A hétvégén rendezik meg az idei MondoCont

  • Írta: zoenn
  • 2012. április 13.
  • Rendezvény
Link másolása
Most szombaton és vasárnap rendezik meg ismét a tavasz legnagyobb anime, fantasy, gamer és cosplayes rendezvényét a Hungexpón. Ha nap mint nap a japán rajzfilmeken lógsz, szeretsz beöltözni kedvenc szereplődnek, és a videojátékokat sem veted meg, Te is ott leszel!

Át is adnánk a szót a MondoCon 2012 szervezőinek:

Idén tavasszal is két napra megszálljuk a Hungexpo csarnokát és több ezer anime, cosplay, sci-fi, film, szerepjáték és videojáték rajongóval töltjük meg. Természetesen minden már megszokott program (fanfic, rajzverseny, kiállítások, előadások, filmvetítések, karaoke és énekverseny, táncpad, cosplay és konzol) és számtalan új meglepetéssel is megpróbálunk kedveskedni. A jegyek hamarosan kaphatóak lesznek a boltokban, de természetesen online is lehet rendelni. A további információkért nézzetek gyakran vissza, vagy keressetek minket facebookon.

Helyszín: Budapest, Hungexpo
Dátum: 2012. április 14-15.
Nyitva tartás: szombat 10:00-tól 22:00-ig, vasárnap 10:00-tól 20:00-ig
Jegyár: egynapos 2500 Ft, kétnapos 3800 Ft. A jegyrendeléshez katt Ide!

Ha gamerként látogatsz el a rendezvényre, ezeket a programokat kínálják a szervezők:

A Tavaszi Mondoconon a videojáték rajongók számára a legérdekesebb program a Gamer Show lesz, versenyekkel és kipróbálható játékokkal minden platformra, (többek közt a még megjelenés előtti Tera online), esporttal, de természetesen az elmaradhatatlan cosplayerekről se feledkezzünk meg!

A most hétvégi MondoConon kipróbálható lesz a Tera online, mely lenyűgöző grafikájával és az MMORPG-k világában újszerű játékmechanikájával már jó ideje felcsigázta a műfaj kedvelőinek az érdeklődését. Természetesen sok más játék is szabadon kipróbálható lesz, mindegyik platform választékából merítve, aki pedig ennél többre vágyik az nevezhet is a különféle versenyekre!

Verekedős játékok kedvelőit a Street Fighter x Tekken, a Naruto Storm, Soul Calibur illetve a PS Vitán bemutatkozó Reality Fighters versenyek várják, a ritmusjátékok terén pedig Dance Central és Michael Jackson The Experience, továbbá – a Red Bull támogatásával – Forma 1 versenyre is sor kerül.

Az eSportok rajongóit pedig a már hagyománnyá váló MondoCon Live Invitational Starcraft II bajnokság érdekelheti. A meghívásos versenyen Magyarország legjobb játékosai közül nyolcan mérkőznek meg, 50,000 Ft-os díjalapért.

