miután megismerkedtem a Fatal Frame-mel (európában Project Zero), hangulatilag minden más alul maradt számomra. Ilyen hatást még egy játék sem gyakorolt rám. :)
37.
37.
Deadpool
#36: Ha jól emlékszem igen, az első rész volt az, de nem tudnék egy jelenetet kiragadni :D haverom berakta, játszottam vele egy keveset, majd mondom: ez unalmas. Persze utána jöttek a dolgok, a hanghatások, a képi világ, és minden más, ki is vetettem a játékot :D sok mai horror játéknak nincs olyan parázatot hangulata :D. Bár ha lenne belőle új rész, vagy HD, szerintem nem játszanék vele, szeretem, ha békések az álmaim :D
36.
36.
aRkye
#35: Első rész? Lépcsős jelenet?? :))
35.
35.
Deadpool
#30: Az egy olyan játék volt, hogy kb 20 percet játszottam vele, de elég is volt. Beparáztatott kilóra :D

A hírhez pedig hozzá szólva. Szerintem nem gond, hogy ha változtatnak, és nem a múltban élnek. Változás nélkül nincs fejlődés, unalmas lenne, ha minden játék megmaradna ugyanannak, mint az előző részei, oké, ez alól kivétel az új Dmc, de csak a főszereplő miatt.
Aki pedig arra panaszkodik, hogy az újabb Re részek nem annyira ijesztőek, velük egyetértek. Az 5. rész DLC-je, a LIN volt a horror rész, hátha a 6. részben Leon részei hasonlóak lesznek.
Tényleg, úgy hallottam, hogy a 6. rész, az előzménye lesz az 5-nek, erről van valami megerősítés?
34.
34.
aRkye
#33: :DDD na most jót nevettem!! Bár ilyen egyszerű lenne :))
33.
33.
Freed
#32: Úgy legyen...Lehet hogy pont a mi komijaink fogják inspirálni a fejlesztőket hogy megcsinálják :-DDDD
32.
32.
aRkye
#31: Egyre gondolunk! Megelégednék a HD-s változattal, de olyan minőséggel mint mondjuk a Halo Anniversary. :) és akkor nem félnék attól, hogy valahol elrontják :)
31.
31.
Freed
#30: Ismerős...A szellemek fekete-fehérek voltak a fényképezőben és valami sötét lepdőkkel teli szobára is emlékszem...Jó lenne csinálni neki egy remek-et :-) elviselném.
30.
30.
aRkye
#29: Nem mondhatnám. Eredeti címe Fatal Frame. Ebben csak egy fényképezőgéppel láthattuk a szellemeket, és le kellett őket fotózni, hogy megsemmisüljenek, és az egésznek nagyon parás hangulata volt, sőt a következő két rész hangulatilag hajazott a japán horror filmekre, mint pl. A kör.
29.
29.
Freed
#15: A Project Zero az ami hasonlított a Siren-re?
28.
28.
Freed
#27: Erről van szó.Nálad a pont öregem.
27.
27.
samatagrav09
Az hogy nem a multból akarnak élni nem azt jelenteni hogy egy más játékot csinálnak hanem hogy hanyagolják a régi módszereket és helyette behoznak valami újat mert kiváncsi lennék hogy mit mondanátok ha az összes resident evil rögzített nézetes kastélyban kószálós dolog lenne akkor azt mondanátok "ezek semmi újat nem tudnak mutatni"
26.
26.
shatterhand
#24: akk tényleg nem nagyon van választék
24.
24.
aRkye
#18: a Siren már kilőve, a ps2 korszakos rész, Condemned is, és a Dead Space első is! :)
Tetszett a Condemned, a hangulata nagyon ott van, a Dead Space-nél pedig Aliens utánérzetem volt, de szintúgy a hangulata lenyűgözött! A második még a polcon van. :) A Siren valamiért nem kötött le...
23.
23.
aRkye
#18: a Siren már kilőve, a ps2 korszakos rész, Condemned is, és a Dead Space első is! :)
Tetszett a Condemned, a hangulata nagyon ott van, a Dead Space-nél pedig Aliens utánérzetem volt, de szintúgy a hangulata lenyűgözött! A második még a polcon van. :) A Siren valamiért nem kötött le...
22.
22.
Freed
#21: Ennyi erővel COD sorozat se legyen mert minek...Én szívem szerint sírnék ha nel lenne többé Resi...El kell hogy rugaszkodjanek és szükség van rá hogy "csűrjék-csavarják" a történetet mert ha minden rést arról szólna hogy Raccoon City-ben vagyunk ill Wesker papa kastélyában és már a 6. rész is errről szólna,...na az lenne aztán a szívás és rohadt mód unalmas lenne.
21.
21.
Teuton
Őszintén? Ha nem a múltból (resident evil 1-3) akarnak megélni, akkor ne az legyen az új játékok neve hogy Resident Evil.
Kezdjenek egy teljesen új világot új karakterekkel, ne pedig ezt csűrjék-csavarják "ötletmegvalósítás" (WAHAHAHA, OH WOW) néven, mint egy óvodás.
20.
20.
Freed
#19: Jó.jó bocsánat...volt már Alone in the Dark sorozat is de az totál másról szólt mint a Resi. sorozat.
19.
19.
Freed
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem mind az 5 rész tetszett, ill. a mellékrészek is...Nem tudják soha viszahozni az 1.2.3. hangulatot soha. Az a kor lezárult egy fix kamerás abban a korban szuper hangulatú játék volt, de az is csak azért mert még nem volt akkoriban olyan, de még hasonló sem akadt a piacon. Várom a 6. részt ugyan úgy a Raccoon City-set is...Ez van emberek. Valakinek bejön van akinek meg egy full maxos game is sz@r.Lehet válogatni :-)
18.
18.
shatterhand
#15: próbáld ki a sirent
vagy a condemned 1-2-t
de ha azt veszem a dead space 1et is idevenném (a 2. már akciósabb)
16.
16.
aRkye
Elhiszem, hogy kell újítani műfajon belül, de így??
15.
15.
aRkye
Azt hiszem elszállt minden reményem, hogy lesz még valaha is igazán túlélő horror, mint akkoriban, az első 3 rész, az akkori Silent Hill részek, a nagy kedvenc Project Zero (amitől annyira paráztam mint még soha más játéktól sem). Elmúltak azok az idők, sajnos... Nem értem miért kell ennyire akció orientálissá tenni egy műfajt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...