Egyre biztosabb: jön a SimCity 5

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 29.
  • Hír
Link másolása
Míg a délelőtt folyamán csak találgatni tudtunk a Maxis GDC-s bemutatója kapcsán, most már szinte biztosra vehetjük, hogy az egykor Will Wright által vezetett stúdió a SimCity ötödik részét fogja bejelenteni. A játék jövőre jelenik meg, az első artworkök már megtekinthetők.

Az Electronic Arts még nem jelentette be formálisan a SimCity ötödik részét (a Societies ezek szerint nem volt igazi folytatás, meg tudjuk érteni), de valószínűleg a jövő héten erre is sor kerül: a Maxis a GDC-n különleges vendégelőadók társaságában készül bemutatóra, s bár korábban is arra tippeltünk, hogy az új SimCity lehet a soros, a német GameStar magazin előzetese erre szinte megcáfolhatatlan bizonyítékot nyújt.

A játék fejlesztése jelenleg 30 százalékon áll, a megjelenése jövőre várható. Új motor fut alatta, ami a Glassbox névre hallgat, és olyan tökéletes részletességet biztosít, hogy akár az üzlettáblákon található feliratokat is elolvashatjuk - a srácok egyelőre még polírozzák a grafikát, ezért az újságban is csak artworkök jelentek meg belőle. A SimCity 5 városai élettel telik lesznek, a simek elmennek otthonról dolgozni, találkoznak egymással egy ebédre, tüntetnek, ha kevés a munkahely. Bizonyos épületek testreszabhatók, a játék során fejleszthetők lesznek, gondolunk itt például a rendőrségre és a tűzoltóságra.

Az új SimCityben lesz multi, ami a SimCity 2000 Network Editionjének alapötletére épít: a játékosok egy egész régiót kormányozhatnak a barátaikkal, akik területeket és erőforrásokat oszthatnak meg egymással. A játékban ranglistát is kapunk, a teljesítményünk szerint osztályoznak minket, ami alapján achievementeket oldhatunk fel.

Eddig nagyon jól hangzik, kíváncsian várjuk a hivatalos bemutatót!

12.
12.
vwxyz
Ez mekkora játék, még a mai napig eltudok bíbelődni vele, mármint a SimCity4-gyel :)
Remélem az 5 ugyan azt a játékmenetet kapja, csak vmi ultra jó grafikával, és akkor hibátlan lesz! :D
11.
11.
Raam989
Hirtelen megörültem, hogy SinCity, de aztán... :(
9.
9.
drat576
a Sim City 3000 volt az igazi, azóta downhill..
8.
8.
samatagrav09
Ha lesz olyan jó mint a 4 akkor vehetjük úgy hogy nálam is van :)
7.
7.
dareal
#6: a soc az brrrrrrr, nemtom, nálam az nagyon kritikán aluli. egyszerűsített szutyok. :)
6.
6.
MadDragon
#4: Egyet értek. A Sim City 4-et mai napig nyomják(köztük én is), sőt különféle hasznos kiegészítőt csináltak hozzá. Amúgy Will Wright éppenséggel jobb szerette a Societies-t, mert a 4-et már túl bonyolultnak tartotta. :P
Nem is szerették a rajongók érte.
5.
5.
dareal
4.
4.
bledzer
Ahogy előttem is irták, én is szivesen viszontlátnám a SimCity 4 játékmechanizmusát. A Societies egy nagy darab f*s volt és óriásit csalódtam benne. Viszont ha ez jó lessz, az egyik gépemen megint csak simcity fog futni bármit is csinálok a másikkal. :D :D
3.
3.
alexcargooo
#2: mivel még nem jött ki nem tudhatod hogy milyen lesz:)lehet hogy jobb lesz mint a 4
2.
2.
galmat
A grafika helyett inkább arra kéne gyúrniuk, hogy legalább a simcity 4 játékmechanizmusát és mélységét hozni tudják. Ha ez nincs meg, grafika ide vagy oda, a rajongók maradnak a 4-nél, amivel a mai napig rengetegen játszanak.
1.
1.
aruha
Nagyon faszák a tervek :D Szerintem ha jól sül el, egyértelműen egy pozitív fejlődés lesz :) Köszi a gyors infókat !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...