Átveszi a korábban megvett játékokat az Origin

  • Írta: InGen
  • 2012. február 28.
  • Hír
Link másolása
Különböző Electronic Arts-játékok véletlenszerűen feltűnnek az Originen a megvásárolt játékaid között? Nem, nem hallucinálsz, úgy néz ki, hogy a kiadó van olyan kedves, és ellenőrzi nekünk a korábban megvásárolt EA-termékeket, amiket aztán betesz a Originbe.

Több felhasználó is észrevette, hogy olyan régebbi EA-játékok kezdtek feltűnni az Originen, a megvásárolt anyagok között, mint a The Sims 2, a Dragon Age vagy éppen a Dead Space 2, melyeket még a szolgáltatás indulása előtt vagy pedig Steamen vásároltak meg. Miről van szó?

Egyelőre nem tudni pontosan, de az mindenesetre köztudott (most már), hogy az Origin ellenőrzi a felhasználók helyi fájlait anélkül, hogy azokról bármiféle jelentést küldene online az Electronic Arts felé, így lehetséges, hogy a Steam adatállományát is ellenőrizni tudja. Ezen kívül a régi regisztrációs EA-felhasználói rendszert is beleépítették az Originbe, így a korábban ott regisztrált játékok is gond nélkül bekerülhetnek.

Az persze sosem árt, ha a korábban, akár dobozosan megvásárolt játékok is felkerülnek az Origin felhasználói fiókunkba, hiszen ez azt jelenti, hogy mindig és bárhonnan elérhetjük őket.

11.
11.
Optimus Prime
#10: Ez nézőpont kérdése. Lentebb inkább szarkasztikus voltam, de van pár barátom, akik vért izzadnak, hogy reggljék régebbi játékaikat Orignen. Mert jobb, mint a retail megoldás. Szóval ez nekik jó hír.
Egyébként, ha a gépedre telepítesz ,de törölsz is valamilyen eA terméket az tuti hagy fontos nyomokat, plusz az aktiváció. ez alapján az Origin szerintem ezt látja. Rég tudjuk azt is, ha egy újabb, de steamen vett EA címet aktiválunk, akkor az Origin képes a Steames telepítést is elindítani. Akár Dteam nélkül is. Mert látja, hogy fent a gépen.
10.
10.
hedzsooo
Ez most akkor egy jo, v. inkabb rossz hir?

Az EA Origin kliensenek modszerei szamomara nem igazan tisztak..., barmilyen allomanyt tud akar ellenorizni a PC-n, ami nincsen titkositva mondjuk?
9.
9.
Optimus Prime
#2: Hol élsz te, ember? Nem ismered az 1984-et? már rég megírták, már rég így megy. winston nem győzheti le Big Brothert. Viseld el a csizmát az arcodban. :)
8.
8.
hl89x9
"a kiadó van olyan kedves, és ellenőrzni ..."
avagy miért nem szeretem az Origin-t
maradjon a saját könyvtárában a cuccaival és nem scannelje a gépet
ha meg valaki egy korábbi gamet vagy dobozosat akar beregelni az adjon meg CD kulcsot és kész
7.
7.
shifteeh
Ha valaki használja a facebookot, egyéb közösségi oldalakat, google-t, okostelefonja is van stb., annak a legkisebb gondja, hogy az origin kutakodik a pécéjén. Ettől függetlenül gusztustalan, hogy mit meg nem tesznek manapság a haszonért...
6.
6.
gucho
Én meg úgy jártam hogy megvettem az OriginStore-ban a Mass Effect első részét 3 nap után letiltották. Felvettem a Helpdesk-el a kapcsolatot, hogy mi történt. Három hete folyik az ügy, miszerint "kétes" a kódom eredete.
Mi lett volna ha máshonnan veszem meg digitálisan? Kíváncsian várom, hogy mi lesz a döntés, de hatalmasat hibáztak. Ezzel pedig rossz pontot szereztek nálam, pedig eddig nem panaszkodtam az Originre.
Azért valami kárpótlást majd kérek tőlük...! :-D
5.
5.
Necreon
Most ez mi? Rohadjanak el ahol vannak (már elnézést ezért tajparaszt kifejezésért), ki a f@szom kérte ezt tőlük? Direkt az összes létező játékom távol tartottam az Origin-től a BF3-on kívül, hogy ne kelljen használni ha Crysis 2-őzni akarok, vagy Mass Effect 1-2-őzni. Erre ezek felírják nekem, csak úgy, mert úgy gondolták? MI EZ?!!
4.
4.
daenath
#2: Egyetertek, azert eleg durva hogy csak ugy elenorizek tobb accountomat is es infot gyujtogesen, arrol mar nem is beszelve hogy ma/holnap ki/be jar minden nagyobb ceg a gepembe!!! Ezert vasarolok inkabb dobozost es nem szoktam jatszani multit.
3.
3.
leviske
A Dragon Age-re régit mondani enyhe túlzás. Főképp, hogy az Origin csak az EADM leszármazottja, az meg már a DA:O megjelenése előtt üzemelt.

Amúgy nekem eddig se Mass Effect, se Sims 2-k nem jelent(ek) meg, a ME2/DA/DA2 és a többi meg már az EADM átkeresztelése óta ott virít...
2.
2.
Vicces, hogy egy autó feltörés, lopás, ingatlan betörésnél mennyire "mereven" kezeli a törvény az illegális behatolást, a számítástechnikában, meg ( persze falhasználó teljes egyetértése mellett és akaratával a licence szerződés minden pontjával teljes egyetértésben :) gyakorlatilag az járkál be a gépünkbe aki nem akar... :) Vajon hol kezdődik a privát szféra és egyáltalán van-e még ilyen. Vagy csak mondjon le mindenki minden jogáról a multik és a profit érdekében ?!

Alapvetően az egy helyen látható profil és programokkal nincs is gond (amíg az ea termékek), a probléma, hogy bármikor, bármit nézhet (pl. mi köze a steamos fiókhoz az ea-nak ?) és saját elmondás szerint nem gyűjt adatot és küld információt... Na de ezt ki ellenőrzi és mi számít adatgyűjtésnek ? Ha meg kiderül, hogy mégis akkor egy bocsánattal el van intézve és minden folyik tovább amíg a következő húzásukat észre nem veszi valaki... :(
1.
1.
HerodPK
ez igy van a Dead space 2 t mar athozta:) ..mar csaka tobbi 20 hianyzik:S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...