E3 2012: Wii U lesz, de dátumot és árat nem kap

  • Írta: fojesz
  • 2012. április 29.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo a korábbi gyakorlatához hűen kihozza ugyan az idei E3-ra a legújabb masináját, viszont a megjelenés időpontját és az árat még nem fogja elárulni, azokat később, valószínűleg egy saját buli keretében jelenti be. A Wii U játékai egyébként egyszerre rajtolnak majd el a boltokban és online is.

A Nintendo a legutóbbi pénzügyi jelentése után árulta el a befektetőinek a Wii U promójával kapcsolatos menetrend további pontjait. Mint ismeretes, az E3-on kint lesz a következő generációs masina, azonban Satoru Iwata elnök szerint a rendezvényen "csak" a konzol véglegesített formája, funkciói és a játékfelhozatal mutatkoznak be, az év végén érkező masina pontos megjelenési dátumát és árát csak később árulják el.

 

A Nintendo ezúttal nagy reményekkel vág neki az online piacnak is, látszólag mindent megtesz azért, hogy kihasználja a gyorsan növekedő szegmens minden előnyét. A Wii U online boltjában azonnal feltűnnek majd a konzolra érkező játékok, vagyis a dobozos verzió megjelenésének napján rögtön letölthetővé válnak az anyagok, így a felhasználó döntheti el, melyik kiszerelést választja. A többi konzolgyártó által nem igazán erőltetett módszer a 3DS-t is eléri majd: a New Super Mario Bros 2. lesz az első olyan játék, ami ugyanazon a napon kerül a boltok polcaira, és lesz elérhető online is.

Mégsem annyira wireless?

Közben a Rayman Legends belsős videója alapján megindultak a találgatások, miszerint a Wii U kontrollere mégsem lesz annyira vezeték nélküli, mint azt a cég korábban beharangozta. A trailerben jól láthatóan be van drótozva a tablet, s bár a csatlakozó eltávolíthatónak tűnik, ez azt sejteti, hogy legalább bizonyos funkciókhoz hozzá kell magunkat láncolnunk a géphez. (Érdemes megjegyezni: a fejlesztés egy szakaszában tök normális, ha a kontrollert vezetékkel használják, viszont ezt a promóvideókból simán kiszedhették volna!)

Egyes vélemények szerint mindez összefüggésbe hozható a korábbi névtelen értesülésekkel, miszerint a Wii U vezeték nélküli funkciói (például a képernyőn látható tartalmak folyamatos streamelése) nem éppen úgy működnek, ahogy a Nintendo azt megálmodta kezdetben.

10.
10.
Quent1n
Elsősorban hardcore játékos létezik. :) Hardcore-nak rengeteg játékot mondhatunk ahogy casual is van bőven. Hardcore játékok kb. amikbe van bőven tartalom amit nyúzol nap mint nap, kemény, van benne kihívás. Casual meg amit hetente egyszer előveszel és viszonylag egyszerű kis játék nehézségi szintek és komoly több lépcsős kihívás nélkül. Ld. Mario vs Wii Sports, vagy mondjuk egy Kinect Star Wars vs KOTOR. Szigorúan az én olvasatomban :)

p3ti: Rendben. :) Én így magyaráznám ahogy föntebb írtam, tehát úgy gondolom végülis meg lehet magyarázni de hát mindent meglehet :D
9.
9.
Gamelord
#8: Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy egy játékos lehet hardcore. Egy játékra maximum akkor mondanám rá, ha feltétlenül gondolkodni kell benne, és ez kikerülhetetlen egy casual játékos számára. Például ilyen a civilizáció 3.
A "hardcore" idézőjelben, pedig a lövöldözős véres játékokat jelenti.
8.
8.
p3ti
#6: Azért írtam "hardcore"-t , mert ez igazából egy magyarázhatatlan , mi számít annak és mi nem .
7.
7.
Naridar
Lehet hogy a vezeték a kontroller töltésére szolgál (mint a PS3 Sixaxis kontrollereinél), mert azért gondolom nem 2 AA-s elemmel megy különben nem bírna ki 2-3 óránál többet.
6.
6.
Quent1n
#4: Imádom ezt a hardcore szót :D A Mario pl. pont annyira HC játék mint a Gears of War ;) Casual game a Wii Sports mondjuk :)

Személy szerint továbbra is kíváncsian várom, hogy a végleges verzió milyen fogadtatásra talál majd a boltokban. Engem annyira nem vonz, jó a PS3 még bőven 1-2-3 évig ha lesz rá játék :)5.
5.
frenkyboyhun
4.
4.
p3ti
Jó lenne ha maradnának a jó kis "hagyományos" nintendo címek is a rajtnál , engem mint Box és PS tulajt kb. 0ra érdekel a nintendonak a "hardcore" részlege . Inkább a hagyományos címek fojtatása és új felhozatala az , ami esetleg késztet a vásárlásra. Márpedig eléggé tetszik ez a tablettes dolog , szal kíváncsian várom a gép árát :)
3.
3.
Kumite
#2: És még annyi, hogy nem minden játék érhető majd el első nap online változatban, eleinte csak a Nintendo saját címei kerülnek fel. 3rd partik induláskor kimaradnak még ebből a dologból.
2.
2.
Kumite
Már lassan 2-3 napja(!!!) hivatalosan is megerősítette az Ubisoft is és a Nintendo is, hogy a kontroller természetesen vezetéknélküli, a videó a devkittel készült, ami vezetékes: teszteléshez nem kell, vezetéknélkülinek lennie és a WiiPad szoftverének update-jei is azon keresztül kerülnek feltöltésre...
1.
1.
Gamelord
Az hogy nem mondanak árat az egyszerű, megvárják a reakciókat.
Rayman: Az csak Dev kit volt, a kiszivárogtatott vidi elvileg a fejlesztőknek készült, de attól még tényleg kiszedhették volna. Az hogy vezetékes legyen kb 1% eséllyel bír szerintem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...