25.
25.
SLi
#23: Highschool of the dead láttam szerintem szórakoztató volt
24.
24.
zola2000
meg ami ilyen véresebb: Odaát (supernatural)ból készült anime.
23.
23.
zola2000
horror? Deadman Wonderland, Highschool of the dead, Kore Wa Zombie Desuka (mondjuk ez utóbbi inkább zombis vígjáték, az előbbiek meg lehet hogy inkább akcióanimék : )
22.
22.
SLi
21.
21.
volkornka
#16: Garden of Sinners egy nagyon szépen animált filmsorozat, Higurashi no Naku Koroni, Rainbow, annyira nem horror, de abba a genre-be is sorolják és nekem tetszik. Valamilyen szinten a Monster is horror, az egyik legjobb anime. Lunar Legend Tsukihime, elvileg ez is jó, bár még nem néztem végig. És ha a Higurashi megtetszene akkor ott az Umineko no Naku Koro ni, amit szintén ők csináltak, bár nem annyira jó, de bőven meglehet nézni.
20.
20.
SLi
köszi szépen, le is csekkolom őket
19.
19.
Mortis
#16: Csakis a Perfect Blue.
18.
18.
giga321
#16: Esetleg az Another most lett vége nem rég 12 rész , hát nekem olyan 10/8-as mert elején érdekesen indult közepe elment a végén meg azért a csavar eléggé durva volt és hát nem kicsit fogyatkozik a jó nép a 12 rész alatt és elég durván mutatják is.
17.
17.
DON GONDOCS
#16: Higurashi When They Cry, Hellgirl, Ghost Hunt
16.
16.
SLi
De jó, hogy képbe vagytok, kellene egy kis segítség, horror kategóriában tudtok valami jót ajánlani, a Shiki/corpse demon kivételével mert azt már beszereztem.
15.
15.
giga321
#14: Shounen böl én most narutot nézem de most elég szar a fillerek miatt , illetve Fairy Tail de az is filler most mondjuk arra már ráfért mert kb 20 fejezet manga különbség van ami rettentő kevés minimum 70-ek kéne lennie. Igazából most elkezdtem 3 projektet ebből 2 már az elején nagyon tetszik Jormungand , az nagyon jó , Amnezia az is és Accel world még nem vagyok elragadtatva tőle főleg a főszereplő idegesítő.
Jormungand meg első része olyan filling volt mint Black lagoon azt ajánlom mindenkinek aki egy igazán pörgős akció lövöldözős ( kicsit el van túlozva :D ) jó történetű izgalmas felejthetetlen animét akar nézni. Kis ízelítő
Én japánul néztem természetesen de ezek után gondolkozok hogy megnézzem angolul is XD ennyi Fu*kot még nem hallottam XD.

http://www.youtube.com/watch?v=DKwaPSkjXp0
14.
14.
zola2000
az is érdekes, hogy ki mire gondol arról, hogy "anime", ami a TVben megy néha ilyen címszó alatt, abból ... az a+/animax nagyon ritkán oldja meg jól, de ilyen átrajzolt-átszinkronízált a hírhedt amerikai 4kids által cenzúrázott verzióban tényleg nagyon gáz lett sok anime.

de ha elindul valaki ilyen oldalakra mint a www.animeaddicts.hu / www.uraharashop.hu / www.naruto-kun.hu / www.ljkfansubs.hu stb akkor teljesen más véleményen lesz. de mostanában kezdek anime helyett/mellett rákapni a dél-koreai/japán doramákra, azokból még nem sok van magyarul feliratozva, de legalább javul az angolom(/lesz egy kis koreaim is : )

Az shonen animék közül most a one piecet / hunter x huntert ajánlom, a krimik közül jó a suteki Tantei labirinth - meitantei conan - gosick - death note (krimi animéből elvileg sokkal több van csak az a fansub körökben sem annyira népszerű, pedig szerintem jobbak mint a shonen animék).
13.
13.
#11: Hát, engem is max a sok cosplay érdekelne, de csak miattuk meg fölösleges lenne elmenni. :D

Mellesleg ha már ritmusjátékok, egy Guitar Hero még beleférne...
11.
11.
Mortis
ÁÁÁ, végre újra láthatom Momiji-t! :S

Ha rugdosnának se mennék el újra egy ilyenre. A lenge lánykák nem érnek meg annyi pénzt, az anime meg már túllépett rajtam.
10.
10.
keiji maeda
én inkább szeretnék én magam kimenni japánba , minthogy japán jusson el ide :)
9.
9.
SLi
#2: Eljut ide minden igazából, más kérdés mekkora igény van rá.
Bár ez személyes véleményem, de a jpop annyira nem hiányzik, a samurai champloo kivételével nem igazán jöttek be a zenék.
6.
6.
#5: Egyszer láttam egy 120 kilós pikáccsút és akkor valami eltört bennem ! ;(
5.
5.
zola2000
#4: magadtól vagy ennyire hülye, vagy a környezeted taszított ilyen szellemi mélységekbe?
4.
4.
Ott leszek és még pár haverom viszek Uzit, Kalasnyikovot, RPG-t és egy emberszabású-vadászati engedélyt ! :))))
3.
3.
giga321
Ott leszek és még pár haverom viszek Yao Ming álarcot XD B*tch Please.
2.
2.
zola2000
kezdem unni, hogy csak a videojátékok, és a shonen animék jutnak el errefelé japánból, jöhetnének a keleti filmek (főleg doramákra gondolok)/(JPOP) zenék is jobban...
1.
1.
DON GONDOCS
összegyűl a jónép egykis ösznépi eszmecserére.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...