Ilyen lett volna a Mass Effect FPS

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Merthogy készült FPS a Mass Effect alapján, más kérdés, hogy a projektet négy hónapnyi fejlesztés után elkaszálták. A BioWare szerint a Team Assault kódnevet viselő ötletből nőtte ki magát az a többjátékos kooperatív mód, ami immár az új játék szerves részét képezi.

Érdekes alkalmazás landolt az iOS-en, a Geoff Keighley tolmácsolásában készült The Final Hours of Mass Effect 3 egy raklapnyi izgalmas sztorit, kulisszák mögötti titkot és látnivalót tartogat a rajongók számára. Az anyag egyelőre kizárólag iPadre érhető el, de hamarosan megjelenik PC-re is.

Ebből derül ki az többek között, hogy annak idején, 2010 márciusában a BioWare megpróbálkozott egy Mass Effect FPS - ez volt a Team Assault - fejlesztésével, azonban az ötletet négy hónapnyi munka után elkaszálták. Keighley elmondja, hogy az eredeti koncepció szerint a Battlefield 1943-at mixelték volna a fejlesztők az Unreal Tournament játékmenetével, majd a multiplayer-orientált programot letölthető formátumban tették volna elérhetővé.

A Team Assault ugyan nem született meg végül, szellemiségében valahol mégis megtalálható a Mass Effect 3-ban: ha hihetünk az alkalmazásnak, a fejlesztőknek ez a projekt adta meg a kezdőlöketet a játék többjátékos módjának elkészítéséhez. Fentebb láthattok néhány képet a programból - a minőségük nem túl jó, ugyanis az iPad-alkalmazásban videóként mutatják be az anyagot, onnan lettek lőve ezek a screenshotok is.

Tetszik?

23.
23.
daenath
Erdekes lett volna az teny, amugy hiabba rinyalnak egyesek hogy retek minoseg, ez egy terv volt nem vegleges verzio, es a cikkben is irja hogy "Fentebb láthattok néhány képet a programból - a minőségük nem túl jó, ugyanis az iPad-alkalmazásban videóként mutatják be az anyagot, onnan lettek lőve ezek a screenshotok is."
Megis mirre vartatok? HD kepekre?
Amugy egy Dead Space FPS de utos volna, meg paraztatobb :)
21.
21.
HerodPK
hát KB mass Retek a cime.....ha 1 relé felrobban az kb 1 szupernova...ezt mondtak az arrival dlcben....1 supernova letarol 1 rendszert....tehat se fold se mars se lofasz nem élte tul a robbanast...és még mindig nem volt 1 értlmes hozzaszolas ahooz hogy mi a turot csainal a galactikus flotta a foldon? 1 mas eszik meg? mas rele nélkul nem jutnak sehova....vagyis alapbol sem....mert 1 szuperrobanasban kipusztult minden.....bar joke tudott valamit és dobta a 2 résznyi huséget és baratsogot és lekoccolt 1 bol hogy ledobott minket a foldre..kb mert azért idoeltolodas van.....és a dolgok parhuzamosan zajlottak...na meg a masik hogy minek aktivaltak ha ugyis nyertunk....mikor a cruciblet a citadellhez vontattak ami kozvetlena fold felett lebegett mar nem volt 1 reaper sem....valoszinu kihaltak az urcsataban.....ok tudtak mi van ezért huztak a citadellt a foldhoz...dehat senki meg se karcolta csak kiugrot a relébol és bevontattak minden ellenallas nélkul....FAIL.... katyvasz az egész onann hogy megjon a flotta a relén at..
20.
20.
HerodPK
#6: Meg ez a csillaggyerek baromság szerintem csak kitaláltak valamit hogy lezárják ...
Szóval a citadell az citadell...ami rész a Catalystnak...de a csillaggyereket...szoval magát nem nem maga talata ki és csinálta meg a reapereket....mert ahogy javik a protian is elmondja...ez nem az o találmánya csak minden ciklus hozzátette a magáét és ok mar majdnem be tudtak fejezni...elég valoszinutlen hogy egy régi faj csinálta volna hogy kiirtsa saját magát... a citadell része a catalystnak vagyis a csillag reteknek...de ha eddig senki meg sem épitette mert kilettek irtva még elotte . akor hogy létezett 1 altalan az a kis nyamvadék....most volt az 1so olyan ciklus hogy valaki befejezte a gepet és osszekapcsolta a citadelell..tehat a csillagfiu nem is létezett eddig...csak 1 ratyi program ami a gépben volt csak mi sem tudtuk amig be nem fejeztuk a cruciblét és nem aktivaltuk...ergo hogy van catalyst és o iranyitja a reapereket fail....ez olyan mintha feltalalják az atombombat és beszol hogy o iranyitott minednt eddig...LOLOL:.. nem is létezett koze se volt semmihez...nem tudom jobban cifrazni...de 1 kamu amit kaptunk ez ilyen B terv....easy megmagyarazhatatlan..ending
19.
19.
kevinbutler
#17: SPOILER

