Újra nyereséges a Square Enix

  • Írta: InGen
  • 2012. május 14.
  • Hír
Link másolása
A Square Enix taktikája, hogy ráerősít némileg a mobilos és közösségi játékokra, bejönni látszik. Ennek, és a Final Fantasy XIII-2-nek, valamint az új Deus Exnek köszönhetően újra nyereséges a vállalat, bár csak neccesen. Remélhetünk egy Deus Ex-folytatást valamikor?

Márciusban zárult a Square Enix üzleti éve, most pedig megkaptuk a számokat is. A számok pedig örömteliek, legalábbis a befektetőknek biztosan: a tavalyi veszteséges év után most végre némi nyereséget könyvelhet el a japán vállalat.


Az összeladás 2,1%-kal nőtt az előző üzleti évhez képest, így 127 milliárd jenre nőtt a 125 milliárdhoz képest. Így az éves profit 6,06 milliárd jent tesz ki, ami ugyan a teljes bevételt tekintve nem túl impozáns érték, de mindenképpen jobb az előző év 12 milliárdos veszteségéhez képest.

A Square Enix két húznevet emelt ki a dobozos játékok közül: a Final Fantasy XIII-2 és a Deus Ex: Human Revolution remekül teljesített, Ezen kívül a digitális részlegen a böngészős Sengoku IXA és a Final Fantasy Brigade emelkedett még ki a mezőnyből.

A cég nem jelezte előre, milyen eredményt vár a következő üzleti évtől, ám azt elmondták, hogy igyekeznek növelni a bevételeket a dobozos játékok eladásain kívüli területeken.

5.
5.
serioustomy
A Deus Ex HR nagyon jó volt, nagyon ritka az ilyen cyberpunk témájú játék, több ilyen kéne, várom a folytatást!!
3.
3.
bema695
nagyon örülnék egy androidos deus ex 1 portnak (főleg xperia play támogatással).
2.
2.
giga321
Hát én nagyon remélek egy Deus Ex folytatást , ritka az olyan jó játék mint az.
1.
1.
azureknight0715
Hát amíg a többségre mennek és nem a minőségre addig nem igen fog jelentősen növekedni a bevétel. Ahelyett hogy 1 évben kidobnának 3-4 final fantasy játékot ahelyett kidobhatnának egy igazi vérbeli final fantasy-t olyat mint amilyen a VII vagy a X volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...