GDC 2012: Készül a Crytek első mobilos játéka

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 6.
  • Bejelentés
Link másolása
A Crytek terjeszkedik, méghozzá igen agresszíven, a Game Developers Conference-en bejelentett játékáról meg sem mondanák, hogy a németek készítették: a Fibble esetében még - a fejlesztőktől szokatlan módon - a cukiságfaktor is mérhető, ami persze egy jó mobiljátékhoz elengedhetetlen.

A Fibble: Flick 'n' Rollról egyelőre túl sok konkrétum nem látott napvilágot, de a hivatalos weboldalon már olvashatunk róla ezt-azt: itt derül ki az is, hogy a mobilos játék alatt az átalakított CryEngine 3 fut, és támogatni fogja a Crytek új közösségi platformját, a GFACE-t is. A platformlista nem ismert, de a képeket elnézve biztosan nem árt majd egy izmosabb, kétmagos processzorral szerelt okostelefon vagy tablet a futtatásához.

Persze a Fibble nemcsak a látványról szól, a Crytek szerint izgalmas fejtörőkkel teli játékkal van dolgunk, amiben fontos szerepet kapnak a fizikai interakciók, így vélhetően a telefon döntögetése, mozgatása is. Cevat Yerli, a Crytek vezérigazgatója szerint a Fibble kifejezetten izgalmas projekt számukra, hiszen újra a kiváló játékélmény megteremtésére fókuszálhatnak, ami kimondatlanul is, de magában hordozza azt a kijelentést, hogy a fejlesztőket eddig jobbára lekötötte a CryEngine-ek és a hozzájuk készített "techdemók" hegesztése.

A Fibble főszereplője egyébként Fibble, egy (idézünk:) "cuki, de bátor" földönkívüli lény lesz, aki balesetből landol a Föld egyik lakóháza mellett, társaitól pedig elszakad. A játék során a feladatunk az lesz, hogy Fibble-t visszajuttassuk a csapatához, ehhez az érintett ház minden szobáját, zegét-zugát át kell kutatnunk. A megjelenésre tavaszig kell várni, addig csekkoljátok az új látnivalókat!

4.
4.
Hubert Cumberdale
Amúgy ezt magyarok csinálják!!! Hungarikum a drága ^^ Bezzeg ez sehol nincs megemlítve! ejnye.
3.
3.
Alienji
iPhone 5, iPad 3 vagy a Tegra3-mas dolgokra jön valószínűleg.
1.
1.
shifteeh
nagyszerű, még egy közösségi ökörség az eddigi 324 millió mellé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...