Remek formában a Diablo III

  • Írta: InGen
  • 2012. február 24.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis erről próbál mindenkit biztosítani a Blizzard, miután a napokban az egyik community managerjük kissé félreérthetően fogalmazott a fórumokon. Megjelenési dátumot is ígértek hamarosanra - mármint, hogy hamarosan majd bejelentik, hogy mikor fog megjelenni a cucc.

A humoros community manager

A Bashiok néven ismert community manager, Micah Whiple a Blizzard fórumain a minap azt találta mondani, fél attól, hogy az emberek túl nagy elvárásokkal vágnak neki a Diablo III-nak, és így esetleg csalódni fognak. Így mindenkit arra szólított fel, hogy "ne gondolkozzanak azon, mennyire ütős is lesz az játék".

Mondandóját egy filmes példával próbálta erősíteni: "Csak képzeljük el, hogy ez egy új Shyamalan-film. A Hatodik érzék persze fantasztikus volt, és a Sebezhetetlennek is megvoltak a klasszikus pillanatai, de ez a játék inkább a Falu vagy a Jelek folytatása lenne. Szóval várjatok egy kicsit kevesebbet, de azért vegyétek meg a játékot, és minden rendben lesz, oké?"

Ezek alapján persze az internet egyértelműen levonta a következtetést: a játék valószínűleg rossz állapotban van, s a fejlesztők nem fogják tudni elégedetté tenni a rajongókat.


Csak ironizáltunk, aggodalomra semmi ok

Látva a reakciókat, Jay Wilson, a Diablo III vezető tervezője csapott bele a fórumokba, és tisztábba tette a dolgokat, kezdve azzal, hogy Bashiok kommentje "nyilvánvalóan szarkasztikus" volt, s persze "semmi sem áll messzebb a valóságtól".

Elmondása szerint a játék "jó állapotban" van, bár aztán átfogalmazza: "Valójában a béta van jó állapotban, míg az általunk éppen nyúzott legutolsó teljes verzió nagyszerű állapotban van."

Már a végén járnak

Wilson szerint a többi Blizzard csapat rendkívül támogató velük, mert látják, hogy gyakorlatilag 0-24-ben dolgoznak a játékon. De ez csak látszólag brutális: "Valójában, ahogy folyamatosan játsszuk a játékot, hogy elvégezzük a végső optimalizációkat, hibajavításokat és finomhangolásokat, az számunka egy igazi élmény. Mindig tudjuk, hogy egy Blizzard-játék már majdnem kész van, ha úgy kell szólnunk a fejlesztőinknek, hogy ne csak folyamatosan játszanak, hanem néha dolgozzanak is. És itt most ez a helyzet."

Végül még egyszer kijavította Bashiok kommentjét, szerinte ugyanis természetes, hogy a játékosoknak magas elvárásai legyenek egy Blizzard-termékkel szemben, és ők is azt akarják, hogy magas elvárásaink legyenek, hiszen ez biztatja őket arra, hogy a lehető legjobbat adják ki a kezeik közül.

31.
31.
GMatyi
2 napja írták a D3 főoldalán h a PVPt tökéletesítik most és hamarosan bejelentik a konkrét megjelenési dátumot...
30.
30.
#20: #20, 23: Nem bántásképp, de ebbe mindketten szépen belefutottatok :)

#27,28: Szoktam volt mondani, hogy ne csak nézz, láss is, de azért kösz srácok, van még remény az intelligens élet-re itt a földön ! :))) \o/

#29: Nem tudom, hogy a "CDG" árul-e virágot, de ha igen, becs szó: legközelebb onnan rendelem 8)
29.
29.
rico88
#21: Szerintem arra gondolt, hogy csak single player-rel tudsz majd játszani ha virágbolti példányod van.
28.
28.
daenath
#20: Ne legyel te annyira biztos ebben, vagy te szoftver fejleszto vagy? Olyan nincs hogy nincs, foleg a szamitastechnikaban :P Mielott megvetem volna a SC 2-ot letoltotem es kiprobaltam, es lam ment a single player, nem lesz ez maskep a Diablo 3-al se.
27.
27.
Trapyd
#20: Már meg ne haragudj, de te miről beszélsz ugyanis Tom azt mondta, hogy a bolti, eredeti, originális, pénzért vásárolt, legális példányhoz felrak egy fixet és off fog vele játszani (ha valóban megoldják). Szövegértés nulla és nem szeretem az ilyen embereket akik csak okoskodva szeretnének felülkerekedni a másikon.
26.
26.
memory0911
#21: a letöltés illegális! és ráadásul ha letöltöd igen, még a single playerel sem fogsz tudni jáccani, legalábbis normális körülmények között biztos nem...
21.
21.
kopic
#20: Mi ?! Ha Diblo 3-at majd letöltöm, akkor még a singlepayerel sem tudok majd játszani ? Vagy mi ?
20.
20.
headhunter86
#15: Te miről beszélsz? Ezzel online nem fogsz tudni játszani, eredeti nélkül. Offline se biztos, max buherált szerverrel ami közel sem lesz olyan mint az eredeti, lásd BETA emu szerver.
Szerintem ne táplálj magadnak ilyen reményeket, mert ezzel törttel nem igazán fogsz normálisan játszani. Lásd: SC2, csak itt még a single se fog menni...
19.
19.
kopic
#18: Értem. Kösz a segítséget! Lehet hogy meg fogom venni!
18.
18.
#16, 17: Az eredeti Diablo fejlesztői közöl szálltak ki jó páran (ha jól tudom) és készítették el a Torchlight-ot. Tehát ez nem olyan, mint a Diabló, ez maga a Diabló, csak épp "eggyel kevesebb 'A'-s kiadásban" :)