Mass Effect tömegrelé nélkül, már megse érdemelte volna a Mass Effect nevet, a tömegrelék pusztulásával a Mass Effect is elpusztult köszönjük Bioware, örülök, hogy meghozhattam a végső döntést öngyilkosság, öngyilkosság és öngyilkosság között és hogy ilyen sokat számítottak a játék során meghozott döntéseim.
18.
18.
Másnapos
Szerintem mivel mass effect cím lett volna még így is simán jó lett volna.
17.
17.
kevinbutler
#15: SPOILER
Hát de te nem láttad azt a nagy robbanást, ami az egész galaxison végigsöpört? A Tejút iszonytosan levolt kicsinyítve, tehát borzasztóan nagyok voltak a robbanások, ne meséljék már be, hogy ami széttép egy tömegrelét (amihez iszonyatosan nagy erők kellenek és egy relé megsemmisülésekor iszonyat nagy energiák szabadulnak fel mindegy, hogy robbannak fel, amint az Arrival-ból megtudtuk) , az békén hagyja az embereket más élőlényeket, bolygókat. Ha esetleg mégis így történne ami teljesen nonszensz, az emberek visszatérnek az őskorba kb többezer év kell amíg találnak egy tömegrelét rájönnek a működésére, addigra biztos más fajok lesznek, nem beszélve arról, hogy az űrutazáson függött az egész civilizáció, tehát nagyon életben se tudnának maradni, egyedül a kvariánoknak vannak élethajóik, de azokhoz se elég örökké az üzemanyag. Feltalálni meg elég nehéz lesz, főleg, hogy az életben maradásért kell majd küzdeniük és amit tudnak azt is a protiánoknak köszönhetik, relék nélkül teljesen más technológia kell, az nem jön csak magától.
16.
16.
randall13
Elvileg voltak még inaktív relék is, amik gondolom megsemmisülni sem tudtak.
15.
15.
alex512
#13: Spoiler
Helyesbítenék, az univerzum ott van. Az egy dolog, hogy relék megsemmisültek, de találhatnak más megoldást az utazásra. Most, hogy nagy szükség van más utazási módszerre simán feltalálhatnak mást, hiszen a szükség nagy úr. Nincs itt még minden veszve.
14.
14.
randall13
#12: Jó sok silány Star Wars született is.
13.
13.
kevinbutler
#12: Helyesbítek kész VOLT az univerzum aztán a hárommal jól leis rombolták, áthúzták az előző részeket. Igen jól hangzanak az előzmények amiket felsoroltál, de nem csinálhatják csak azt örökké.
12.
12.
barackostej
Szerintem a ME-ből nem csak akció-RPG-t ( vagy RPG-s akció???) lehet csinálni. Kész az univerzum és ahogy Star Wars-nál, ebből is lehet bármilyen játékot csinálni az FPS-től kezdve az RTS-en át a kirakóig mindent. Sok olyan rész van a Mass Effect univerzumban, ami eddig csak említés szintjén szerepelt. Pl. a Krogan háborúkból remek FPS-t lehetne csinálni. De bármelyik faj története alkalmas lenne egy játékhoz.
11.
11.
alex512
Aki a grafikája miatt ócsárolja az előkereshetné valahonnan az agyát: emberek ez egy korai verzió, a játék fejlesztését már a legelején lelőtték csoda h ilyen szinten kész volt! Valószínüleg az UE3 futott volna alatta és láttuk h mit hoztak ki belőle a többi ME játékban, sztem itt se lett volna sokkal csúnyább. Azonban szerintem se lett volna érdemes megcsinálni..sőt. FPS-t készíteni egy olyan játékból ahol az akció helyett a történeten van a hangsúly teljes szentségtörés. Máe ígyis szinte túl messzire mentek a 3. részben. A battlefield és a UT nagyon messze ven minden szempontból a Mass Effect stílusától.
10.
10.
Ecneb
9.
9.
Big Slim
Hát ez nagyon gagyi!
De amúgy meg hol van már a Mass Effect 3 teszt???
8.
8.
giga321
7.
7.
Garfartix
Lol, ez nekem nagyon tetszik, először a Batmanből lesz FPS, akartak Mass Effectet is, alig várom, hogy lássul a Légy jó mindhalálig FPS első trailerét.
6.
6.
kevinbutler
Komolyan mondom lassan már sírva fakadok, hogy mit művelt/akart művelni a "kedves" Bioware a Mass Effect-el. A 3 nagy részében autopárbeszédek vannak sokszor megse szólalhatunk, szánalmas az egész, nem kellett volna sok, hogy FPS legyen belőle. A végét már megse merem említeni, tökön rúgták azokat a játékosokat akik 100 órán keresztül kalandoztak benne, egyszerűen röhejes, hogy SPOILER tökmindegy mit csinálunk a 3 rész alatt ,jön egy csillaggyerek aki ad 3 lehetőséget, amik nagyjából megegyeznek, tele van baromságokkal pl maga a Catalyst az egész trilógiát áthúzza, a tömegrelék felrobbanásáról neis beszéljek, Shepard lett a legnagyobb terrorista az univerzumban..... Többiekről meg nem derül ki senki, ilyen nesze b*zdmeg gondolkodj el rajta. A bónusz videóról, amiben Shepard él ne is beszéljek több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol ez a fos. Ezenkívül sehogy se lehet már folytatni, hogy ezt a hangulatot adja vissza, max mikor újra feltalálják a tömegreléket, de akkor valószínűleg teljesen más fajok lesznek. SPOILER VÉGE Egyszerűen nem hiszem el, hogy az írók elégedetten álltak fel az asztaltól és azt mondták "igen így kell lezárni ezt a trilógiát"
Sajnálom ezt a kifakadásom, de nemrég dobtam ki majdnem 20000-ret a gyűjtőire és elégedettség helyett pofont és drámát kaptam cserébe, összeígértek fűt-fát semmi se lett igaz belőle pl a végén az összes fontos döntés számítani fog, amit meghoztunk a játékban.
5.
5.
Matt8888
Hát elég ratyi így :D , tisztára mint egy quake :D
4.
4.
galmat
Jók ezek a képek. A mobilomon nagyobb felbontásúak a játékok, mint ezek. :D
3.
3.
mugen
Szerintem faja lett volna. :D
2.
2.
frenkyboyhun
te atya úr isten ez meg mi a retek?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...