GDC 2012: Az Unreal Engine 4 is ott lesz

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Epic bejelentette, hogy a jövő heti Game Developers Conference-en bemutatja a negyedik generációs Unreal Engine-t. A rossz hír az, hogy a bemutató zárt ajtók mögött zajlik majd, csak külön meghívóval lehet bejutni rá, és tilos bárminemű felvételt készíteni róla. Azért ez is valami.

Az Epic a tavalyi GDC-n mutatta be az Unreal Engine 3 alaposan felturbózott változatát, és a Samaritan techdemó után idén is készül újdonsággal, mégpedig egyenesen a következő generációs játékmotorját fogja bemutatni, zárt ajtók mögött.

A fejlesztőcég konkrétumokat nem árult el a negyedik generációs Unreal Engine-ről, annyit tudunk mindössze, hogy évek óta dolgoznak rajta a vállalat munkatársai. Bár a jövő heti GDC-s bemutatóról nem készülhetnek felvételek (erről külön papírt íratnak alá még azokkal kiváltságos partnerekkel is, akik bejuthatnak az eseményre), vélhetően némi infó így is kiszivárog majd a jövő játékainak meghatározó engine-jéről.

Az Epic egyébként több bemutatót tart majd a jövő héten az Unreal Engine 3-mal kapcsolatban, továbbá a cég munkatársai, így Tim Sweeney, Cliff Bleszinski, Rod Fergusson és Simon Hurley (Chair Entertainment) több kerekasztal-beszélgetésen is részt vesznek majd.

19.
19.
Henry82
#15: Szerintem meg ebből a generációból kihoztak mindent amit lehetett, ahogy Hubert is írja, már a két konzol telesítménye akadályozza a grafika további fejlődését, így PC-t sem érdemes jelenleg tovább fejleszteni, mert ennál a grafikai szintnél megragadtunk, kéne már az új generáció, hogy a megakadt lemez tovább pöröghessen! :D
18.
18.
Hubert Cumberdale
#17: Na ezaz... Rá vannak kényszerítve, mert azért azt sem várhatja el senki, hogy ne csináljanak olyan motort, ami a mai PC-kett kihasználja teljesen, hisz, akkor csődbe menne a fél világ, meg amúgy is, ha már 300 rugót kiad blood istván a gépére, akkor azon ne csak olyan grafikájú játékok fussanak már el, amit a mai konzolok tudnak produkálni, mert akkor játék közben elalszik a videókártyája. Épp ezért kellene egy új konzol, mert akkor mindenki boldog lenne, kivéve minket, csóró magyarokat :P De eleinte táncsak kiadnák ps3-ra meg 360-ra is í nextgen játékokat lebutítva nem? Akkor meg végre egy nagy boldog család lehetnénk :D
17.
17.
rezy
#16: Hát a Battlefieldnél nem is sikerült még lebutítani sem normálisan, szerintem csúnya lett xboxon, pont tegnap játszottam ki, hd packkal is randább, mint sok más boxjáték, szóval véleményem szerint a pc-re álltak rá főleg a többit meg összecsapták!
16.
16.
Hubert Cumberdale
#15: Kisajtolni? Azt se tudták, hogy hogy butítsák le a BF3-at, hogy elfusson, de nézzen is ki valahogy....
15.
15.
waker8
#14: sztem van mit még kisajtolni a jelenlegi generációból, a BF3 is egész szépen elment a jelenlegi konzolokon, viszont pc-n elég magas volt a gépigénye
14.
14.
Henry82
#13: Azért csak jöjjön az az új generáció, ne álljon meg a technikai fejlődés, mert neked most nincs rá keret, sokaknak van.
13.
13.
waker8
most úgysem lenne rá keret
12.
12.
waker8
addig jó amíg nincs új generáció, nem kell új videokarit venni, jó egy 4 éves is :)
11.
11.
#8: OFF, de hát ez eddig is nyilvánvaló volt.
a pc teljesitménye már rég beérte a konzolokét, ergo vesztegel. vagyis új generáció kell, hogy pörögjön a bolt. ha nem lesz, akkor a sok madár mire veszi meg a fullos videókareszt? minek a teljesítmény, ha nem használod ki? hogy mutogathasd a unigenny tesztelőprogramot meg a 3dmark pontszámot? ugyanmár...
én azt mondom legyen új generáció, ideje már.
szerintem a warez miatt nem siet a m$ sem. vagy talán épp azért siet, még nincs megerősítve. az biztos, hogy a sonynál ettől nem kell tartani :)
csapdás mindenhogy, ha feltörhető a gép akkor azért fogy több, ha nem, akkor meg beragad - mint a ps3. én tennék rá magasról hogy warez van, DLC-k, m$ live miatt, sony psn miatt. bőven meghozza a hasznot, bőven.
10.
10.
Raatkainen
Minden bizonnyal a dx11 már nagyobb szerepet kap benne. Legalábbis remélem.
9.
9.
adam25
nemrosz...
de a Frostbite 2 is next generation technology.a jelenlévő platformokra optimalizálva.mire ez kijön addigra Frostbite 3 lesz :)
8.
8.
#5: Ne legyél pesszimista, a motort használhatják akár ebben a generációban is, maximum nem lesz kihasználva... DE !!! Itt a lényeg: ha most mutatják be és tegyük fel, hogy nincs ott a fejlesztőknél az SDK, akkor minimum 2 - 2.5 év mire ebből kézzel fogható játék lesz... Addigra pedig még távolabb lesznek a konzolok a PC-től.

Szóval vicces, de lehet, hogy pont a fejlesztők fogják kierőszakolni a generáció váltást, még ha az MS és a Sony esetleg még húzná-halasztaná is!
7.
7.
Falcon
Biztos sokkot kapóan dúrva lesz!
6.
6.
volkornka
na erre nagyon kíváncsi vagyok.
5.
5.
MoRT2195
#4: Persze... Te láttad annak a játéknak a grafikáját? Nem hiszem ha ezt mondtad. Ha meg eleve azzal jönne akkor már le lenne leplezve a motor, mivel láttunk már a játékból nem 1 videót.
4.
4.
kopic
#3: Meg sztem az új játékukat a Fortnitetot már ezzel a motorral fogják csinálni!
3.
3.
kopic
Már eszméletlenül várom hogy milyen lesz!
2.
2.
Donpedro
Várjuk a kézikamerás felvételeket :P A Wikipédia szerint erre a konzolgenre kezdték el tervezni, szal ideje volt már. Fel kell zárkózni a Frostbite 2-höz :)
1.
1.
strike19
Várjuk. Vajon a tűznek a fénye.Ugyan olyan lilás lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...