Részben ez meg is látszik az eredményen, mivel sokkal kisebb "büdzséből" építkeztek, viszont egy csomó ponton meg épp, hogy rugalmasabb maga a játék. Nincs igazából komoly történet, és "lineáris dungeonok" vannak (viccesen hangzik, de ha kipróbálod a D2 után rá fogsz jönni, mire gondolok).

Nagyon jól lehet specializálódni brutális közelharcosnak, varázslónak, vagy lőfegyverekkel távolról irtva az ellenséget és iszonyatosan jól fejleszthetőek a cuccok. A felfedezés öröme, a harc és fejlesztést nagyon jól eltalálták, és baromi hangulatos az egész. Most, hogy bejelentették a második részt, már 1000 forintér is hozzá lehet jutni, annyit mindenképp megér ! Nekem a második is "instant get" lesz ... :D
17.
17.
kopic
#16: Olyasmi mint a Diablo ugye ?
16.
16.
kopic
#15: OFF: A Torchlight jó játék ?
15.
15.
#12: OFF: Számomra abban, hogy még nincs meg :)
De egyébként ha felmész a http://www.torchlight2game.com -ra akkor ott egy csomó fantasztikus featurét emlegetnek, ilyeneket :

- Coop multi ( ez nem tudom, hogy volt-e az egyben, mert csak singlét játszom )
- moddolási lehetőség torchED2
- nyílt világ (nem csak a városból portálozgatunk)
- "customizálható" karakterek

Az elsőt is baromi kedvező áron adták és a második is 5k huf-ért rendelhető elő. Ami nagyon baráti, lévén számomra simán felért az első is egy teljes értékű játékkal...

ON: A D3-al kapcsolatban csak annyit, hogy ha hozzák a D2 minőségi színvonalát 3D-ben akkor nem lesz semmi baj. Az elején fostam a videók miatt és morogtam az online kötelezettsége miatt, de előbbi szépen javulgatott az utóbbira meg úgyis lesz "ügyes megoldás". (gy.k.: a bolti _megvett_ dvd-s-re kell egy "fix" és nyenyenyenyenye ! :)
14.
14.
kibz
Ne csak játszanak hanem dolgozzanak is :D pff bárcsak nekem lenne ilyen munkám
13.
13.
kopic
Tényleg ideje lenne már egy végleges, és tuti biztos megjelenési dátumnak! Mert a 3-4 év elteltével még ez nem történt meg!:S És engemet ez már nagyon idegesít!
12.
12.
Elyas
#6: éljen a TL 2 :D

nagyon bejött az első rész! Ha a 2 essel játszottál már akkor elmondanád miben más mint az 1?
11.
11.
elfdefender
10.
10.
M3rcy
Kínának már Diablo V-je van, sőt, kiegészítő lemeze is hozzá. http://diablo.incgamers.com/gallery/data/516/diablo-V-chinese.jpg
9.
9.
jszili32
De hiszen ez a játék már 12x megjelent!!
8.
8.
NinjaNorb
7.
7.
Necreon
#5: Magára vessen aki ilyesmit vár el, s a saját rossz példájából, de tanuljon! Én fan-nak vallom magam, és egyáltalán nincsenek nagy elvárásaim - pontosan ezért fog lenyűgözni, ezért fogom élvezni minden pillanatát, és ezért éri meg nekem a 30k-t a CE.
6.
6.
Cooper911
Hát igen. Tuti jó lesz, de ennyi idő alatt már akár a Diablo4-et is csinálhatnák. A Starcraftot is csak húzzak halasztják.

Én nem bánom hogy most nem jön legalább lesz idő a Torchlight 2 re.

Egyébként ez a nyilatkozat is csak arra volt jó hogy ne csökkenjen a D3 iránt az érdeklődés.
5.
5.
jani091
Amúgy nem értem mit tötyörésznek rajta ennyit. Ugyan az lesz mint a Starcraft 2 -nél, hogy tulajdonképpen kapunk egy feljavított grafikájú első részt vagy egy évtized fejlesztés után. Ami egyáltalán nem baj, hiszen bevált recepten ne változtass, na de azzal, hogy így elnyújtják csak azt ültetik el a rajongókban hogy mekkora forradalom lesz itt kérem szépen, aztán meg a pofára esés...
4.
4.
shooter1234
#2: Bizony, bizony, ráéreztél, s remélem igazad lesz! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...