Nem fejezik be a Warhammer 40.000 MMO-t

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 30.
  • Gyászhír
Link másolása
Legalábbis nem ebben a formában. A THQ bejelentette, hogy a Warhammer 40.000: Dark Millenium Online fejlesztését nem MMO-ként, hanem egyszerű, single és multis örömöket is kínáló játékként folytatják tovább. A döntés miatt leépítések várhatók a Vigilnél és a Relicnél is.

Úgy tűnik, nem voltak alaptalanok azok a pletykák, melyek a THQ-t temették: bár a kiadó éppenséggel nem szűnt meg, sorra buknak ki azok a bejelentések a cég képviselőiből, amikkel egyébként korábban már számoltunk. A legutóbbi hír, miszerint a Warhammer 40.000: Dark Millennium Online már nem MMO, hanem "single és multiplayer élményeket kínáló program temérdek digitális tartalommal és számos közösségi funkcióval", egyértelműen arra utal, hogy a vállalatnál gőzerővel folyik a tűzoltás.

Brian Farrell, a THQ elnök-vezérigazgatója szerint az elmúlt időszakban folyamatosan partnert kerestek a várva-várt Warhammer 40.000 MMO befejezéséhez (ezt korábban is hallottuk már), a piac dinamikája ugyanis megváltozott, a kiadó úgy értékelte, hogy további tőke szükséges a játék MMO-ként történő kiadásához. Farrell elmondta, hogy a mostani váltás lehet a legéletképesebb megoldás: ezzel nem sérül a cég portfóliója, a játékosok örülhetnek, ráadásul a projektbe fektetett munka sem veszik el - mert egyébként a THQ nagyon bízik az anyag minőségében.

A döntés következményeként elbocsátások várhatók mind a Vigil Gamesnél, mind a Relic Entertainmentnél. Összesen 118 alkalmazottat érint az új hullám, 79 főállású munkatárs távozik a Vigiltől, 39 pedig a Relictől. A Vigil Games jelenleg a Dark Millenium és a Darksiders II befejezésére koncentrál, a Relic fókuszában a Warhammer 40.000- és a Company of Heroes-sorozatok állnak.

A THQ későbbre ígért tájékoztatást az átalakított Warhammer 40.000: Dark Millenium kapcsán. Köszi, Donpedro!

7.
7.
shifteeh
nee, a relic-et ne bántsák. fejlesztessenek velük egy CoH2-t!!!
6.
6.
rico88
Na ez egy jó hír. MMO-ként semmi esélye nem lett volna a piacon, bár a látottak alapján így is erős kétségeim vannak felőle.
4.
4.
Ez egy jó hír! MMO-ként nem érdekelt volna a dolog, de egy "sima" játék többet ér!
2.
2.
thernielle
A lehető legnormálisabb döntés, üdvözlöm! Ha a Kingdoms of Amalurból indulok ki, akkor ennek is lehet egy középerős bázisa.
1.
1.
wildláma
szeretem magát a warhammer univerzumot, de az mmo dolog nem mozgatja a fantáziámat, és egyébként is a CoH közelebb áll a szívemhez ... mai napig is tolom vele online.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...